La finalul lunii decembrie, Serviciul Roman de Informatii a publicat un interesant articol in revista Intelligence. Este vorba despre o analiza a Directiei Generale de Contraspionaj, una din cele mai importante si deplin conspirate in cadrul serviciului.

Iata un fragment din articolul intitulat : 

Awareness în contraspionaj. Minima moralia

Deşi România s-a pronunţat în mod ferm în favoarea valorilor europene, adversarii valorilor pro-occidentale vor căuta să fragilizeze, din interior, încrederea în instituţiile fundamentale ale construcţiei euroatlantice, UE şi NATO. Aceştia vor căuta să speculeze orice tensiune inerentă dezbaterilor democratice şi orice fisură ce poate apărea în structura instituţională a Uniunii sau a Alianţei. Aşadar, oricât de inocentă ar părea o postare online sau un comentariu, dacă sunt făcute la îndemnul sau sub influenţa unei terţe părţi, acest lucru este parte a războiului informaţional purtat împotriva valorilor europene.

(…)

Recomandăm beneficiarilor să dea un simplu search pe Google după numele peroanelor cu care intră în contact, fie într-un cadru profesional, fie cunoscute întâmplător. Oricât de imperfect ar fi, acest instrument oferă un minimum de cunoaştere despre interlocutorul nostru. O vizită a paginilor de reţele sociale pe care aceştia le folosesc ar putea fi, de asemenea, foarte utilă pentru a cunoaşte preocupările şi interesele persoanei. Nu este nevoie de abilităţi speciale de folosire a unui computer şi nici de instrumente specializate de data mining, iar informaţiile pe care le puteţi obţine rapid de pe cel mai apropiat calculator cu acces la internet vă pot oferi o imagine a acelei persoane. Deşi nu tocmai completă, această imagine vă poate oferi anumite indicii, uneori destul de relevante, despre caracterul persoanei respective. În plus, o discuţie cu alte persoane cu care aceasta a intrat în contact ar putea fi utilă.

(…)

Spionajul şi parolele de acces

Pentru a accesa datele dumneavoastră personale sau datele ce ţin de activitatea dumneavoastră profesională, un spion va încerca să vă spargă parolele de acces. De aceea este bine să folosiţi mai multe parole, adică să nu folosiţi aceeaşi parolă atât în activitatea personală, cât şi în cea profesională.

http://intelligence.sri.ro/awareness-contraspionaj-minima-moralia/

 

18 COMMENTS

 1. Radu Tudor, cand te referi ca vei urmari ADEVARUL in anul 2018 poti sa folosesti date oficiale sa nu gresesti :
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22204402-exclusiv-numarul-posturilor-ocupate-administratia-locala-depasit-700-000-cateva-judete-angajarile-sectorul-public-urcat-peste-10.htm

  DECI, la stat muncesc 1.200.000 si nu 1.000.000 cum declarai la emisiuni si insistati fara sa dai date oficiale corecte.
  Indiferent de optiunile tale politice macar da date corecte in eminiunea ta.

 2. Foarte tare! Adică, nu logica argumentației este importantă ci persoana care distribuie (șo pă ea!). Nici măcar nu-ți trebuie cine știe ce inteligență să constați că UE nu este o uniune ci o bagabonțeală din care profită doar țările fondatoare, dar dacă afirmi în spațiul public așa ceva imediat SRI ia poziție și ești catalogat adversar al valorilor pro-occidentale, simpatizant al lui Putin, prieten cu Orbán-hunul și cu ai lui cinci copii, amic cu Kaczyński și influențat de mărețul Xi.

 3. Domnule Radu Tudor cum credeti ca a fugit Mazare din Romania ? Bugetul sri a crescut din cauza sa inchida ochii la afacerile/hotiile mafiotilor PSD ALDE ?

   • Dragnea sau Tariceanu credeti ca nu au fost informati ca inculpatul Mazare vrea sa plece din tara ?
    Domnii Dracnea si Tariceanu jefuiesc bugetul tarii prin Tarom. Sri are rolul lui si aici.

   • Ati auzit de zvonurile privind spagile date pentru jaful tarom ? De ce toate companiile cresc si doar tarom e in pierdere ? Nu ne mai povestiti de management defectuos. Acolo pare un jaf organizat de psd si sri. Poate chiar exista dosar la dna si noi nu stim.

     • Ii trebuie bromura, teiul e un arbore nobil, nu e de risipit pe d-astia:))
      Si, apropo : nu e psihoza, c-ar fi scuzabila (nu stiu daca tratabila, dar sunt lacasuri specializate, cu camasi cu maneci lungi, cu tot ce trebuie); e doar prostie, libera pe net, cu usor constatam…

 4. Am inteles: cine zice de rau de NATO sau UE, e de porc. Si cine se inhaiteaza cu oamenii de porc, e dujmanul (!) poporului si o sa aiba de-a face cu Noi! Miroase asta a cenzura exprimarii opiniilor? Nu. Ci pute!
  Ce n-am inteles e sintagma “valorile pro-occidentale”. Valorile sint elemente intrinseci, nu sint pro cineva sau pro ceva! Aurul e o valoare. Pro cine e aurul? Pro nimeni! Democratia e o valoare. E democratia pro occidentala? Cred ca sintem la camera ascunsa!
  Nu, domnule Tudor, nu exista valori pro occidentale; occidentul este pro (sau recunoaste) anumite valori, ceea ce e “umpic” altceva 🙂

 5. Vaii! Sa inteleg ca dupa atatea dotari si mariri de indemnizatii pentru shoptitori,serviciile se informeaza de pe google? Am incercat si io si la Mazare am gasit 500 retete de mancare cu mazare si morcov cu patrunjel. 🙂 Pana incerci toate retetele si apoi sa le gusti trece un timp si incepe patrunjelul sa isi faca efectul linistitor. 🙂 daca toti spionii isi pun un nume ca mazare se blocheaza google 🙂 Articol la deruta pentru copii de 5 ani 🙂

 6. Intr-adevar avertismentul este foarte serios. Sa tacem d…… din gura, ca daca cumva cutezam sa contrazicem pe unul din “aliatii” nostri detinatori ai valorilor, al adevarului absolut si a binelui occidental, am incurcat-o.
  Nu-i mare diferenta intre anii ’50 si zilele noastre.

   • Corect la afirmatia cu “exagerarea”…
    Dar, totusi, dupa aproape 30 de ani, mi-e cam incomod sa-mi spuna unu’ cum e bine sa gandesc.
    Si nici aia cu “cine nu e cu noi, e impotriva noastra” nu e prea departe de ce spun “serviciile” alea. Mi s-ar parea mai corect sa-si faca treaba pentru care exista, in liniste si decenta… Asta, apropo de “sufrageria lu’ Oprea”… unde unii faceau ce nu prea era in fisa postului…Watergate, la “parteneri”, a avut urmari… si a fost acum niste multe zeci de ani.
    Apropo, urmaresc cu interes ce se intampla in Iran (p-acolo parea ca nu e loc de turbulente; doar parea). Vine si-acolo “Primavara araba” ?! O sa aiba si aia prilej sa se infrupte din “democracy” ? Atunci… bine ! Tocmai ce-mi arata un cunoscut d-acolo nivelul lor de trai (la care, astia, mai “dezvoltati”, tanjim balind); pana la urma, treaba lor, sa fie la ei acolo…Dar daca-i radicalizeaza, dupa arabi, si pe altii, atunci furtuna e iminenta…
    In topic : pe vremea lu’ Ceasca, un securist recunoscut la mine in urbe venea sa spuna fetelor din liceu sa nu “interfereze” cu strainii (arabi, negrii, occidentali… d-aia “naspa”).. cam asa pare si-acum : sa nu deschidem usa la straini, sa intrebam cine e, sa na uitam pe vizor…
    Daca asta e un avertisment serios, atunci bine ca le mareste constant bugetul : pare ca e nevoie…

 7. Multumesc pentru semnalare Domnule Radu Tudor ! E un articol excelent. ”Decat”(i.e.”Doar ceva”) ma nedumereste: la postul TV la care colaborati multi invitati de-ai Dv.(dintre care membrii marcanti ai partidului de guvernamant) au facut declaratii care au cautat sa ”să fragilizeze, din interior, încrederea în instituţiile fundamentale ale construcţiei euroatlantice, UE şi NATO.” Si nimeni nu i-a tras de maneca! Aveti niste ”abonati” in acest sens: citez ”decat” doi :Liviu Plesoianu si Serban Nicolae !

   • Daca Dvs. vedeti stalinisti in toti scepticii relativ la UE, atunci, bine… m-am lamurit !
    Cine nu e cu noi, e impotriva noastra…
    Am prieteni si pro, si contra orice. Nu sufera cu nimic prieteniile respective; ba, chiar, din discutii, cu argumente, mai apar si schimbari de opinii…
    Aveti invitati de toate categoriile (“ingrijoratu'” de mai sus, se vede, va priveste pe diagonala, la TV cu diagonala mica; sau, si mai probabil, intelege “nimic”, conform inteligentei proprii… lipsa !). Daca are macar un minut cu Plesoianu sau Nicolae de afirmatii pro-Putin, n-ar strica sa dea link… iar Dvs. n-ar strica sa-l cereti… c-asa, sa vedem stalinisti la juma’ de secol de la moartea aluia, nu prea e inceput de discutie constructiva…
    Altfel, e blogul Dvs, puteti sa faceti ce vreti pe el…Nu d-aia n-am eu butelie…Da’ e pacat cand experienta nu primeaza, cand e cu abordarea PSD-ului in conexiune cu “ciuma rosie”…De la hastagi ma astept…O fi molipsitoare asta d-o au ei, se ia ca gripa ?!

Leave a Reply