Consulul general onorific al României la San Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat duminică în locuința sa din capitala țării, a confirmat pentru EFE un purtător de cuvânt al procuraturii din El Salvador.

Potrivit sursei, “corpul victimei a fost găsit cu un căluș în gură”.

Purtătorul de cuvânt al procuraturii a adăugat că “deocamdată” nu se cunosc motivele crimei și circumstanțele în care a avut loc și că procurorul Unității speciale pentru omucideri “se află în continuare la locul tragediei”.

Este al doilea diplomat asasinat în El Salvador în cursul acestui an.

La 26 mai, consulul onorific al Panama în El Salvador, Carlos Armando Lemus, a fost găsit fără viață în interiorul unei mașini pe o arteră a capitalei.

El Salvador se confruntă cu o recrudescență a violențelor care între 1 ianuarie și 13 iunie 2016 au costat viața a 2.853 de persoane, cu 12,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor publicate de Policia Nacional Civil (PNC).

Grupările criminale Mara Salvatrucha (MS13), Barrio 18 și altele cu influență mai redusă sunt acuzate că mențin un indice de criminalitate ridicat, astfel că această țară situată în America Centrală este considerată una dintre cele mai violente din lume, scrie Agerpres.

CrimeTapeSmall

1 COMMENT

  1. De asta nu merg scăunarii în străinătate să bârfească(a se citi, critica) reformele din interiorul acelei ţări? S-au obişnuit să scrie criticând orice doar pe facebook aici în ţară pentru cei care pot fi consideraţi uşor de manipulat prin vorbe lipsite de conţinut ! Ei merg în străinătăţuri doar pentru plimbări în care au ideea sau impunerea criticilor aruncând cu mizerii spre propria lor ţară şi în conaţionali! Nu cumva aceşti nemernici trebuie să dispară obligatoriu de pe scena politică? Nu ştiu, întreb doar!

Leave a Reply