La proiectul austostrăzii Ploiești – Brașov nu vor exista lucrări de executție mai devreme de trei ani de acum înainte, a declarat la Digi24 directorul Companiei naționale de Autostrăzi și Infrastructură, Mariana Ioniță.

„Oferta este acum în analiză astfel încât să ajungem la un contract care să ne permită obţinerea unei documentaţii bune care să ne ajute să facem o implementare rapidă a execuţiei lucrărilor. Eu nu cred că vom putea vedea în execuţie, mai devreme de trei ani, Autostrada de la Ploieşti până la Braşov”, a declarat șefa de la CNAIR, la Digi24.

Pasarele și benzi de circulație reversibile pentru fluidizarea traficului pe DN1

Aceasta a explicat că până când România va avea o autostradă până la Brașov vor fi implementate mai multe proiecte pentru a fluidiza traficul pe DN1, printre care pasaje și pasarele noi, dar și posibilitatea introducerii unei benzi reversibile de circulație în zonele cele mai aglomerate.

„Vor fi nişte proiecte care au scopul de a fluidiza traficul pe DN1, nişte pasaje şi pasarele. Când vorbesc despre pasaje, acum suntem în faza de semnare a contractelor de proiectare. Ne refeream la subterane. În zonele cu treceri de pietoni trebuie să ne gândim la nişte treceri eventual subterane care să simplifice, să fluidizeze, să decongestioneze traficul. Mi-am pus în programul meu ca proiect prioritar acest sector de autostradă şi fluidizarea la pachet a traficului pe DN1. Este păcat că s-au pierdut ani de zile. Vom analiza inclusiv posibilitatea introducerii unei benzi reversibile de circulaţie pe anumite zone, acolo unde se poate. Chiar vreau să mă văd cu Poliţia Rutieră, ne-am planificat noi miercuri, să discutăm şi situaţia de pe DN1”, a explicat Mariana Ioniță.

„Trebuie să facem ceva în următorul an, până la începerea execuţiei lucrărilor. Gândiţi-vă că şi execuţia lucrărilor va crea ambuteiaje, iar noi trebuie să luăm măsuri de acum pentru fluidizarea traficului cât mai repede pe DN1”, a conchis aceasta citata de digi24.ro si g4media.ro

PS : CNAIR, fosta CNADNR, este cea mai proasta companie de stat romaneasca. A tocat peste 15 miliarde de euro in 10 ani, bani care puteau sa schimbe Romania la fata din perspectiva infrastructurii rutiere. Lipsa autostrazilor care sa lege regiunile istorice romanesti intre ele si Romania cu Vestul Europei este cauzata de incompetenta crasa, coruptia si complicitatea politica ce domina structura companiei de peste 2 decenii.
Noul ministru al Transporturilor Catalin Drula a promis ca va accelera proiectele autostrazilor, dar cele 3 mari santiere strategice pentru legatura Romaniei cu Europa sunt la fel de intarziate si prost gestionate ca si la ministri PNL si PSD. Si tolereaza termenele uriase ale CNAIR.
Daca pentru 80 de km intre Ploiesti si Brasov avem nevoie de inca 3 ani dupa ce am pierdut 30 de ani, suntem vai de noi. Pitesti-Sibiu si Sibiu-Lugoj raman si ele pe harta neputintei romanesti in raport cu strategicul coridor 4 pan-european. 

Păi ce facem, Drulă !?

17 COMMENTS

 1. “Oferta este acum în analiză astfel încât să ajungem la un contract care să ne permită obţinerea unei documentaţii bune care să ne ajute să facem o implementare rapidă a execuţiei lucrărilor”.
  Sunteti oameni inteligenti si intelegem de aici un mare bla, bla..Sa ne raspunda:
  1.Ce oferta e in analiza acum ?
  2. Ce documentatie buna trebuie sa obtina , in conditiile in care caietul de sarcini si conditiile tehnice sunt in sarcina CNAIR ?
  3.De ce implementarea ” rapida” a executiei dureaza minim 3 ani ?
  4.De ce achizitia se imparte, frizand penalul , de fiecare data in ” studiu de pre, fezabilitate”, proiectare si executie( prin 2030) , cand Legea 98/2016 prevede sa nu se imparta un contract de achizitie de lucrari ?

 2. Draga Radu unde-i un Bulai este si un Drula. Pentru Dzeu oamenii astia pe cine deservesc.? Astia sunt mai periculosi in gandire decat securistii ceausisti. Ref. problema lui Bulai cu revelionul pe TVR te rog si va rog pe voi presa URLATI nu doar constatati si comentati.. Cu astia nu e de gluma. Cresc si devin …..Sunt destui talibani care ar iesi la harta si poate bataie pentru ei. Din pacate sunt tineri care habar nu au ce viata ii asteapta.Ei nu vad decat bani bani si iar bani.
  Asadar te rog Radu cu curajul tau DEMASCA-I ORI DE CATE ORI POTI.

 3. Si? ce ai rezolvat cu asta ? “Pai ce facem Drula ?” Pe bune? Pune mana fa petitie online sa o semneze lumea ca vrea ca toti de acolo sa zboare daca nu e facuta intr-un an ! Pe Drula il doare la motzul de la basca de faptul ca il intrebi tu …Tocmai tu , ziarist cu state vechi nu esti in stare sa misti lucrurile cand vorba aia, pana acu’ ai mai vazut si tu una alta pe afara si de atata vreme te vede lumea atat de indignat ca nu se misca lucrurile in infrastructura…Pai asa mai stam inca 100 de ani in acelasi stadiu …

 4. Ce sa faca bietul de Drula in 2 saptamani de mandat, mai toate zile de sarbatoare?

  Eu sunt optimist, in sensul ca Drula poate face ceva mai multe decat a facut Razvan Cuc, zic. Mai ramane sa ziceti si dvs.

 5. Off-topic:

  Pai ce-a facut, maii nene, ma? a luat la jeabka pe system #Rezist, ca la 10 August. Au intrat peste ei direct in Capitoliu!

  Curat-murdar, bai nene! Daca erau #Rezistentii ru cred ca nu erau probleme, dup-aia urmau sa ii ancheteze pe aia care asigurau securitatea la Parlamentu’ SUA! Sincer

 6. Haoleu l-a luat pe Benone Ardeleanu pe telefon. Iaia, ia sa vedem ce ne baga el, Benone! Sincer

  PS. Chiar nu inteleg de ce nu-l ia pe Ciolacu sau cum il cheama, pe telefon! Ala a disparut de la alegeri, s-o fi retras in dispozitiv (securit) pana la alegerile viitoare, ca partidele de pe la noi cam asa functioneaza, in marea lor majoritate.

 7. Eu ma tem sa nu fie o diversiune a democratilor asta, ca urmeaza sa-l inscauneze pe pedofilu ala peste doua zile si ei sunt suficient de ordinari derbedeii astia de dreapta ca sa organizeze ei insisi asa ceva.

  Respekt

 8. Off-topic:

  Asta vu intratul in Capitoliu este o diversiune facuta de democrati si are ca scop sa il inscauneze “en fanfare” pe Biden ala peste doua zile.

  PS. Ne-am prins!

 9. Off-topiv:

  Ca altfel incepea sub auspicii ca ar fi castigat prin frauda alegerile totusi si deci nu isi incepea mandatul in forta, incepea trist!

  PS. Deja am obosit cu aceasta harneala…

 10. Off-topiv:
  10 August!! Cine se ocupa cu asa ceva, cu luat Parlamentele la jeabka? #Rezistentii hastagieni!

  PS. Diveraiune ieftina a lui Biden si a democratilor hahstagieni #Rezist! Sa fie la mama lor…

 11. Ofd-topic:

  I-auxi ce zice astia la televizor, ca cica nici daca o faceau aia ai lui Biden, democratii cu #Rezist, nu le iesea atat de bine. Pai chiar aia au facut-o!! Tare!

  PS. E un fel de preluare in fortza a mandatului de catre Bideu. La astia de dreapta si cu #Rezist jebkarii totul e bazat pe forta, pe luat la jeabka. De aici se poate recunoaste marca inregistrata, stampila, a cui e mana care-a pus la cale treaba

 12. Trebuie intrebati aia de la SIE cum se organizeaza asa ceva si de ce? Aia iti spun si cum s-a organizat Revolutia din decembrie daca e!

  PS. Complicat

Leave a Reply