Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca duminica seara va fi gata evaluarea facuta Guvernului privind respectarea Programului de guvernare pentru care partidul a primit 45% la alegerile din Decembrie.

Dupa finalizarea evaluarii din aceasta seara, Dragnea a spus ca va convoca in cateva zile Comitetul Executiv National al PSD, pentru a lua o decizie.

Variantele sunt urmatoarele :

  1. Avertismente pentru ministri ce nu au respectat angajamentele din programul de guvernare si termenele prevazute. Avertismentul va fi inclusiv pentru premierul Grindeanu. O noua evaluare ar putea fi facuta in octombrie-noiembrie
  2. Remanierea unor ministri care au cazut in dizgratia presedintelui PSD si despre care se va spune ca au incalcat Programul de guvernare
  3. Schimbarea intregii echipe guvernamentale, in frunte cu primul ministru. Aceasta decizie radicala ar duce la o criza politica si majoritatea PSD-ALDE la mina presedintelui Iohannis. Ar putea urma zile extrem de complicate, ce pot afecta cresterea economica si rezultatele bune de pina acum

    Ce credeti ca va face Liviu Dragnea?

PS : Pina sa aflu ce credeti voi, liderul PSD ne transmite dorintele sale prin apropiati. Pare asadar ca Dragnea s-a decis sa-l elimine pe Grindeanu. Se vorbeste deja despre o femeie premier : Shhaideh? Carmen Dan? Rovana Plumb? Sau alta favorita a lui Dragnea?

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că nu se pune în discuție candidatura sa la prezidențiale și nici aceea de a prelua Guvernul, dar că și-ar dori ca o femeie să devină premier, fără să o nominalizeze.

“Din punct de vedere personal, și nu e o declarație politică, eu mi-aș dori să fie tot o doamnă, o femeie prim-ministru; am mare încredere în capacitatea femeilor de muncă, în loialitatea lor, în modul în care știu să se organizeze și în pragmatismul lor. (…) Femeie care e din actualul guvern sau dintre parlamentarii noștri. Mi-aș dori”, a spus Gabriela Firea, la România Tv.

Întrebată cum s-ar descurca în funcția de prim-ministru, Gabriela Firea a spus că nu și-a pus această problemă și că nu se pune problema nici de a candida la prezidențiale, pentru că trebuie să-și ducă la capăt mandatul de primar al Bucureștiului.

“Nu mi-am pus această întrebare. (…) Am un legământ, angajament față de bucureșteni. Nici în ceea ce privește prezidențialele, nici în ceea ce privește preluarea unui mandat de premier nu se pune în discuție, sub nicio formă”, a spus Firea.

Răspunzând întrebărilor, ea a subliniat că nu i se va propune funcția de premier.

“Nu mi se va propune, tocmai pentru că și domnul Liviu Dragnea își dorește ca eu să duc la bun sfârșit mandatul și proiectele pentru capitală. Dar, și dacă mergem pe ipoteza dvs, că mi s-ar propune, nu voi accepta; avem foarte mulți colegi capabili, profesioniști, onești, care pot să ocupe această funcție de prim ministru”, a menționat primarul Bucureștiului.

 

3 COMMENTS

  1. Va infiinta CPEx al PSD. In rolul lui Bobu – Badalau. In rolul Gainusei – vOlgutza. Pt salvgardarea pacii in Romania si propasirea unilateral dezvoltata a omului nou: cel vechi un pic fardat de capitslism. Uraaa!

Leave a Reply