Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a anunțat că nu va participa la Congresul liberalilor de sâmbătă, deoarece ar putea exista o “parazitare mediatică” a evenimentului și a afirmat că Ludovic Orban nu trebuie să fie președinte al partidului.

“Nu am nici dorința, nici dorul, nici plăcerea — o spun fără niciun fel de dramatism, o spun absolut egal, cu toată prietenia și cu toată sinceritatea — să particip la acest Congres. În plus, nu se pot evita nici măcar atunci când ești foarte clar, când nu există niciun semn că n-ai fi cât se poate de cinstit atunci când afirmi că un drum este închis, că nu te mai interesează, nici atunci nu poți evita comentariile nesfârșite și lanțul ipotezelor. O prezență a mea la Congres ar alimenta astfel de lucruri, ar parazita cel puțin parțial mediatic un Congres care are dreptul lui, cu candidații lui, cu oamenii lui. PNL este atât cât este fără mine astăzi și așa va fi în viitor. Nu are niciun rost pentru PNL, în primul rând, să existe astfel de forme de parazitare mediatică sau de neînțelegeri. (…) Îmi pasă, doresc ca acest partid să aibă șansele și să le valorifice, îmi doresc să-și aleagă un conducător, dar asta nu înseamnă că mi-e dor de el”, a spus Antonescu, într-un interviu acordat Realitatea TV și difuzat marți.

El a afirmat că cele două candidaturi la șefia PNL sunt legitime, dar că el îl susține pe Cristian Bușoi, deoarece face parte din noul eșalon al partidului.

“Dl Orban cred că nu trebuie să fie în acest moment președinte al PNL. Cred că acum, în 2017, trebuie altceva”, a adăugat fostul președinte al PNL.

În opinia lui Antonescu, Cristian Bușoi este “un om cu foarte multă personalitate, cu foarte multă știință de carte, care a pendulat foarte intens între Bruxelles și București, într-un mod foarte eficient, a fost implicat în politica internă a partidului și a făcut față unor situații complicate”.

Congresul PNL are loc sâmbătă. Cristian Bușoi și Ludovic Orban candidează pentru șefia PNL, scrie Agerpres.

 

8 COMMENTS

 1. Eu sunt foarte curios cum fratele lui Orban poate fi consilierul lui Iohannis dar Orban nu poate/nu ar putea sa fie un partener al lui Iohannis ?!

  Imi pare rau pt parerea lui Antonescu dar Busoi nu trece sticla, ori de cate ori era invitat la Gadea era ciuca batailor si ironiilor lui Ciuvica, Savaliuc & Co. Romania nu are nevoie de un om cu carte, ci cat exista PSD are nevoie de cineva in opozitie care sa le dea peste nas si peste bot de fiecare data cand astia cred ca tara asta e a lor doar pt ca in parte o conduc !

  Si acest lider al opozitie care sa se opuna PSD nu poate fi Iohannis tot timpul, ci trebuie sa fie si cineva asumat in partid.

  • Pentru “dat peste bot” mai potrivit ar fi Băsescu, nu? Dacă PNL “a înghițit” camarazii lui Băsescu-Boc, de ce nu l-ar pune pe marinar președinte?!? Oricum, cu sau fără Orban, PNL urmează calea PNTCD…

 2. Cine emite judecati de valoare ! El care a rupt USL, a tradat ALDE european, a trecut in barca PPE si……s-a retras. Unde oare ?! Una din multele cozi de topor autohtone. Multi analisti cad pe spate in fata talentului sau oratoric, de necontestat, dar oare suficient pentru a fi un barbat de stat autentic ?!

  • Poate are toate metehnele de pe lume insa, la oratorie e de departe cel mai bun, vezi dezbaterea in care l-a desfiintat pe Basescu si mai sunt si altele si nu e suficient.

 3. Pierde multa influenta in partid din atata cat i-a mai ramas …Pe viitoarele liste pt Europarlamentare probabil nu se vor mai regasi deja abonatele la viata de lux de la Bruxelles si asta doare cel mai rau….nici banutii astia f.multi nu vor mai intra lunar in contul familiei….

 4. E, totusi, prea “de porc” ca omul care a ingropat PNL-ul sa-si dea atita cu presupusul in privinta viitorului acestui partid. Nu mai zic ca, dupa parerea mea, omul propus de Antonescu nu e decit un “Boc reloaded”, bun doar sa repete ca papagalul texte venite “de sus” ca fiind ale lui, un fel de “omul cu cheita”.
  In schimb, Orban, care pare un pic mai viu, spune atit de multe prostii pe kilogram-corp, incit nu-i mai trebuie nimic ca sa ingroape definitiv acest cadavru viu, numit actualmente, in mod samavolnic, PNL!
  Asa incit, in clipa de fata, despre viitorul lider PNL nu se poate spune decit, ca intr-o reclama simpatica: “N-ai cu cine, ba, n-ai cu cine. Neste tarani!”

Leave a Reply