Unul dintre principalii suspecți în atacurile teroriste de la Paris din noiembrie, Salah Abdeslam, a fost rănit și arestat vineri seară în urma unei operațiuni a forțelor speciale de poliție în cartierul Molenbeek din Bruxelles, informează surse din poliție și media din Belgia.

Potrivit publicației belgiene La Derniere Heure, un alt suspect a fost ucis și unul rănit, acesta fiind și el arestat în cursul operațiunii de pe strada Quatre Vents. O altă persoană ar fi încă baricadată într-o casă înconjurată de poliție, potrivit aceleiași surse, informație confirmată și de poliția franceză.

Conform informațiilor difuzate de mai multe surse concordante, Salah Abdeslam a fost rănit la picior și beneficiază în prezent de îngrijire medicală.

Conform unei surse polițienești din Franța citate de AFP, un bărbat a fost rănit și un altul reținut în cursul operațiunii antiteroriste de vineri și se efectuează verificări pentru a determina dacă unul dintre cei doi este Salah Abdeslam. Deși a confirmat arestarea lui Abdeslam, informație difuzată pe larg de media din Belgia, sursa citată de AFP din poliția franceză nu a confirmat că acesta ar fi și rănit, scrie Agerpres.

Informația că Salah Abdeslam a fost capturat nu a fost confirmată de președintele francez Francois Hollande, care a precizat însă că operațiunea antiteroristă este legată de atentatele de la Paris. Potrivit unei informații difuzate de AFP, Francois Hollande s-ar afla în prezent în biroul premierului belgian Charles Michel pentru a monitoriza operațiunea.

La Derniere Heure mai scrie că vineri au avut loc două operațiuni simultane la Bruxelles și că dispozitivul de securitate din cartierul Molenbeek, format din polițiști și militari, este foarte important.

3 COMMENTS

  1. Da. Declaraţia belgiană:””L-am luat”, a spus ministrul belgian Theo Francken atunci când vestea despre arestarea omului a spus să fie al zecelea, și ultimul membru al celulelor de comando jihadiste care au efectuat cel mai rău vreodată atac terorist pe teritoriul francez supraviețuitor. Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atacurile de la Paris, a fost “rănit și arestat” într-o vastă operațiune anti-teroare în Molenbeek, Bruxelles. Se crede că a fost împușcat în picior de către poliție.” traducere google

  2. Parcă văd că Turcia va da ţeapă tuturor naivilor care au semnat pentru a contribui cu finanţări privind refugiaţii(amintiţi-vă traficul de combustibil cu ISIS-SI-ALQAEDA şi care or mai fi fost, care a fost negat pînă la intrarea rusiei cu atacurile şi dezvăluirile). Îşi vor atinge scopul cu intrarea în shengen şi unde condiţionează libera circulaţie a turcilor, apoi le va elibera acte tuturor intraţilor, le va face vînt în baza liberei circulaţii şi a actelor”turcia ne-a ajutat” trebuie să-i fim recunoscători, şi vai de mama lor ţările unde vor ajunge bandele! Noi România, vom ajunge cu bugetul statului gol şi turcia ne va rîde-n nas alături de marii capi care au întins capcana celor care au semnat fără nicio problemă, printre care şi turistul robot ocupant al principalului scaun al ţării noastre! Rusia a trimis un semnal puternic pentru cei care citesc şi înţeleg printre rînduri şi care au onoarea şi demnitatea de a reprezenta propriul popor! La noi e…varză din toate punctele de vedere!

Leave a Reply