Forţele ruse, care avansează spre Kiev dinspre nord-est, nu au mai progresat în ultimul timp, iar cea mai mare parte a trupelor ruse rămâne la mai mult de 25 de kilometri de centrul capitalei Ucrainei, au anunţat luni serviciile de informaţii militare britanice într-o nouă actualizare a informaţiilor din Ucraina, în cea de-a 26 zi a invaziei ruse, potrivit Reuters.

‘Lupte grele continuă la nord de Kiev ‘, indică Ministerul britanic al Apărării.

Forţele care înaintează din direcţia Hostomel din nord-vest au fost respinse de rezistenţa acerbă a Ucrainei’, potrivit acestuia.

Astfel, din 12 martie, grosul trupelor ruse nu a mai reuşit să avanseze în direcţia capitalei ucrainene, căci şi la acea dată acestea se aflau tot la 25 km de centrul Kievului, conform informaţiilor Ministerului britanic al Apărării, scrie Agerpres.

Drept razbunare, trupele invadatoare ale Rusiei au lansat rachete asupra unui complex comercial din Kiev, omorand 8 oameni.

Locul a fost lovit de o rachetă foarte puternică, ce a pulverizat maşini şi a lăsat în parcare un crater de câţiva metri lăţime în faţa unui imobil de zece etaje carbonizat şi din care încă ieşea fum.

Toată partea de sud a acestui imens centru comercial a fost distrusă, la fel ca un club de fitness din parcare, a constatat un reporter al AFP. Pe o porţiune de sute de metri pot fi văzute moloz, vehicule distruse şi fiare contorsionate.

In weekend, zone locuite de civili au fost tinta rachetelor lui #Putin.

Imagine

 

Leave a Reply