Fostul premier, deputat independent, Victor Ponta a avut un schimb de replici cu analistul politic Bogdan Chirieac, la DCNews LIVE, plecat de la simpatia față de premierul Mihai Tudose.     

Iată replicile dintre analistul politic Bogdan Chirieac și fostul premier Victor Ponta:

Bogdan Chirieac: Mie îmi place Mihai Tudose, are un discurs robust, dacă reușește să nu bage România în pământ economic, va fi un candidat foarte puternic în 2019 în opinia mea. 

Victor Ponta: Foarte bine, nu sunt contracandidatul lui! Foarte bine că e dur, bate cu pumnul în masă, dar nu vreau să mă ducă cu România înapoi în anii `90. Eu nu vreau să mai trăiesc în România în care un prim-ministru să-mi spună că nu are card și că ia banii în plic. (…) Toate țările moderne încearcă să reducă ideea de cash, din `n` motive- evaziune fiscală, spălare de bani, cultură. Mama mea trebuie să primească pensia pe card, nu-și ține banii la saltea să vină un criminal să-i ia teancul de bani.

Bogdan Chirieac: Nu vreți să ne lăsați pe fiecare dintre noi să alegem ce facem cu banii noștri?

Victor Ponta: Dar nu v-a obligat nimeni chestia asta!

Bogdan Chirieac: Păi nici premierul nu a obligat pe nimeni să renunțe la card, a spus `eu nu vreau card`. Nici eu nu vreau card, de exemplu. Nu trebuie să mă acuzați.

Victor Ponta: Ba da, vă acuz. Reprezentați o latură conservatoare și retrogradă a societății care nu trebuie lăudată.

Bogdan Chirieac: Vă mulțumim, așa suntem noi, mai retrograzi.

Victor Ponta: Foarte bine, eu sunt de partea celor care vrem să avem totul pe telefon.

Bogdan Chirieac: Dacă sunt retrograd și conservator, nu trebuie să mă aruncați din România, lăsați-mă și pe mine să mai stau pe aici.

Victor Ponta: Doamne ferește, nu v-am aruncat! Eu încerc să vă spun dvs. că dacă sunteți la putere, nu trebuie să mă obligați și pe mine să fiu conservator și retrograd, nu puteți să-mi explicați că să am un card e o prostie, nu-i deloc o prostie.

Bogdan Chirieac: Nu, v-a recomandat prim-ministrul. Eu sunt de acord cu el.

Victor Ponta: Eu sunt în dezacord cu dvs. și cu el.

Bogdan Chirieac: E în regulă, dar fiecare facem ce credem cu banii noștri. Să nu vină statul să hotărască ce fac cu banii mei.

Victor Ponta: Vă duceți la restaurant- am ajuns la Băsescu cu asta, că el plătește cu cash- eu, care am interesul să nu am evaziune fiscală, am dreptul să încerc să vă conving să plătiți cu card?

Bogdan Chirieac: Domnule procuror, nu-mi acordați direct prezumția de vinovăție. Lăsați-o pe asta! 

Victor Ponta: Am altă întrebare: dvs cu prietenii dvs din secolul trecut, vă duceți la Paris sau la Berlin, scoateți o hârtie de 500 de euro, v-o primește cineva?

Bogdan Chirieac: Nu știu, că nu am încercat.

VEZI ȘI: Mircea Badea, mesaj BOMBĂ despre Chirieac după interviul cu Ponta

 

Victor Ponta: Nu vreți să încercați?

Bogdan Chirieac: Uite, încerc, fac rost de o hârtie 500 de euro.

Victor Ponta: Nu o primește nimeni. (…) Faptul că dvs. încă aveți pe masă un telefon din secolul trecut, nu ne va opri pe noi toți ceilalți…

Bogdan Chirieac: E din 2001, e nou-nouț. 

Victor Ponta: E din secolul trecut, nu ne va opri pe noi să nu cunoaștem avantajele tehnologiei. Că altfel mergeam cu căruța.

9 COMMENTS

  • Foarte prost Bogdan Chirieac si in parte si Ponta pt ca a dat exemple simpliste. Ce a spus bun a spus doar la urma, ca prim-ministru nu te dai exemplu si spui ca bancile nu merita banii de card ca te-au furat pe tine pe vremea cand dadea faliment Bancorexul.

   Asta a inteles Chirieac, faptul ca prim-ministru si-a exprimat o simpla preferinta ?

   Chireac se da sarac si are un Nokia din 2001 crezand ca ala nu i-l poate intercepta serviciile sau ce ? E milionar in $ si are contracte ce sa vezi, de telecomunicatii cu STS si serviciile.

 1. Nu imi vine sa cred ca spun asta dar de data asta Ponta chiar are dreptate. Problema politicienilor nu e cardul in sine ci faptul ca bani pe card si in generali bani umblati prin conturi pot fi mai usor de urmarit spre deosebire de cash, ceea ce le cam strica socotelile.

 2. Victor Ponta…un papițoi…un viticultor de taină…un “geambaş” disperat, în cautare de “succes” politic
  …cine-l mai crede și cine mai pune preț pe vreo zicere de-a lui? Nu face nici cât un păr creț de-al d-lui Chireac.

 3. Eu sunt de parere, ca amandoi au dreptate sau amandoi nu au dreptate.
  Plata cu cardul este covenabila la achitarea facturilor prin internet, te scuteste de deplasarea pana la un punct de incasare, caserie sau un magazin cu aceasta facilitate, dar sunt si stuatii in care nu poti platii cu cardul, in piata sau pentru anumite servicii la domiciliu.
  Oricare dintre cele doua forme de plata n-o exclude pe cealalata ca utilitate.

 4. De aceasta data sunt total de acord cu dl. Chireac cu logica si calmul sau. Poate intr-un viitor ,vor apare alte mijloace electronice care sa nu fie prada usoara spargatorilor de sisteme informatice, a falsificatorilor de carduri ca cele din zilele noastre. Poate ca dl.Prim Ministru la aceasta s-a referit, nesiguranta cardurilor, a bancomatelor, POS-urilor, poate ca este mai fricos.dar dl. Ponta dupa limbajul folosit sare brutal si total lipsit de bun simt la gatul tuturor celor care se mai indoiesc de siguranta acestora. Nu-l credeam asa de ranchiunos… trebuia sa-l faca “comunist’ expresia tuturor celor limitati la logica..Desi de multe ori ma enerveaza dl Chireac de aceasta data a fost ca un profesor care nu are cui sa-i dea lectii.

 5. Oamenii au votat ceva si, dupa cum „anticipa” si Presedimtele, conduc altii. Mai precis, directiile actuale economice (si nu numai) sunt de tip PDL (Dragnea, Valcov), desi s-a luat de peste tot cate ceva, unele bune, dar cu probleme in legarea lor. Cat timp PSD a avut rezultate, s-a mers pe planurile economice de cate 10 ani ale lui Gabriel I. Nastase si Mihai Ionescu (impreuna, avand facultati si doctorate, mai multe decat degetele de la doua maini). Cum a venit Luceafarul mafiei romanesti (Base), nu i-a mai bagat in seama. Doar Ponta a mai preluat ceva. Prim-ministrii sunt ai Serviciilor, Servicii ce slujesc Globalizarea, adica nimic altceva decat distrugerea natiunilor (aceasta, uneori brutala; vezi momentul Soros – Merkel – migranti, moment finantat de adeptii Globalizarii si New Age, nu intamplator prin Soros). Distrugerea valorilor, a tot ce a construit omenirea pana acum, nu este un plan inteligent, ci numai o metoda de a prelua conducerea/puterea pentru gestionarea resurselor, bineinteles, cu concursul fraierilor. Concomitent, se creeaza conflictele de pe glob, artificial, deoarece starea de pace nu aduce bani si nu produce schimbarile necesare, Baietilor…

Leave a Reply