Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a informat sâmbătă că Ministerul Afacerilor Interne a aplicat amenzi de câteva milioane de lei, după verificări la peste 5.000 de benzinării, în contextul creşterii nejustificate a preţului carburanţilor.

“Am văzut cu toţii acele imagini cu portbagaje de maşini încărcate cu pungi de benzină sau carburant încărcat în tomberoane şi vărsat apoi pe străzi. Toate aceste lucruri s-au transformat în amenzi. Au fost, cel puţin din perspectiva Ministerului Afacerilor Interne, date amenzi de câteva milioane de lei, după verificări efectuate la peste 5.000 de benzinării din România. La acest lucru, bineînţeles, se adaugă demersul şi controalele efectuate prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, unde, de asemenea, am anunţat încă din primele zile amenzi destul de dure date atât unor staţii din ţară, dar şi unor sedii centrale ale unor furnizori de carburant”, a spus Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Guvern.

El a precizat că aceste controale făcute de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului au arătat, în multe situaţii, creşteri nejustificate de preţ, în condiţiile în care erau vândute stocuri ce nu mai aveau nicio legătură cu fluctuaţiile preţurilor la nivel internaţional şi ca atare unele amenzi au fost dublate şi de decizii de revenire la preţul iniţial.

“Consiliul Concurenţei, de asemenea, a funcţionat în această perioadă ca unitate integrată de sprijin în verificările declanşate de statul român. Şi, bineînţeles, ANAF, la rândul său, a comunicat încă din primele zile constatările pe care le-a făcut şi amenzile sau avertismentele pe care le-a dat”, a adăugat Dan Cărbunaru, citat de Agerpres.

 

1 COMMENT

  1. Cica un militar fiind de paza la obiectiv a fost deposedat de arma de un oarecare(!) individ. Nu ma mira pentru ceea ce se intampla vu armata de cand au hotarat demilitarizarea si dezarmarea tarii. Hai sa iti spun o faza tare azi, pe strada in coloana mergea la pas un grup de militari, nu e bascalie! Inainte sau dupa statia de autobuz sunt niste piloni cam de 0,50-0,60 m care protejeaza ceva, nu stiu ce dar sunt fixati in asfalt pe sosea, distanta de trotuar ar fi un lat de masina. Acel grup care se cerea ordonat era dezordonat si un militar din ultimul rand, neatent, a luat bine cu outele un pilon incat, toti care am vazut am ras in hohote, el tinandu-se de prohap si abia mergea. Intreb si eu: ce fel de instructie militara si respect fata de haina militara fac acesti ostasi cu ‘peclite’ pe umar, daca dezordinea e vizibila? Am spus, nu e basalie! Si mu e doar asta, am vazut enorm de multe de cand sunt acasa.

Leave a Reply