Liderul sindicatului Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat, miercuri, că ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, i-a avertizat pe sindicalişti, în urmă cu zece zile, că dacă nu vor fi trecute contribuţiile de la angajator la angajat, Executivul nu va avea bani pentru aplicarea Legii salarizării, informează Mediafax.

„Să găsim această posibilitate ca un om care lucrează în ATI să aibă un salariu care nu va fi acelaşi cu unul care lucrează în policlinică şi atunci nu va mai fi nevoie. Sporurile vor fi prinse în aceste salarii. Ne-a spus doamna ministru că se poate face inclusiv acest lucru, vor intra într-un salariu, nu vor mai fi denumite sporuri. Asta e o variantă de afară. Problema delicată este că domnul Mişa spune că nu cadrează ceea ce dorim noi cu banii pe care îi au, iar neaplicarea acestor treceri ale transferurilor – statul câştigă din ea 23 de miliarde şi atunci îi va fi mai uşor. Oricum pentru legea salarizării nu au bani să o aplice mai ales aşa pentru noi cu sporurile de rigoare pe care nu le-au luat în calcul”, a declarat Leonard Bărăscu, la finalul discuţiilor de la Palatul Victoria pe tema sporurilor.

Iata ce spune ministrul de finante Ionut Misa :

4 COMMENTS

 1. Daca ala a spus asta inseamna ca sunt enorm de multi evazionisti pe sume imense, care nu platesc nici contributiile angajatilor privati pentru fondul lor de pensionare si masura chiar ca urmareste ca angajatorii evazionisti sa iasa la suprafata.Si daca fondurile intra corect catre fondul de pensii,atunci si statul isi poate micsora subventia pentru pensii si astfel o poate aloca pentru mariri salariale.UNDE-I MAREA MINUNE,TOVARASI CARCOTASI? Si apoi de ce sa nu mearga fortza de munca doar spre angajatorii corecti?

 2. Radu, nu vrei să înțelegi o chestiune… SINDICATELE țipă și manipulează pentru că vor să scoată castanele din foc cu mâna celor din guvern! Dacă PATRONUL nu vrea să se conformeze legii / cerințelor hotărârii guvernului, SINDICATELE trebuie să protesteze și să-și intre-n atribuții conform legii sindicatelor!!! Și Hossu & gașca NU AU INTERESE MATERIALE (ba dimpotrivă, cred eu!) ca să se certe cu marii patroni de dragu’ sindicaliștilor lor, pe care cică îi reprezintă! Simplu, nu? Sindicatele sunt doar violente în limbaj și specializate în țopăit Pinguinu’, da’ de luptă sindicală… mai va! Au făcut niște mitinguri, s-a văzut cât e forța lor! IA să vedeți ce credibilitate au în sondaje mă(t)reții lideri sindicali și lămurirea-i gata…

 3. Amuzant e ca, daca ii excludem pe cei din administratia locala, marii castigatori ai Legii Olguta sunt cei din sanatate. Ei vor avea salarii comparabile cu cei din justitie.
  Un medic dentist o sa aiba acelasi salariu cu un procuror.
  Un medic primar o sa aiba salariu de judecator.
  Eu trag concluzia ca astia nu se bazau pe salarii. De unde atunci un medic care declara ca are salariu vreo 3000 de lei se plimba in Mercedes S Classe???
  Un medic rezident dadea azi un interviu din manifestatie. Zicea: “acum am un salariu nu mai mare de 2900 de lei. La asta se adauga garzile de maxim 1100 de lei si bursa de rezident cam de 700 de lei.”
  Pai sa adunam domnule doctor: 2900 + 1100 + 700 = 4700. NU E MULT!!! E PUTIN PENTRU UN MEDIC! Dar sa nu mai minta!
  In Legea Olguta vor fi medici cu salarii de 10.000 de euro. Oare nu ii mai satura Dumnezeu?

Leave a Reply