Cei doi foști deținuți politic care au fost la consultări pe tema referendumului in delegatia PSD i-au propus lui Klaus Iohannis două întrebări. Propunerile au fost prezentate în spațiul public de Eugen Nicolicea (PSD) și îl vizează pe actualul procuror general al României, Augustin Lazăr.

  • E normal să se tolereze în funcții înalte de conducere foști torționari?
  • E normal ca la 30 de ani de la căderea regimului opresiv comunist foștii torționari să fie promovați în funcții gigantice de conducere?”, a prezentat Eugen Nicolicea propunerile celor doi.

Cine sunt cei doi?

Marin Iancu a fost închis la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani și patru luni. Un alt deținut a fost Ioan Muntean. El a stat închis la Secția 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deținuți politici extrem de periculoși pentru statul comunist PCR, timp de șapte ani.

Atac dur al lui Klaus Iohannis după discuțiile cu delegația PSD pe tema referendumului. Din delegația PSD au făcut parte și doi foști deținuți politici, Marin Iancu și Ioan Muntean, care acuză că au fost victime ale procurorului general, Augustin Lazăr, fost șef al Comisiei de Eliberări de la Penitenciarul Aiud, pe vremea comunismului.

“Am auzit două povești de viață cutremurătoare și pot să reiterez ce am spus: torționarii comuniști trebuie să fie trași la răspundere și să răspundă în fața legii pentru faptele lor. Încercarea PSD de a se folosi de necazul acestpr doi deținuți politici pentru a-și legitima asaltul asupra justiției este o încercare jalnică. Nu îmi imaginez că cineva care a fost batjocorit în perioada comunismului își dorește altceva decât o justiție dreaptă”, a declarat Klaus Iohannis după consultările cu trimișii PSD.

“Astăzi am continuat seria de consultări cu partidele politice. Au venit la consultări cei delegați de la PSD. Am avut o discuție pe justiție, mai exact pe modificările legilor justiției, despre abordarea generală. Cred că nu e o surprinză pentru nimeni că opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite pe aceste chestiuni. După părerea mea justiția a ajuns în acest punct din cauza PSD. PSD dă un asalt asupra justiției. PSD e vinovat că despre justiție se discută foarte mult în termeni de îngrijorare și preocupare. PSD e vinovat că România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește mai mult

2 COMMENTS

Leave a Reply