Două milioane de persoane vor primi două doze din vaccinul împotriva coronavirusului până la sfârşitul lunii ianuarie în Israel, au afirmat autorităţile din această ţară, unde este în vigoare un alt treilea lockdown, potrivit AFP.

Cu aceste cifre, Israelul da lovitura, este campion mondial la vaccinari si ar putea fi prima tara din lume care iese din pandemie chiar inainte de inceputul verii !

Campania de vaccinare naţională a fost lansată pe 19 decembrie într-un ritm intens impus de Benjamin Netanyahu. Prim-ministrul, aflat în prezent în campanie electorală, a fost vaccinat în direct la televiziune cu prima doză din vaccinul americano-german Pfizer/BioNtech.

Duminică, directorul general al Ministerului Sănătăţii, Hezi Levi, a afirmat că circa o cincime din cele nouă milioane de locuitori ai Israelului – începând cu angajaţii din sistemul sanitar şi persoanele peste 60 de ani – îşi vor primi doza dublă ”până la sfârşitul lui ianuarie”.

”Ar trebui să avem imunizaţi două milioane de rezidenţi”, a precizat acesta la postul public de radio, Kan.

Acest obiectiv pare cu toate acestea mai puţin ambiţios decât cel formulat pe 26 decembrie de Netanyahu, potrivit căruia, un sfert din populaţie (2,25 de milioane) ar trebui să fie imunizat într-o lună în cadrul campaniei de vaccinare.

Israelul va reduce ritmul acestei campanii pentru a gestiona stocurile de vaccinuri şi a asigura injectarea, la un interval de trei săptămâni, a două doze distincte în rândul populaţiei vizate, a explicat duminică Levi.

Vineri, un milion de persoane au primit prima doză de vaccin, potrivit biroului prim-ministrului.

Potrivit programului comunicat iniţial, guvernul israelian spera ieşirea din criză la începutul lui martie, chiar înainte de alegerile legislative, programate pentru 23 martie.

Până atunci, confruntat cu o creştere a numărului de infectări, acesta a decretat pe 27 decembrie un nou lockdown aproape generalizat de cel puţin două săptămâni.

Peste 435.800 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Israel, potrivit celui mai recent bilanţ comunicat duminică de Ministerul Sănătăţii, înregistrându-se 3.400 de decese.

Vineri, ministerul Sănătăţii a anunţat printre altele detectarea a 18 cazuri de infectare cu tulpina britanică a virusului, scrie Agerpres

Leave a Reply