Consiliul Național al Elevilor îi solicită ministrului Educației să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus. “Infecția cu Coronavirus reprezintă o reală urgență națională care trebuie gestionată cu responsabilitate de către Guvernul României, pentru a preveni instaurarea pandemiei pe teritoriul țării noastre”, spun elevii.

“Având în vedere faptul că elevii își petrec până la 7 ore zilnic la școală, se impune suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea Coronavirus. Această măsură preventivă trebuie asumată ținând cont de faptul că școlile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare și nici de o cultură a siguranței pentru ca acest virus să nu fie răspândit”, se arată în comunicatul Consiliului Național al Elevilor (CNE).

Comunicatul integral trimis de Consiliul Național al Elevilor către EduPedu.ro:

“Consiliul Național al Elevilor solicită ministrului Educației și Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea Coronavirus

Infecția cu Coronavirus reprezintă o reală urgență națională care trebuie gestionată cu responsabilitate de către Guvernul României, pentru a preveni instaurarea pandemiei pe teritoriul țării noastre. Având în vedere faptul că elevii își petrec până la 7 ore zilnic la școală, se impune suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea Coronavirus. Această măsură preventivă trebuie asumată ținând cont de faptul că școlile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare și nici de o cultură a siguranței pentru ca acest virus să nu fie răspândit.

În ultimele două săptămâni, ne-am confruntat cu cazuri de Coronavirus în unitățile de învățământ preuniversitar din România, iar dacă s-ar decide asupra suspendării cursurilor doar după confirmarea virusului, această măsură ar denota iresponsabilitate din partea decidenților din domeniul educației. Autoritățile publice locale trebuie să respecte legea privind dotarea școlilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situații de criză, ci permanent, în vederea protejării tuturor elevilor din România.

Mai mult decât atât, este regretabil faptul că această măsură se regăsește pe agenda decidenților atât de târziu, având în vedere faptul că epidemia de Coronavirus este un subiect discutat pe agenda globală încă din luna ianuarie a acestui an. Siguranța elevilor trebuie prioritizată, iar Consiliul Național al Elevilor susține digitalizarea procesului educațional prin metode de tipul cursurilor desfășurate virtual, în absența oricărui pericol. În comunitățile școlare din întreaga țară se resimte nesiguranță și lipsă de încredere, fapt care ne determină să credem că această criză națională nu este propice unui mediu sigur de învățare și dezvoltare, care ar trebui centrat pe nevoile elevilor din România.

Reprezentanții elevilor din România nu sunt specialiști în problematici ce țin de securitatea națională, însă, având în vedere răspândirea Coronavirus pe teritoriul României, solicităm ministrului Educației și Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni ca o măsură preventivă absolut necesară în situația de față. Trebuie să recunoaștem: școlile din România, în care nu avem hârtie și săpun în grupurile sanitare, nu sunt pregătite pentru a face față acestei situații tensionate. Este necesară o gestionare eficientă a situației de către Guvernul României, care să aibă ca obiectiv protejarea cetățenilor, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

2 COMMENTS

  1. ok, deci e “la cererea publicului” (pina acum Firea, Turcescu, elevii…) ca sa nu se indrepte sudalmile catre ministru

    sugestie: la ghiseelr Anaf si alea locale e coada, aglomeratie, nu suspendati si plata impozitelor?

  2. Daca domnii si doamnele astea care isi zic autoritati ar avea minimum de umanitate atunci poate ar renunta la panselute,borduri spagi… si alte indeletniciri aducatoare de zile de arest si dezonorari si ar face ce trebuie cu gripa. Macar pe cei tineri sa ii ocroteasca sa inchida doua saptamani scolile,si distractiile ca nu moare nimeni de asta,,,sa prelungeasca anul scolar si sa reduca vacanta iar in aste doua saptamani sa frece clantele si budele sa dezinfecteze sa dezinsecteze si sa omoare sobolanimea ….nu sa inchida scoala si sa plece in vacanta. Microbii nu vin pana la scoala se uita la lacate si pleaca la stadion unde nu gasesc spectatori si emigreaza la poli. Sa lase politica sa isi revina ca nu vor mai avea alegatori. Poate se amana si alegerile ca daca intra Romania in carantina vor stranuta si afisele electorale. Zic si io aiurea ca astia sunt nebuni si orbiti de putere si bani. Poate trebuie sa ii duca dna la arest pe rand sa isi scoata toti bolile la iveala si sa se apuce de condus Romania sau sa plece.TREZIREA! Moartea a deschis usa si voi faceti scenarii cu finalizare la gratare si potroace ca doamnele de la nemunca. Hai puneti in aplicare scenariile ca nu aveti imunitate de la Dumnezeu poate doar de la legile elaborate de voi sa va apere.

Leave a Reply