Populaţia României a scăzut constant în ultimii ani, ajungând ca în anul 2014 să se mai înregistreze sub 20 de milioane de locuitori, ceea ce face ca populaţia rezidentă a ţării să fie la nivelul anului 1966, a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei.
INS a lansat, joi, Anuarul Democragic al României, document care conţine o serie de date statistice cu privire la numărul şi structura demografică a populaţiei, precum şi la mişcarea ei naturală (naşteri, decese, căsătorii, divorţuri) şi migratorie.
Preşedintele INS, Tudore Andrei, a precizat că cea mai redusă populaţie a ţării a fost înregistrată în anul 1930, când erau 14.100.000 de locuitori, iar vârful a fost în 1990, când România a înregistrat 23.200.000 de locuitori.
Acesta a mai arătat că populaţia rezidentă a României a scăzut de la 21.700.000, în 2002, la 19.900.000, în 2014.
“România are o demografie întârziată faţă de ţările din occident (…) În 2014, populaţia rezidentă a ţării era sub 20 de milioane şi se afla cam la acelaşi nivel cu cea a anului 1966”, a spus preşedintele INS.
În urma analizării datelor statistice s-a constatat că începând cu anul 1985 populaţia României a devenit preponderent urbană.
În ceea ce priveşte cauzele reducerii populaţiei, Tudorel Andrei a menţionat că printre acestea se numără mortalitatea ridicată, rata scăzută a fertilităţii după 1989, dar şi migraţia externă.
“În perioada 1990-2014, reducerea populaţiei rezidente s-a făcut prin migraţie externă”, a mai spus preşedintele INS.
În documentul lansat joi de către Institutul Naţional de Statistică se mai arată că evoluţia structurii populaţiei pe grupe mari de vârstă arată amploarea fenomenului de îmbătrânire demografică a populaţiei.
Astfel, dacă în 1970 grupa de vârstă 65 de ani şi peste reprezenta 8,6% din totalul populaţiei, în 2014 această pondere este de aproape două ori mai mare (15,1%), în timp ce ponderea copiilor cu vârstă mai mică de 15 ani, care în 1970 depăşea un sfert din totalul populaţiei (25,9%), a scăzut semnificativ, la numai 14,9% în 2014.
Anuarul demografic al României mai arată de densitatea cea mai mare a populaţiei se regăseşte în judeţele care conţin polii de creştere economică, respectiv Iaşi, Constanţa, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti, aceştia reprezentând puncte de atacţie pentru forţa de muncă.
România nu poate asigura menţinerea populaţiei la 19 milioane de locuitori într-un orizont de timp, având în vedere că prin reducerea populaţiei rezidente dispar anual cam două oraşe de nivel mic, a declarat, joi, preşedintele Institutului Naţional de Stastică, Tudorel Andrei
Preşedintele INS a declarat, la lansarea Anuarului Demografic al României, că, dacă din 1990 reducerea populaţiei s-a făcut prin migraţie externă, din 2013 acest lucru s-a schimbat, începând să se reducă populaţia rezidentă a ţării.
Astfel, numai în anul 2014 populaţia a scăzut cu 80.000 de oameni, cărora li se adăugă şi alţi 40.000 de cetăţeni care au migrat.
Preşedintele INS a apreciat că un număr atât de mare de persoane echivalează cu dispariţia a două oraşe de nivel mic în fiecare an.
Acesta a spus că reducerea populaţiei este influenţată de numărul mare al deceselor, dar şi de scăderea ratei natalităţii, aspecte care nu pot fi schimbate într-un timp foarte scurt, ceea ce înseamnă că România nu poate asigura menţinerea populaţiei la nivelul actual de 19 milioane de locuitori, într-un orizont de timp.

35 COMMENTS

 1. Superb ! Avem o populatie de 19.000.000-20.000.000 de locuitori si 18.200.000 de cetateni inscrisi pe listele electorale permanente ?!

  • Dnul de la INS ne poate spune totusi concret numarul romanilor? S-a facut un recensamant acum cativa ani, nu a reusit sa proceseze datele??? Sau le tinem asa aproximative sa manevram la alegeri?

   • Nimic concret despre numarul VOTANTILOR.
    De ce nu se dau cifrele celor pana in 18 ani si doar a celor pana in 15 ani?
    Ca sa se evite iar numarul VOTANTILOR pentru ca s-ar face un calcul usor prin scadere.
    Intr-o tara in care alegerile prezidentiale din 2009 si 2104 au fost FRAUDATE si referendumul FURAT pe fata este absolut normal sa fim tinuti in ceata.

    Si la o adica se pun doua milioane din diaspora prin corespondenta , prin telepatie, prin erata, direct prin sts sri sie dna etc

 2. De ce nu au iesit sa spuna asta atunci cand s-a stabilit cvorumul necesar la referendumul de demitere a lui Basescu?
  Cand vor fi bagati in puscarie aia care au furat rezultatele referendumului? Incepand cu aia de au dat erata de care nu stia niciunul dintre membrii CCR, impreuna cu ministrul MAI, cu aia de la INS si altii?

  • Ups! Stai sa vezi dracia dracu! Dupa referendumul ala la care ne-au incolonat ca oile la urne dand impresia ca ei chiar aveau de gand sa il suspende pe betivan au mai foat urmatoarele alegeri: Alegeri Parlamentare la 4 luni si ceva dupa referendum adica in Dec 2012. Votanti pe liste? Surprize! La fel ca la referendum adica in jur de 18.3 milioane. Au mai trecut 2 milioane de romani peste 18 ani in 5 luni si nu a murit nimeni? Alegeri europarlamentare in primavara 2014. Surprize! Numar de cetateni cu drept de vot tot in jur de 18.3 milioane adica la fel ca la referendumul la care ne-au incolonat ca oile la urne. Noiembrie 2014 alegeri prezidentiale. Surprize! Pe lsiste tot aproximativ 18.3 milioane de capete de vita furajate dar cu drept de vot. Toate aceste alegeri au fost organizate exact de aia care contestau listele de la referendum de ochii prostimii, liste alcatuite la referendum tot de ei nu de altii. Mai vrei ceva demonstratii ca totul a fost o facatura si si-au batut joc de romani? Cand organizezi alte 3 alegeri dupa acel referendum cu exact acelasi numar de votanti pe care ii contesti la referendum stiind ca nu ai indeplinit qvorumul sa fie validat mai poate vorbi cineva de suspendarea betivanului? Sau mai pot fi suspectati cei din USL ca au vrut suspendarea betivanului cu referendum in toiul verii cand se stia clar ca nu se va atinge qvorumul inclusiv datorita certitudinii ca listele erau si asa umflate? Dar umflate de ei nu de altii.

 3. Cum? **populaţia rezidentă a României a scăzut de la 21.700.000, în 2002, la 19.900.000, în 2014.**
  Dar parcă în vară eram 18.500.000 locuitori! Acum a crescut numărul populaţiei? :)))) aşa ca după îngrozitor de multe accidente cu morţi şi morţi cu sau fără zile ?
  :))))) şi pînă la urmă: CÎŢI SÎNTEM CA NUMĂR DE OAMENI VII? Din ce se scrie în comunicate doar cifrele din coada numărului apar: 000 sau 400 sau 555 ! Nu sînt cu 1-2-3-9 în plus ? :)))))
  Ce înseamnă să ai credibilitate din creion= zero :))))

 4. Degeaba s-a facut recensamant in 2011. Cred ca daca nu am fi primit moldoveni, chinezi, filipinezi etc am fi stat si mai rau.

  Masuri nu cred ca se vor lua pana se termina exercitiul bugetar european 2014-2020 si daca se vor lua ceva masuri atunci nu ne vom reveni pana cel tarziu prin 2050.

 5. Cum ? :)))) Prinţul tău? ”Prințesa Lia: Soțul meu a fost amenințat”
  Waw! De cine a fost ameninţat? De vreo păpuşă? :))))) Dacă vă simţiţi ameninţaţi prin prostiile făcute de voi, la bulău sînteţi foarte bine apăraţi ! :))) Ce viespe învîrtită pe interese prin alţii! Au găsit proştii în România? Cum? Jihad împotriva familiei tale, madam? Dar cine te crezi ”bombonico”de vrei pămînt din România pe baza actelor cu conţinut fals ? Propun să te bage şi pe tine la o cură de răcoare să te linişteşti ! :)))))
  http://www.antena3.ro/actualitate/paul-lambrino-va-fi-externat-din-spital-printesa-lia-sotul-meu-a-fost-amenintat-329194.html

 6. In schimb, creste vertiginos si constant numarul votantilor. Bineinteles, al acelora pentru care important e interesul … national. Sint curios cind va veni momentul in care votantii vor fi mai multi decit … romanii!

 7. Mă întreb dacă ăştia din guvern gîndesc cu creierul sau cu dosul!
  – Cum să bagi obligatoriu o lege pentru cei care au Cartea de Identitate românească cu domiciliu la părinţi(menţinîndu-şi cetăţenia română) şi nu au nicio legătură cu sănătatea din România, nu au card de sănătate românesc, nu au solicitat nicio consultaţie medicală la niciun medic din această ţară în ultimii 6-7 ani şi mai ales că nu au nicio rezidenţă financiară(nu au încasat niciun ban şi nici proprietăţi) pe acest teritoriu???
  http://www.dcnews.ro/de-ce-romanii-din-strainatate-trebuie-sa-plateasca-romaniei-5-5prc-din-salariu_492090.html
  De fapt ce vor aceşti hăituitori ai naţiei şi hoţi prin lege?
  —-VOR CA ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE SĂ RENUNŢE LA CETĂŢENIE ?
  CE LEGE DIN CONSTITUŢIE LE DĂ DREPTUL LOR CA GUVERNANŢI, SĂ ÎI OBLIGE SĂ RENUNŢE LA CETĂŢENIE ???—
  Chiar vor să-i exploateze la maxim ? Nu se mulţumesc pentru şi cu ceea ce fac ei în ţară cu acest popor ???

 8. Un comentariu foarte dur care poate deranjează multe căpuţuri inteligente şi puse pe fapte mari. Pot fi judecaţi cu brio pentru ”GENOCID ÎN MASĂ LA ADRESA POPORULUI”? În legătură ce ceea ce am mai scris cu ceva timp în urmă: pînă în 2022-2023 ţara distrusă şi poporul pe unde poate sau dacă mai rezistă la mizeriile impuse de neicanimeni, de milogii care vor să îngenuncheze o naţiune doar prin modul lor de gîndire în perspectivă dar şi zicala”cîinele latră la stăpîn şi se gudură la străin”=pupături contra interesul de a rămîne pe funcţie şi cu venituri asigurate pe termen lung. Vezi Constituţia care a fost făcută doar pentru a ieşi ei cu picioarele înainte direct din funcţii şi nu poate pătrunde nimeni pentru dezmembrarea acestei ghilotine politice perindată de 26 ani de zile. Acum dacă analizăm la rece şi obiectiv tot ce se întîmplă pe plan mondial: vedeţi invitaţiile musulmanilor pentru a părăsi ţările de origine cît şi publicitatea non-stop privind turismul pe muncă şi studii solicitat de occident, pentru a muta surplusul spre est. Dacă nu au reuşit cu aceste 2 puncte occidentul, merg pe cealată parte prin care sînt siguri că vor reuşi prin politicienii care-şi bat joc de propria naţiune şi anume: calea naturală-mort cu zile prin minimizarea nivelului de trai, sărăcirea cetăţeanului cu impuneri financiare pentru a-l obliga să-şi vîndă şi casa, masa, patul şi să crape dacă nu ia calea pribegiei alături de familie, locul fiind deîndată ocupat de ”invitaţii trimişi din interes” care vor locui în fosta ta casă şi ponosiţii trag venituri, vorba aceea, ”totul se plăteşte”, sau, ”nu cobor din pat pentru 50 milioane” VIITOR DE AUR(genocid) ŢARA ASTA ARE !
  Acum cîţiva ani(1999-2000), am calculat numerologico-matematic-analitic cîteva cazuri care s-au dovedit real de şocant la momentul de faţă. Ceea ce calculez matematic e imposibil să nu fie realitate, pînă şi mizeria asta de lege-contribuţia obligatorie 5.5% are legătură cu perioada care nu puteam să o înţeleg atunci: 2016 nicio legătură comună cu ţara şi din cîte se observă, cetăţenie e unica legătură cu ţara şi la care mulţi sînt obligaţi să renunţe! Mai e puţin şi ne vor alunga din case, oricum: cînd mă hotărăsc să plec definitiv din ţară, vînd sau dau de pomană totul, inchid sau rezidenţa fiscală, predau cardul de sănătate să şi-l bage-n cur criminalii acestei naţiuni, vă voi lăsa un comentariu pe blog dacă îmi mai permite şi: PA ! ADIO ROMÂNICA ! Plecarea va fi la momentul cînd simt că nu mai este loc de trai în românica, sau ‘arde focul’ aproape de ţară şi nu mai e mult. Mă uit la tot ce se dă online, cîte mizerii s-au acceptat prin legi compromiţînd o ţară şi o naţiune, care se vede după 26 ani de zile DISTRUSĂ ! O aiureală ameţitoare se desfăşoară cu hoţi şi mincinoşi, ba pe-a mătii şi nimeni nu duce ceea ce a început la o finalitate reală, nimeni, chiar absolut nimeni nu este interesat de revigorarea acestei naţiuni pentru îmbunătăţirea nivelului de trai, dimpotrivă: ”ce-i al meu e doar al meu şi ce-i al tău e şi al meu”, democraţia românească fiind reprezentată de zicătoarea perfectă: ” carte multă nu se cere, prost să fii să ai putere” că ”cine-i harnic şi munceşte, ori e prost ori nu gîndeşte” şi am ajuns ”unul cu sapa şi-o stînă de idioţi analfabeţi cu mapa” înălţimea sa guvernulse oglindeşte în altă zicătoare de succes: ”din beţie te trezeşti dar din prostie: niciodată”!! E sau nu realitate ?
  Cumva ceva asemănare ?

 9. iata cum arata argumentatia premergatoare acceptarii de musulmani: scade populatia, avem nevoie de tineri, vor scadea pensiile, etc si alte asemenea povesti-scuza-explicatie sau, in limbaj guvernemantal, “nota de fundamentare” pentru orice vor ei

 10. Un punct care pare obscur: cetatenia nu se pierde odata cu domiciliul. Exista cetateni romani cu domiciliul in strainatate, detaliu mentionat in pasaportul romanesc. Romanii care traiesc in Europa n-au nevoie sa-si schimbe adresa, dar cei de peste ocean, daca obtin carte de identitate si/sau cetatenia tarii in care s-au mutat, intra automat la categoria “cu domiciliul in strainatate”, fie ca au adresa la parinti, fie ca nu. Pare incurcat insa nu e chiar asa: daca libera circulatie nu se suspenda in spatiul european, adresa din tzara mentinuta in pasaport duce la plata obligatiilor fatza de statul roman in mod oficial si automat. Acolo locuiesti, acolo ai eventual proprietate, si daca muncesti in alta parte astae , platesti ceva si statului roman. Daca ai domiciliul si serviciul in Germania, sa zicem, platesti la nemti-oricum, iti trag din salariu-iar daca vii in tzara in vizita, la parinti, si vrei asigurare medicala, iti iei una de voiaj. Dar cetatenia nu se poate lua nimanui, decat daca faptuieste cine stie ce crima impotriva statului. Exista tari care nu permit sa ai doua cetatenii, Belgia, de pilda si-atunci trebuie sa alegi, dar asta e alta poveste. Oricum, stiu oameni in Italia, universitari, care fac naveta in Elvetia, ei bine, platesc in ambele parti daca nu vor sa-si lase casa familiala (sa-si declare domiciliul la locul de munca). Nu stiu ce conditii sunt prevazute de guvernul roman pentru astfel de cazuri, s-ar putea sa cocoseze sub taxe oamenii plecati la munca in strainatate, dar cetatenia in nici un caz nu le-o pot lua. Problema recensamantului, insa, mi se pare serioasa: ar trebui sa se stie exact cati votanti sunt in tzara, si in afara granitzelor, altfel orice proces electoral e lovit de invaliditate chiar daca nu se omoara nimeni sa falsifice listele.
  In fine, ce mai conteaza: dupa “tinerii frumosi si liberi” va veni si randul “diasporei” sa fie privita ca o pacoste, daca ilustrul guvern tehnocrat, adus de presedintele ales de aceste doua categorii de fraieri, va continua sa faca nefacute. Si va continua, asta-i sigur, fiindca habar n-are pe unde calca (vezi coana mare de la Finante). Aferim!

 11. Formularea INS este gresita. Rezident este cetateanul stabilit temporar intr-o alta tara decat cea de origine.

 12. Nu-i nicio problema tehnocratii astia si nu numai au si au avut grija ca Romania sa-si piarda din vigoare si sa se depopuleze continuu.
  Cand spun ca toti astia sunt buni numai de plutonul de executie, lumea se uita stramb si se rup in tot felul de explicatii care mai de care filozofice.

 13. :))))) oare ANI şi DNA plus celelalte ”organisme” ale statului cu drept de decizie au contract cu puşcăriile pe incompatibilitate sau poli: negativo-pozitiv? Cei care au avut funcţii în guvern cît şi numiţii în funcţii sînt incompatibili de a intra la bulău sau de a li se confisca averile şi goli conturile, ulterior vînzare prin licitaţie a bunurilor?
  Din cîte se vede online şi live online, doar lui Voiculescu i s-a aplicat legea în totalitate, restul NU! Cum adică doar Voiculescu a fost compatibil cu pandaimosul şi la restul compatibilitatea fiind doar: plimbare cu cătuşe perin faţa camerelor de luat vederi şi…liber la bine-merci orice !
  Citii pe agerpres despre ăla care e fugit în Elveţia şi despre care nu se vede nicio acţiune concretă, dacă nu sînt interesaţi de individ şi de recuperări, vom auzi numai plîngăceli pe micile ecrane: nu-l pot aduce! Dar se vede clar: NU EXISTĂ INTERES PENTRU RECUPERĂRI DECÎT LA ANUMIŢI INDIVIZI !(concluzii din tot ce este scis şi live online)
  Asta e realitatea zilelor noastre plină şi îmbibată de nemernicii !

 14. Persoane ce au participat la ultimul recensamant, cu atributii de responsabilitate, spun in cunostinta de cauza ca la predarea formularelor la statistica judeteana, au fost obligati sa le modifice. A fost facut totul o varza, persoanele temporar plecate din tara au fost trecute ca fiind in tara, persoanele cu dubla cetatenie au fost prinsi la stabili si toate astea pentru a nu influenta numarul de consilieri si viceprimari sau incadrarea localitatii in categoria celor mici. Ar trebui verificat recensamantul pentru ca falsurile si raportarile umflate sunt grosolane iar rezultatul influenteaza negativ in multe privinte.

 15. Tare sunt curios sa vad listele electorale de la urmatoarele alegeri adica atat cele locale unde nu au drept de vot decat cei ce sunt in tara, adica rezidentii romani, cat si cele de la parlamentarele de la anul cand au drept de vot si cei din diaspora. Dar oare in Noiembrie 2014 cand a organizat PSD-ul ultimele alegeri tot 18.3 milioane de cetateni cu drept de vot mai erau prin Romanica? Cifrele actuale adica populatia a scazut brusc dupa Noiembrie 2014? Caci dupa aceste date chiar si cu romanii din diaspora nu are cum sa se ajunga la peste 18 milioane de idioti cu drept de vot cati au fost pe listele PSD-ului adica ale alora de contestau numarul de votanti inscrisi pe listele lor la referendum. Si mai au nesimtirea sa vorbeasca de referendum sau sa acuze nu stiu ce erata sau ca s-a furat referendumul? Ei au furat referendumul si dovada o aveti din toate alegerile organizate de ei dupa Iulie 2012 cand au avut exact acelasi numar de votanti pe liste adica in jur de 18.3 milioane. Nu au fost absolut niciun fel de probleme demografice timp de 10 ani dupa PSD-isti caci de 10 ani avem acelasi numar de cetateni cu drept de vot.

 16. Pe site aveţi articole care citindu-le se zburleşte pielea de pe om!
  – am scris despre cei care vin din război şi nu e timp de acomodare cu familia şi cu cei din jur, trebuie obligatoriu să-i ajute psihologic pentru că ceea ce trăiesc pe front, este departe de umanizare şi linişte! Ei sînt dezumanizaţi total şi cînd ajung în familie, nu se pot reintegra singuri şi trebuiesc ajutaţi cu şedinţe psihologice destul de multe(anumite cazuri), în primul rînd să i seacorde identitatea de sine şi puterea interioară apoi cu paşi mici să-l înţeleagă ca să poată să-şi recapete zîmbetul şi respectul pentru viaţa lor şi a celor din jur! Cred că mie mi-a luat cel puţin 3 luni de zile să-l aduc pe unul din ei cu picioarele pe pămînt mai ales că la fiecare deschidere a gurii etala o ură îngrozitore cu privirea(fondul ochiului) de ucigaş a orice! Mă refer la militarul din judeţul Vaslui care s-a spînzurat! Pentru ce îi trimite? Doar ca să vadă finalul acestor oameni tineri: spînzurarea sau orice altceva ? Şi ciolănarii leneşo-somnambului nu se mai satură de venituri cheltuite! (am impresia că pe agerpres am citit articolul)
  – Aşa respectă ”mitocanul” ăsta tot ce înseamnă demnitate, onoare şi respect? E timp şi pentru tine bă panaramă de 2 lei!
  http://www.antena3.ro/actualitate/pe-culmile-disperarii-reactia-lui-traian-basescu-dupa-anuntul-ca-fratele-sau-ar-putea-primi-329382.html

  • Referendum sau recensamant? Daca nu ai aflat pana acum si ai baut cerneala in cele 4 clase facute iti spun eu ca recensamantul masoara populatia unei tari nu referendumul.

 17. Ce făcuşi tati pentru intrarea ca membru NATO? Semnaşi pentru cumpărare vechituri pentru apărare scoase din uz la britanici şi cumpărate de România care în viitorul apropiato-mult depărtat să fie utilate pentru apărarea românilor care vor mai fi în interiorul acestei ţări(se vorbeşte între sfinţi că asta a fost şi încă se plăteşte în continuare pt. intrarea RO.în NATO. oare e un sîmbure de adevăr?), sau predarea prin vînzare a siglei mărcilor româneşti originale, cu dreptul ascuns de folosire ”mincinoasă” cui, tot britanicilor! La fel şi cu Shengen-ul! Uşor uşor şi pas cu pas se descoperă toate înţelegerile scăunarilor perindaţi la funcţii în cei 26 ani de democraţie îmbibată de minciuni şi hoţii! Cică România e stat suveran! Vîndut pe ascuns şi tacit prin mînării şi minimizarea nivelului de trai al poporului. Dezonoarea nedemnitatea şi respectul trecut definitiv în antichitate prin faptele la faţa locului în provincie, mă convinge mult mai frenetic că minciuna este baza menţinerii perindaţilor la guvernare pentru a se distruge absolut tot ce înseamnă stat şi naţiune, viaţă şi apărare-non. Pentru ce am avea încredere în actualii politicieni dacă sînt continuatorii ”reformelor” fonduri-transfer prin buzunare de 25 de ani? De ce am avea încredere în guvernanţii actuali dacă au fost în aceeaşi cloacă iniţial-1990 şi ulterior s-au ”tehnocratizat” pe la Bruxelles, mierea şi borcanele nelipsindu-le, plus colegialitatea buzunarelor amabile româneşti din bugetul ţării fiind permenent magnetul ideal pentru aruncarea faptelor în cîrca străinilor cînd de fapt ai noştrii scăunari au vina integrală, ei fac şi tot ei mint!
  – Citesc articole la voi pe site şi găsesc ”prinţul Paul al României”! Cum poate să-şi aroge ”numele de prinţ” al acestei ţări şi pentru ce ni se oferă/impune acest statut al unui individ care ”vopsit” de un anume băsescu în prinţ pentru a-şi atinge scopurile denigrînd coroana regală, care încă mai rezistă pe capul unui om demn de respect şi onoare? Poate că prinţ al falsurilor în acte, poate fi considerat acest individ care se dă român la origini! CE ÎNSEAMNĂ AIA PROTEJAT DE BĂSESCU DOAR ARE DREPTURI LA FEL CA UN CETĂŢEAN ROMÂN! SAU POATE CÎND E VORBA DE ”ESCROCHERII” NU E CETĂŢEAN ROMÂN! INDIFERENT CE-AR FI EL SAU EI, LEGEA TREBUIE RESPECTATĂ ŞI CRED CĂ E TIMPUL CA SĂ SE DEA ENORM DE MULTE RĂSPUNSURI ACELE ”ORGANE” ÎN DREPT ŞI CU DREPT DE DECIZIE PRIVIND TOŢI ESCROCII CARE S-AU PERINDAT ÎN FUNCŢII DE 26 ANI DE ZILE !
  – CITESC CĂ SÎNT ENORM DE MULŢI CARE LANSEAZĂ TOT FELUL DE PROGRAME DAR NICIUNII NU AU MĂCAR UN PROGRAM PRACTIC PRIN CARE SĂ RĂMÎI ÎNTRUN LOC DE MUNCĂ! NU CUMVA PROGRAMELE SÎNT DOAR PENTRU ÎNGRĂŞAREA BUZUNARELOR ? PERSONAL OBSERV CĂ: DA!
  -Acum după ce se adeveresc 85-90%(politica internă şi externă-turcia şi america nu recunoşteau traficul de ulei şi petrol şi nu numai, ceea ce se vede online de mai mult de 6 luni de zile) din tot ce am scris în comentarii pentru care mi-am primit destule blagosloveli , pe cine să blagoslovesc în final ?
  Scuze pentru comentariile dure şi reale. Sper să nu deranjeze!

 18. Răspuns pentru Tudor Chirilă:
  Ce vină are țara,că tu ești impotent?
  Înțeleg perfect nevoia de a blama românul.Ce să-ți spun,suntem buni încasatori,e și blestem dar și binecuvântare,și o grămadă de oameni,români, și-au dat sângele pentru a putea fi legal,să blamezi românul și de ce nu să-l blamezi în public
  emoticon smile
  Dar să declari tu,un actual,dacă nu chiar fost cântăreț,cum au spus și alți cântăreți din alte țări despre țările lor,să declari România pierdută?Ce autoritate oficială sau superioară ai tu să declari România pierdută?Ești general de război,și consideri că România nu mai poate fi salvată?Sau poate ești un extremist!Cert e că astfel de afirmații sunt extrem de periculoase și extrem de interpretabile
  Defacto,tu nu cânți de plăcere,datorită faptului că din cântat trăiești,și de bună voie,lași presa mondenă să spună orice despre tine,pentru că dacă n-ar spune,probabil ar fi greu să te descurci chiar și ca și cântăreț.Ca să nu mai spun despre un film în care portretezi un frate îndrăgostit și făcând amor cu sora sa,sau un scurt metraj în care te auto-satisfăceai la wc în timp ce vorbeai la telefon.Așa-ți câștigi tu pâinea!Dacă asta ai realizat,înțeleg perfect de ce ai declara așa ceva,pentru că începi să-ți regreți nebuniile tinereții și că defapt n-ai făcut cine știe ce pentru țară!Dar dacă n-ai realizat asta,revin cu întrebarea:
  Ce autoritate oficială sau superioară îți dă ție dreptul ca public să declari România pierdută?

 19. Perindaţi la guvernare de rîsul curcilor, caracterizaţi real prin: guvernul meu, preşedinţi co-co, politicieni oooooo, ăăăăă, mmmmmm, îîîîîî, nu sînt în stare să spună o frază cap-coadă fără a reteza cuvintele, fără a termina ultimul cuvînt din propoziţie sau frază, sau, introduc bîlbîiala!
  Ce-i cu ”bomba”Buşoi care stă să explodeze la anularea candidaturii? Nu mă aştept la altceva întrucît apare mult prea mult pe micile ecrane şi în plus, dacă nu avea el spotul publicitar pe micile ecrane cu modul de a ajuta, noi habar nu aveam ce înseamă ajutor pentru celălalt fără pretenţii cum lăsa să se înţaleagă Buşoi. Stă liniştit cît stă apoi cînd începe să vorbească, turuie ca o moară hodorogită de nu mai lasă loc celorlalţi să vorbească! În plus nici nu emană credibilitate !
  E GRAV PENTRU TOŢI BUCUREŞTENII ŞI PENTRU ŢARĂ!
  De asta i-au şi interzis, cred, spotul publicitar pe micile ecrane! Nu m-ar mira ca să fiţi amendaţi toate televiziunile pentru apariţiile lui ”ca un şobolan” ducînd omul în eroare! Nu vreau să se întîmple asta dar cam asta văd!
  :)))))))))))**vorba lui Băsescu: ăla mic cu capu mare! acum nu mai e ăla de la PNŢCD, este înlocuit cu brio! **:))))))))))))))

 20. Domnule Radu Tudor, 19,9 milioane rezidenti este o informatie falsa deoarece este vorba de numarul de CNP-uri, deci sunt 19,9 milioane CNP-uri nu rezidenti, aici sunt inclusi toti romanii care au CNP si nu au renuntat la cetatenia romana sau au murit.
  In cei 19,9 milioane sunt inclusiv cei plecati in afara tarii, intre 4 si 5 milioane de romani.
  19,9 milioane rezidenti este O MINCIUNA, in tara suntem mai putin de 14 milioane rezidenti. Anul acesta pana in luna octombrie au parasit tara 200.000 de tineri intre 18 – 25 de ani. Este un exod total iar in maxim 5 ani de zile pensiile nu mai pot fi platite pe cai normale din impozitul pe salarii. Despre acest adevar nu vorbeste absolut nimeni, este o tacere complice in toata presa!

 21. completare la faptul ca sunt 19,9 milioane CNP-uri nu rezidenti, am facut practica in studentie la INS pe vremea cand nu existau facultati particulare iar bataia pe un loc la facultate se dadea cu cel putin inca 4-5 oameni, atunci inca se mai facea ceva scoala adevarata.
  Deci repet, se numara CNP-urile, nu exista nici o evidenta privind rezidentii din tara. Datele de la recensamant nu au fost publicate nici acum pentru ca nu sunt foarte relevante si oricum este prapad in ele.
  Numarul de rezidenti este in mod voit ascuns pentru ca sunt pierdute beneficii politice si financiare enorme folosite de mafia politica atat in interiorul tarii cat si extern.

 22. Romanii care traiesc in Europa n-au nevoie sa-si schimbe adresa, dar cei de peste ocean, daca obtin carte de identitate si/sau cetatenia tarii in care s-au mutat, intra automat la categoria “cu domiciliul in strainatate”, fie ca au adresa la parinti, fie ca nu. Pare incurcat insa nu e chiar asa: daca libera circulatie nu se suspenda in spatiul european, adresa din tzara mentinuta in pasaport duce la plata obligatiilor fatza de statul roman in mod oficial si automat. Acolo locuiesti, acolo ai eventual proprietate, si daca muncesti in alta parte astae , platesti ceva si statului roman. Daca ai domiciliul si serviciul in Germania, sa zicem, platesti la nemti-oricum, iti trag din salariu-iar daca vii in tzara in vizita, la parinti, si vrei asigurare medicala, iti iei una de voiaj. Dar cetatenia nu se poate lua nimanui, decat daca faptuieste cine stie ce crima impotriva statului. Exista tari care nu permit sa ai doua cetatenii, Belgia, de pilda si-atunci trebuie sa alegi, dar asta e alta poveste. Oricum, stiu oameni in Italia, universitari, care fac naveta in Elvetia, ei bine, platesc in ambele parti daca nu vor sa-si lase casa familiala (sa-si declare domiciliul la locul de munca). Nu stiu ce conditii sunt prevazute de guvernul roman pentru astfel de cazuri, s-ar putea sa cocoseze sub taxe oamenii plecati la munca in strainatate, dar cetatenia in nici un caz nu le-o pot lua. Problema recensamantului, insa, mi se pare serioasa: ar trebui sa se stie exact cati votanti sunt in tzara, si in afara granitzelor, altfel orice proces electoral e lovit de invaliditate chiar daca nu se omoara nimeni sa falsifice listele.
  In fine, ce mai conteaza: dupa “tinerii frumosi si liberi” va veni si randul “diasporei” sa fie privita ca o pacoste, daca ilustrul guvern tehnocrat, adus de presedintele ales de aceste doua categorii de fraieri, va continua sa faca nefacute. Si va continua, asta-i sigur, fiindca habar n-are pe unde calca (vezi coana mare de la Finante). Aferim!

  https://www.youtube.com/watch?v=ubgm1p49_jU

 23. HELLO! NEA PREMIER! Dar ambasadorul Luca Niculescu nu a ajuns în funcţie? Auzii că-şi continuă emisiunea TV. la locul de muncă de unde l-ai luat cu mînuţa ta!
  E AMBASADOR SAU CE?
  JOACĂ PE 2 FRONTURI?
  DIPLOMAŢIA ARE 2 FEŢE ?
  (de fapt la felul cum se conduce România de ”tehnocraţii lu’ peşte” nu mă aştept la ceva seriozitate! sau poate mă înşel!)

 24. Acum, in prima zi de sfarsit de saptamana, in aceasta frumoasa zi de sambata, am avut ocazia sa vad (la tv) o gramada de politicieni si de “stanga” si de “dreapta” care mi s-au parut o apa si-un pamant. Ultimul vazut era Dragnea mai marele PSD-ului. Daca pana acum am avut oarece afinitati la adresa PSD mi s-a taiat. Aceasta coada de topor va ingropa PSD si astept cu nerabdare noua “constructie a Romaniei” pentru ca asta ni se pregateste.
  Ma gandeam asa, oare “tinerii frumosi si liberi” or fi intrat in hibernare, ori feisbucul nu le-a dat desteptarea ? Tot asa, ma gandeam ca suntem unicul popor din lume care traieste dupa buna dispozitie a feibucului. Revenind la subiect doresc acestor “tinerii frumosi si liberi” sa se impuieze cat mai grabnic ca altfel natia romana este condamnata extinctie.

 25. Nu aş zice că ar fi mare problemă domnu’ Tudor. Să nu uităm că Ceauşescu a vrut inflaţia asta artificială a populaţiei. La noi, optim ar fi de 15-14 milioane.

 26. INS ul stie cati suntem? ca asa comunicat dadea oricine, fara recensamant. Vad ca ins ul lucreaza cu 5 zerouri in coada, astea s numere date din condei fara vreu numararatoqre la baza.

 27. Scrisoare Deschisă “Statului Român”
  Vreau să știți,doamnelor și domnilor la putere,că un militar este oricând la dispoziția voastră pentru cetățeni și pentru siguranța tuturor,ca putere brută!
  Cariera militarului poate începe de la circa 18 ani dar nu se încheie decât după moarte.Și vreau să vă gândiți la următorul lucru:
  Militarul,după ce termină Armata,el așteaptă oricând un ordin,cu bagajele făcute,să se ducă în Iași,în Timișoara sau de ce nu,pe fronturile străine.În 2 minute de la telefon,sosește și cavaleria ca să-l transporte unde trebuie.Asta nu prea e viață de om,de cetățean,el în numele siguranței cetățenilor,de bună voie și nesilit de nimeni,acceptă acest stil de viață pe care și l-a ales,și nu o face pentru bani și nici o sumă de bani nu compensează pentru eforturile sale.
  Trec anii,și militarul îmbătrânește.Și la bătrânețe,după întreaga lui carieră,are dreptul să se pensioneze după solda primită de la stat.
  Și totuși,acum află militarul care vrea să se pensioneze,că nu se mai ține cont de 8o% din venitl său realizat ci doar 65% ceea ce înseamnă pensie mai mică pentru militar,pensii nesimțite pentru diplomați și parlamentari!
  Militarul nu s-a angajat să-și dea viața și sângele pentru acest popor ca politicienii să le taie salarii și pensii ori să fie jigniți
  Militarul nu s-a angajat ca să i se taie pensia!
  Dacă aveți atâta încredere în Serviciile de Informații,de ce nu faceți o lege ca militarii să intre în șomaj tehnic?Sau vreți să-i exterminați și să-i înlocuiți cu roboți care nu vă mănâncă banii
  Să vă fie frică,domnule Iohannis de militarilor cărora li se taie pensia!

Leave a Reply