Rata anuală a inflației a fost de 0,9%, în luna iunie, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), peste prognoza Băncii Naționale a României, de 0,6%.

‘Prețurile de consum în luna iunie 2017, comparativ cu luna iunie 2016, au crescut cu 0,9%. Rata medie a prețurilor de consum în ultimele 12 luni (iulie 2016 — iunie 2017) față de precedentele 12 luni (iulie 2015 — iunie 2016), calculată pe baza IPC, este—0,1%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 0,2%’, informează, marți, INS.

Banca Națională a României estima pentru finalul lunii iunie o inflație de 0,6%, cu un interval de incertitudine de +/-0,5%. Ținta BNR este de 2,5% +/1 1 punct procentual, scrie Agerpres.

 

6 COMMENTS

 1. sa-i multumim partidului din inima! Nici nu au crescut derbedeii salariile ca s-au si scumpit toate! Pretul energiei majorat cu 8 % … Sa vi ia dracu ca ni i-ati bagat pe gat!
  Ce zicea scriitorul nostru nominalizat la Nobel: DNA şi Kovesi sunt ultima redută de independenţă într-un sistem prea politizat şi supus inclusiv presiunilor interne. În asemenea condiţii, schimbarea şefei DNA poate echivala cu aservirea totală a justiţiei.

 2. În 2016 cu guvernul Ciolos am terminat exercițiul financiar în deflație iar prognoza pe anul în curs indica o devalorizare a leului, deci inflație deși racnetele A3 s-au auzit pana în pampas Cum ca fără PSD la putere suntem morți.

 3. Dar e de bine nu? Ca toata presa psd-ista anunta acum o luna ca avem cea mai mare crestere economic si ca si covrigilor din coada cainilor li s-a pus si mac cu sare!
  (Vesti bune pt economia romaneasca, asa suna stirea:)))))

 4. In capul psdistilor si al aldistilor economia duduie, in buzunarul romanului au mai aparut niste gauri! Cea mai proasta guvernare de la revolutie incoace! O guvernare ridicata in slavi si pupata in cur de o parte media! Niste imbecili irecuperabili ca si votantii lor.

 5. Ce spanac de economisti avem?. Singurul mod in care stiu ei sa “stapaneasca” inflatia este sa reduca salariile si pensiile?. Altfel nu ii duce capul? Isi bat joc efectiv!.
  Daca acum s-au majorat un pic salariile /pensiile…… DRACULUI! dupa 27 de ani!!!!!!!, ca sa traiasca si romanii mai bine, vaiiiiiii nu e bine!, hopa inflatia, hopa se scumpesc toate. Care costuri de productie au crescut astfel incat toti smecherii astia sa “justifice” scumpirea bunurilor si a serviciilor? CARE? in mama lor!.
  Hellooooooo daca nu avem economisti care sa se gandeasca la buzunarul cetateanului -atunci sa plece!. Urgent!.
  De ce s-a majorat pretul energiei ? sa raspunda guvernantii, sa raspunda Ministrul Economiei in fata cetatenilor. Si toate scumpirile care se fac sau urmeaza, sa RASPUNDA ei toti din Guvern.
  Nu bla, bla, NU!. SCUMPIRILE nu au nici o justificare, cu exceptia uneia singure -sa isi umfle smecherii astia din servicii /bunuri buzunarele proprii (PROFITURI GRASE) in concluzie, saracindu-ne pe noi!.
  Ne-am saturat de HOTIA lor! Clar?. Si de incompetenta politicienilor pusi acolo sa guverneze pentru bunastarea romanilor, nu ca sa ne balacim mereu in saracie.
  Cu salariile lor nesimtite pe care au stiut sa le voteze PENTRU EI! nu simt nicio scumpire, nici inflatie, nimic, NU SUNT AFECTATI nicicum!. Ii doare in …pix! nici acolo!.
  Toti, absolut toti in 27 ani au trait fara grija buzunarului lor : concedii de lux, restaurante, tratamente medicale, etc. etc…..ORICE!, pentru ca salariile si afacerile lor de tot felul le-au asigurat traiul de nababi! Hai siktir!.
  Cat mama lor cred ei ca romanii vor suporta saracia si mizeria?. Nu stiti sa conduceti? VALEAAAAAA atunci toti!.
  Hai sa avem si noi salariile lor de demnitari ca sa platim pretul majorat la gaze, lumina, apa, medicamente, mancare etc…. OK?.

Leave a Reply