CSAT a aprobat Strategia SRI, care stabileşte misiunile şi direcţiile de acţiune ale Serviciului, în acord cu “evoluţiile mediului de securitate” şi, în cadrul discuţiilor privind combaterea terorismului, au fost stabilite etape de “actualizare a cadrului legal”, informează Preşedinţia.
CSAT a discutat şi aprobat Strategia de Informaţii 2015-2019 a SRI, pentru implementarea Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, şi în acord cu “evoluţiile mediului de securitate”. Mai mult, au fost discutate şi chestiuni cu privire la combaterea terorismului, fiind stabilite următoarele etape de “actualizare a cadrului legal (…) pentru a permite adaptarea capabilităţilor naţionale la noile tipuri şi niveluri de ameninţare teroristă, precum şi racordarea la reglementările europene şi internaţionale în materie”.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, au fost analizate şi aprobate măsurile adoptate de România pentru punerea în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015. “Consiliul a constatat că instituţiile cu responsabilităţi în domeniu au pus în aplicare, în perioada de referinţă, sancţiunile stabilite prin efectul legii-cadru şi al reglementărilor sectoriale”, precizează comunicatul CSAT.
Nu în ultimul rând, CSAT a analizat propunerile de buget pentru anul 2016 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, acestea fiind avizate, şi a aprobat şi programul de activitate al CSAT pentru anul 2016, precum şi Ghidului Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2015 – 2019.
“Acest ghid are ca scop principal furnizarea de informaţii uşor de înţeles atât instituţiilor, celor familiarizaţi cu domeniul apărării şi securităţii naţionale, cât mai ales celor mai puţin avizaţi. Aceste informaţii vizează Strategia Naţională de Apărare a Ţării, respectiv modul în care statul se angajează să asigure apărarea şi securitatea ţării şi a cetăţenilor săi”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale citat de Mediafax.