Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că scenariul organizării de alegeri anticipate este 50% realist, arătând că există două variante pentru a se ajunge într-o astfel de situaţie.

“Scenariul cu alegerile anticipate este 50% realist”, a spus Iohannis, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii organizată la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a afirmat că pentru organizarea de alegeri anticipate există două variante, respectiv demisia premierului Ludovic Orban din funcţie sau adoptarea unei moţiuni de cenzură în Parlament.

“Există două variante, fie demisionează, fie concepe o lege şi să fie nemulţumiţi suficienţi ca să demită Guvernul prin moţiune de cenzură. Alte variante sunt puţin probabile”, a explicat şeful statului.

El a adăugat că declanşarea alegerilor anticipate reprezintă o decizie care aparţine Guvernului.

Potrivit preşedintelui, chiar dacă vor fi organizate alegeri anticipate, premier va fi tot Ludovic Orban.

Iohannis s-a declarat mulţumit de activitatea Guvernului.

“O să mai apară tot timpul probleme, fiindcă PSD are o mulţime de parlamentari. PSD îşi schimbă feţele, dar nu năravul. Vor veni cu iniţiative care mai de care dăunătoare Guvernului”, a susţinut el.

În ceea ce priveşte Primăria Capitalei, Iohannis a spus că ar prefera un primar general altul decât de la PSD.

“Preferabil să fie de la PNL”, a spus el, precizând că nu a avut discuţii cu liberalii privind candidaţii la alegerile locale de anul viitor, scrie Agerpres

2 COMMENTS

  1. Personal, ma îndoiesc de faptul ca președintele re-ales Johannis ar avea vreun plan pentru viitorul sau “cincinal”—poate, doar, pe acela de a crea instituția Primei Doamne, plan care nu i-a reușit in primii cinci ani de domnie impiedicand astfel tratamentul de la egal la egal al consoartei cu Melania Trump, dacă nu și cu capetele feminine încoronate ale Europei—lipsa de idei a personajului fiind pe deplin reflectata in incoerenta guvernului Orbán. Ipotetic, totuși, dacă acest plan exista el se va traduce in mersul “după cum bate vântul”, când dinspre Bruxelles, când dinspre Atlantic și Dumnezeu cu mila pentru “cârmaci” și Corabia lui.

  2. Democrația este o înșelătorie. Cine poate să afirme că o țară este democratică este un visător. De ce? Pentru că TOATE țările democratice au un nivel al democrației de nivel 1 și poate ajunge până la nivel 2 în toate instituțiile. Cu alte cuvinte, se organizează alegeri democratice în anumite instituții sau organizații după care cei aleși încep să aibă atitudini de dictatori numind și concediind persoane din subordinea lor nu pe motive de competență ci pe motive de antipatie, discriminare sau alte motive antidemocratice.

Leave a Reply