Deși conspirațiile există de o perioada îndelungată de timp și în ultimele câteva decenii au devenit foarte populare, pandemia Covid-19 a trezit anumite frici și nesiguranțe în oameni ce i-au împins, într-un număr record, spre a crede informații factual greșite sau chiar ridicole, precum este cazul celor din QAnon, scrie www.truestoryproject.ro

Adevărul este că pentru mulți oameni crezul într-o conspirație reprezintă mult mai puțină muncă decât informarea activă. Este mult mai ușor să crezi într-o teorie ce explică totul decât să înțelegi în mod particular cum funcționează un virus, o democrație sau lumea, în general. Deși aceste teorii pot fi desconsiderate de mai multe persoane, prin prisma balivernelor propagate, adevărul este că ele pot reprezenta un pericol real.

În Statele Unite, de exemplu, cu cât subscriu mai mulți oameni la teoriile QAnon, cu atât vor fi mai mulți oameni ce pot acționa violent împotriva anumitor grupuri, considerând că au un scop nobil. În egală măsură, trebuie luat in vedere că acești oameni au drept de vot și sunt mult mai ușor de influențat de către un demagog decât ar fi o persoană ce crede în informații factual corecte.

Ce este QAnon?

  • Pe scurt, o grupare de persoane cu viziuni politice de dreapta care cred că Trump este atacat de către sataniști

    mai multe pe www.truestoryproject.ro

Leave a Reply