Corpul de control al premierului a inițiat o acțiune de control la Opera Națională București (ONB), care are mai multe obiective, printre care se numără și verificarea modului în care s-a făcut angajarea persoanelor care au ocupat sau ocupă funcții de conducere, potrivit unui comunicat publicat joi pe site-ul Guvernului.

Este deja de notorietate scandalul intre unii reprezentanti ai corpului de balet al Operei Romane si majoritatea angajatilor.

Printre celelalte obiective ale controlului se numără verificarea modului de stabilire și acordare a remunerațiilor lunare/anuale și a altor avantaje personalului angajat în cadrul ONB, precum și personalului colaborator, dar și verificarea respectării prevederilor contractelor de management.

Totodată, Corpul de control are ca obiectiv verificarea respectării dispozițiilor legale cu privire la constituirea și realizarea veniturilor, precum și la angajarea și efectuarea cheltuielilor, dar și verificarea atribuirii și derulării unor contracte de achiziție a unor produse, servicii și/sau lucrări.

Acțiunea va viza și alte aspecte considerate relevante de către echipa de control, se arată în comunicatul citat.

Vicepremierul Vasile Dîncu a anunțat, marți, într-o întâlnire cu protestatarii de la ONB, că va vorbi cu premierul Dacian Cioloș să trimită Corpul de control la această instituție de cultură.

Miercuri, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat că își depune mandatul. Tot miercuri, la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a criticat modul în care acesta a gestionat conflictul de la Operă.

1 COMMENT

  1. M am saturat de guvenu ‘ meu !
    Distruge identitatea romaneasca !
    Eurovision , nu, rad moldovenii de noi, Opera romana, nu, gimnastica romaneasca nu, tenis romanesc nu , de plange Ilie Nastase, Cumintenia pamantului, nu…Sper sa plateasca pt asta intr o zi !

Leave a Reply