Agentia guvernamentala de presa Agerpres ne lamureste deplin in legatura cu optiunile PSD pe care vi le-am expus anterior. In ciuda unor dezmintiri de fatada la televizor ale liderilor PSD, din declaratiile Gabrielei Firea reiese cat de poate de clar : un nou prim ministru, o femeie, Grindeanu are alt spate, nu de la PSD. Maziliriea a fost deja decisa pentru premier si intregul cabinet. Dupa 2 remanieri in 5 luni, urmeaza a 3 a, totala. Instabilitate este realitatea in care PSD plonjeaza cu entuziasm !

————

 Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că premierul Sorin Grindeanu are, probabil, asigurat “alt spate”, punctând că, la un moment dat, primul ministru “nu a mai considerat util spatele politic”.

“Nu am date certe și nu vreau să fac afirmații tranșante. Este vorba de o percepție a mea sau de o sumă de senzații pe care ni le lasă la vedere, să spunem, prestația premierului, că, la început, a înțeles rolul său, anume că reprezintă o funcție numită (…) și a înțeles că trebuie să existe o relație puternică cu conducerea partidului (…) pentru a aplica programul de guvernare ad literam. Ulterior, cred că a fost un moment, un declic, în care nu a mai simțit această nevoie. Probabil că a umplut golul lăsat de absența, în consultarea sa, cu domnii Dragnea și Tăriceanu, cu altceva. Rămâne să aflăm ce este acel altceva. Noi îi asiguram (…) spatele. În momentul în care domnia sa nu a mai considerat util spatele politic, înseamnă că are un alt spate, poate”, a spus Gabriela Firea la România Tv.

Întrebată dacă președintele Iohannis este acest “spate”, Gabriela Firea spus că ar fi păcat ca premierul Sorin Grindeanu să considere mai util sfatul altcuiva decât al celor din partidul său.

“Păcat, eu sper că nu este așa, dar păcat dacă consideră că este mai util sfatul altcuiva decât al colegilor de partid. Ar fi păcat. Totuși, îmi permit să mai fac o mică analiză. Președintele țării a fost subtil de această dată și a lăsat o portiță întredeschisă, pentru că a făcut acea afirmație: dacă este ceva serios, cu siguranță voi afla, vom analiza etc. Cu alte cuvinte, până la urmă, nu exclude faptul că, la un moment dat, după finalizarea în maximum două săptămâni a acestei evaluări a activității guvernamentale, posibil (…) să se ia o decizie politică în ceea ce privește guvernul în totalitatea sa sau în ceea ce privește premierul sau anumiți miniștri. Și, atunci, constituțional, președintele țării invită partidele la Palatul Cotroceni, se realizează consultări, majoritatea parlamentară prezintă un nou candidat de prim-ministru, președintele îl acceptă sau nu”, a mai spus primarul Capitalei.

Referindu-se la o eventuală schimbare a premierului, Gabriela Firea a spus că cel vizat n-ar trebui să caute sprijin în altă parte pentru a rămâne în funcție, ci trebuie să accepte decizia celor care l-au pus în respectiva funcție.

“Este moral să accepți acea decizie fără resentimente, nu să te duci să ceri spatele și să ceri sprijinul în altă parte, pentru că nu altcineva te-a trimis în guvern”, a mai spus Gabriela Firea.

În context, Gabriela Firea a mai spus că, mai mult sau mai puțin voalat, Victor Ponta și Sorin Grindeanu îi reproșează că e în tabăra lui Liviu Dragnea.

“Doar pentru că (Victor Ponta n.r.) este într-o dispută cu publică cu domnul Liviu Dragnea, nu cred că justifică reacția la adresa mea și că a făcut comparația cu un personaj politic sau altul. (…) Ce fel de caracter aș avea eu acum dacă i-aș întoarce domnului Dragnea spatele?! Pentru că acest lucru mi se reproșează și de către domnul Ponta și de către domnul Grindeanu, voalat, și de către alți colegi de partid, că de ce mă plasez eu în așa-zisa tabără — eu cred că în PSD nu trebuie să avem tabere, trebuie să fim împreună o echipă unită, așa cum am fost întotdeauna — și cumva întrebarea aceasta e că de că mă plasez în tabăra domnului Dragnea. Nu, eu nu sunt în nicio tabără, sunt în familia Partidului Social Democrat”, a subliniat Firea.


Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că nu se pune în discuție candidatura sa la prezidențiale și nici aceea de a prelua Guvernul, dar că și-ar dori ca o femeie să devină premier, fără să o nominalizeze.

“Din punct de vedere personal, și nu e o declarație politică, eu mi-aș dori să fie tot o doamnă, o femeie prim-ministru; am mare încredere în capacitatea femeilor de muncă, în loialitatea lor, în modul în care știu să se organizeze și în pragmatismul lor. (…) Femeie care e din actualul guvern sau dintre parlamentarii noștri. Mi-aș dori”, a spus Gabriela Firea, la România Tv.

Întrebată cum s-ar descurca în funcția de prim-ministru, Gabriela Firea a spus că nu și-a pus această problemă și că nu se pune problema nici de a candida la prezidențiale, pentru că trebuie să-și ducă la capăt mandatul de primar al Bucureștiului.

“Nu mi-am pus această întrebare. (…) Am un legământ, angajament față de bucureșteni. Nici în ceea ce privește prezidențialele, nici în ceea ce privește preluarea unui mandat de premier nu se pune în discuție, sub nicio formă”, a spus Firea.

Răspunzând întrebărilor, ea a subliniat că nu i se va propune funcția de premier.

“Nu mi se va propune, tocmai pentru că și domnul Liviu Dragnea își dorește ca eu să duc la bun sfârșit mandatul și proiectele pentru capitală. Dar, și dacă mergem pe ipoteza dvs, că mi s-ar propune, nu voi accepta; avem foarte mulți colegi capabili, profesioniști, onești, care pot să ocupe această funcție de prim ministru”, a menționat primarul Bucureștiului.

12 COMMENTS

 1. 5,7% creștere economică și te da jos firea din funcția de premier?Oameni ăștia au toți boi acasă?

 2. Cu gindirea asta DOAMNA o sa pierdeti amandoi (matale si Dragnea) cine a verificat daca viteza prescrisa de stapan corespunde cu realitatea. Pe mine ma-ti pierdut ca sustinator. Adio si la vot mai vine tata. Realitatea este clara, Grindeanu pe locul 2 in sondaje si Dragnea nici unde.

 3. Acolo s-a intamplat un scurtcircuit….Firea a tinut mereu cont de parerea lui Dragnea atunci cand apropiati ai acestuia cu firme de apartament trebuiau sa castige contracte cu PMB dar inapoi n-a primit nimic atunci cand a solicitat ceva Guvernului…Ceva pt bucuresteni,nu ma gandeam la prostii…Asta inseamna in limbajul lor “lipsa de comunicare”..sau .”premierul nu s-a mai consultat cu Dragnea” ….Cu alte cuvinte m-a sarit din schema si cum o stim pe doamna sensibila si orgolioasa asta a starnit furtuna,tornada aia pe care o anuntau cei de la meteo n-a mai venit la Facaieni ci direct in Palatul Victoria…Dragnea simtindu-se dator la Firea a iesit si a spus : “Grindeanu sa taca,Firea sa vorbeasca !!! ” Eu nu vad aici interesul Romaniei,vad doar niste lupte surde intre gasti menite sa puna lucrurile in fagasul lor mafiotic adica “sa nu-mi intorci mie spatele cand iti solicit ceva ca te ia mama dracului,ai inteles ? ” Banateanul mai putin obisnuit cu mahalaua probabil ca n-a percutat pe loc nici asa iar atunci s-a trecut la faza razboiului pe fatza…Inca o data intreb…Interesul general unde se regaseste in aceasta poveste urata de periferie ?

 4. Poate am fost prea aspru cu d-na Firea insa, toate semnalarile mele ca multe activitati din Bucuresti ce tin de primaria capitalei merg foarte prost sau treneaza, nu erau adresate personal d-nei Firea, ci “armatei” din spatele domniei sale.
  Inca o semnalare, in buricul Bucurestiului pe str. Putul cu Plopi in dreptul strazii Stirbei Voda de mai mult de o luna sunt niste gropi neastupate. Au fost oarece lucrari dar “baietii” nu s-au mai obosit cu acest mic amanunt de a astupa si groapile. Mai moare cate unul, politist sau se intampla vreun accident si atunci toti se sesizeaza nevoie mare. Stiu ca exista un serviciu in primaria capitalei care are in responsabilitate toate aceste gropi, cratere si ce or mai fi ele. Apropos, in zona Obor, gropile in dreptul liniilor de tramvai si altele treneaza, azi maine suntem la mijlocul lui iunie. Pe cand in toamna pe ploi vor fi si acestea astupate ? Doamna Firea aveti asa de multe de rezolvat in Bucuresti, incat compromisurile politice ar trebui lasate pentru mai tarziu sau poate vreti la Palatul Victoria ?
  Luptati-va cu tradatorii de la USR/USB si cu alti netrebnici, ca Bucurestiu-i mare, e cat o tara.

 5. Nu e normal dupa ce si-au asigurat singuri si doar pentru ei,mariti uriase!? Mai trebuie si pentru altii? Pare ca intra iar tehnocratii in guvern! Da, plantatii plasati pentru avantaje,o mana spala pe alta! Zicea madam de la PNL -Turcan, Dragnea face camatarie politica! Nu observati camataria in orice de ani de zile? Si procentul la salarii si pensii 3-15/100 e tot camatarie daca procentul de marire pentru scaunari este mult mai mare, 3-15/100 da populatiei si alor lor 75-100/100, procentul returnat scaunarilor din institutii e urias!
  Am facut calculul imediat la alegeri si am scris destule,nu mira nicio schimbare…e un moft,ce mama masii…ne-au ciuruit! 🙂 :)t

 6. Daca este real, te intrebi extrem de mirat daca sunt zdraveni la cap ?! Au ratat marea sansa cu USL. O vor face oare si cu actuala alianta ? Daca da, greata romanilor va atinge apogeul si sa nu se mire daca prezenta la vot va atinge 15-20 %. Carierele politice ale lui Dragnea si Tariceanu ar fi iremediabil compromise. Sa ai un program foarte bun de guvernare, in mare parte realizat pe primele doua trimestre si sa-ti dai jos propriul guvern, este ceva de noaptea mintii, cum bine spune Mircea Badea. Sa speram ca ratiunea va invinge.

 7. Firea si Ponta l-au trecut pe linie moarta pe Dragnea acum vreo doi ani…Ponta a cazut,Firea a cazut in picioare si s-a lipit de Dragnea care s-a ridicat de la podea,acum ii distruge guvernul lui Dragnea ca sa-l mai trimita o data la plimbare sa-i ramana locul liber in fruntea PSD automat nominalizarea pt Cotroceni eventual viitor premier daca PSD mai pacaleste o data populatia.Oricum o dai Firea cade in picioare,daca punem problema ca ar cadea vreodata.Cui i se intampla intotdeauna figura asta de gimnastica ? Celor sustinuti puternic de Sistem…vezi Basescu ! Johannis e doar in trecere,practic nu conteaza pt ceea ce vor ei sa faca in continuare.

Leave a Reply