Deputatul PNL Adriana Săftoiu a scris, joi seară, pe Facebook, că-i este ruşine de ultimele decizii ale liberalilor, care votează împotriva propriilor convingeri doar pentru un loc pe listă. ”E cel mai mare haos parlamentar pe care l-am văzut şi asta pentru că nu mai gândim, ci ne supunem”, a scris Săftoiu.

”Îmi este rusine. Ne anulăm decizii (în campanie, am declarat că uşile sunt ferecate pentru membri PSD, dar, după campanie, au devenit membri PNL), votăm împotriva propriilor convingeri (vezi alocaţia pentru copii), ne pregătim să sesizam la CCR legile noastre (reducerea TVA de la 19% la 16% ,la produse alimentare de la 8 la 5) spunând «Hei, noi, PNL, în opoziţie am făcut legi neconstituţionale», acceptăm ca miniştri respinşi de comisiile parlamentare (într-o ţară în care se spune că Parlamentul reprezintă voinţa poporului şi nu Guvernul) să rămână miniştri, creând un precedent periculos, acceptăm asumarea pe buget, un precedent şi mai periculos, votăm incriminarea «drogurilor» într-un mod total aberant…e cel mai mare haos parlamentar pe care l-am văzut si asta pentru că nu mai gândim, ci ne supunem”, a scris, joi seară, pe Facebook, Adriana Săftoiu.

Aceasta afirmă că-şi doreşte încetarea acestui mod de a face politică.

”Îmi doresc din toată inima să fie sfârşitul unui asemenea mod de a face politică. Să te supui doar ca sa îţi mai asiguri un loc pe liste?! Vai de aşa viitor”, a mai scris Săftoiu.

Chiar si presedintele PNL si premier al Romaniei Ludovic Orban a rabufnit :

Premierul Ludovic Orban s-a arătat complet nemulțumit de faptul că s-a trezit în ședința de Guvern de vineri dimineață cu două ordonanțe de urgență pe ordinea de zi.

După anunțul făcut de ministrul Educației, Monica Anisie, care a cerut introducerea pe ordinea de zi cele două ordonanțe de urgență, Orban a spus că acceptă așa ceva și nu știa nimic legat de asta.

” Aprobat, dar vă spun de acum, nu mai accept introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanţe de urgenţă pe care nu o discutaţi în prealabil cu mine. Nu mi se pare normal, pe nepusă masă, să ne trezim cu două ordonanţe de urgenţă despre care habar nu aveam. Ca să nu mai spun că sunt subiecte care trebuiau discutate anterior”, a spus Ludovic Orban.

PS : Lipsa de organizare in agenda, de disciplina in actul de guvernare si in comunicarea interna cu ministri si liderii PNL din Parlament se simte din ce in ce mai puternic.
Inexistenta unui comitet de coordonare politica a mesajelor si deciziilor care sa se reuneasca o ora pe zi are efecte din ce in ce mai neplacute, inclusiv pentru presedintele Klaus Iohannis si alte institutii.
In loc sa stea mai mult la Palatul Victoria sa coordoneze direct relatia cu ministri si performanta ministerelor, Ludovic Orban participa la zeci de alte evenimente ce nu tin stric de activitatea guvernamentala.
Elocventa a fost una din sedintele de Guvern de saptamana trecuta, inceputa la ora 17,00 si terminata dupa miezul noptii. Sedinta a fost intrerupta de 2 ori pentru ca premierul s-a dus intai la festivitate a unei asociatii, a revenit la Guvern, apoi a intrerupt a 2 a oara sedinta pentru acordarea unui interviu. La miezul noptii, ministri erau extenuati si confuzi. 

 

Leave a Reply