CSAT a aprobat Strategia SRI, care stabileşte misiunile şi direcţiile de acţiune ale Serviciului, în acord cu “evoluţiile mediului de securitate” şi, în cadrul discuţiilor privind combaterea terorismului, au fost stabilite etape de “actualizare a cadrului legal”, informează Preşedinţia.
CSAT a discutat şi aprobat Strategia de Informaţii 2015-2019 a SRI, pentru implementarea Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, şi în acord cu “evoluţiile mediului de securitate”. Mai mult, au fost discutate şi chestiuni cu privire la combaterea terorismului, fiind stabilite următoarele etape de “actualizare a cadrului legal (…) pentru a permite adaptarea capabilităţilor naţionale la noile tipuri şi niveluri de ameninţare teroristă, precum şi racordarea la reglementările europene şi internaţionale în materie”.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, au fost analizate şi aprobate măsurile adoptate de România pentru punerea în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015. “Consiliul a constatat că instituţiile cu responsabilităţi în domeniu au pus în aplicare, în perioada de referinţă, sancţiunile stabilite prin efectul legii-cadru şi al reglementărilor sectoriale”, precizează comunicatul CSAT.
Nu în ultimul rând, CSAT a analizat propunerile de buget pentru anul 2016 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, acestea fiind avizate, şi a aprobat şi programul de activitate al CSAT pentru anul 2016, precum şi Ghidului Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2015 – 2019.
“Acest ghid are ca scop principal furnizarea de informaţii uşor de înţeles atât instituţiilor, celor familiarizaţi cu domeniul apărării şi securităţii naţionale, cât mai ales celor mai puţin avizaţi. Aceste informaţii vizează Strategia Naţională de Apărare a Ţării, respectiv modul în care statul se angajează să asigure apărarea şi securitatea ţării şi a cetăţenilor săi”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale citat de Mediafax.

14 COMMENTS

 1. :))) citii că trimit mai mulţi militari în Afganistan. Trimiteţi-i pe toţi şi ţara rămîne apărată de Dîncu Iohanis şi perindaţii în politică de 25 de ani!
  Apropo: nu mai puneţi pe site imaginea asta înfricoşătoare şi înspăimîntată! Bagă în sperieţi oamenii!
  http://spynews.ro/actualitate/femeia-care-vorbeste-cu-dumnezeu-face-marturisiri-tulburatoare-trupele-rusesti-sunt-deja-in-tara-noastra-iar-flacarile-inconjurau-romania-88111.html

  • N-ai sa vezi, doar in cazul in care “tinerii frumosi si liberi” vor iesi in strada la indemnul marelui feisbuc.

 2. Radu: tineretul zilelor noastre cam începe să se impună. Dacă ar fi avut mînă liberă şi ai noştrii tineri nu ajungeam în halul ăsta! Puterea tineretului se uneşte în forţă şi poate schimba multe. Nu s-a dorit decît hărţuirea şi ponegrirea tineretului încît nu mai îndraznesc să-şi arate puterea! Maimuţele bătrîne au stors vlaga tinerilor şi stau în funcţii de parcă i-au născut măsa în funcţii şi scaune fără a trece prin perioada TETINĂ ! Ce vîrstă are Mateo Renzi? Uite ce poate face acest OM! Bravo lui! https://www.rt.com/op-edge/325470-italy-sanctions-russia-renzi/
  **Italia întârzie decizia UE privind sancțiunile Rusia: “Surpriza, evoluție pozitivă”**(traducere google)
  ———-
  CE PĂRERE AI DESPRE ASTA?
  **Fondului Monetar Internațional și Banca Mondială se bazează acum în Washington lăsînd din mîini Ukraina**? Mie cam asta îmi miroase!
  https://www.rt.com/business/325412-siluanov-imf-impartiality-ukraine-debt

 3. STRATEGII SI GHID DE STRATEGII.Nu au valoare de lege. Cotroceniul ar trebui sa gândească si la legi de securitate nationala.

 4. “Acest ghid are ca scop principal furnizarea de informaţii uşor de înţeles atât instituţiilor, celor familiarizaţi cu domeniul apărării şi securităţii naţionale, cât mai ales celor mai puţin avizaţi”

  Tare as fi curios sa aflu cine sunt astia “cei mai putin avizati”.

 5. Întrebări decente:
  – Unde au fost şi ce au făcut cei de la SRI, SIE, CSAT, în perioada cînd Năstase era reprezentant pe efeceri externe al României 1999-2000 şi cînd întîlnirea cu reprezentanţii a fost în buricul Bucuresti-ului? La ce li se mai bagă fonduri grase dacă securitatea ţării şi a poporului este inexistentă dacă deja a avut loc vînzarea? Doar pentru a păzi bunurile şi terenurile altora? Gazul, curentul electric, apa, baza existenţei vieţii au fost vîndute la străini, noi poporul sîntem mereu agresaţi din toate părţile şi de oricine, la ce-i mai ţin în funcţii şi la ce mai plătesc aceste instituţii ? Cumva ceva complice sau e coincidenţă!
  – Trebuia să treacă 25 de ani şi cînd s-a descoperit să nu se mai poată face nimic prin lege?
  Abia acum e începutul descoperirilor despre care vă scriu din martie(atunci am aflat destule dar îngrozitoare) 2015 şi mai sînt destule!
  – Atunci s-au pus bazele mizeriei care se descoperă după ani de zile!
  – Atunci s-au făcut absolut toate înţelegerile privind viitorul ”de aur” coclit al acestei ţări şi naţiuni !
  – Toţi trebuiesc băgaţi la genocid în masă, plus ceva cu securitatea ţării şi naţiunii !
  – Ce mai poţi face ca om dacă ordinarii mizerabili în funcţii fiind au distrus viitorul unei naţiuni?

   • Nu-mi amintesc corect anul, oricum, nu era premier, dar ceea ce ştiu s-a îmtîmplat în perioada cînd era reprezentant pe afaceri al acestei ţări şi aici în românica s-au adunat toţi reprezentanţii multor ţări, tot atunci s-a bătut palma pe tot ce se dezvăluie în ultima perioadă cam de un an jumate şi o să auzim destule.(promit cînd iau legătura cu persoanele respective voi scrie şi anul, în februarie-martie nu am prea dat importanţă bazîndu-mă pe dezvăluirile voastre şi anchete DNA cu finalitate reală)

  • In 1999 era CDR-ul la putere,nicio legatura intre Externe si Nastase.Se pare ca iar ai citit cate ceva de la dreapta la stanga si “printre randuri”.

  • @ parere
   Esti confuz rau de tot. Ce s-a intimplat in 19999 – 2000? Atunci a fost vinduta Romania? Au trecut 25 de ani de atunci?
   Si ce avea asta cu Nastase? In 1999 Nastase nu era la putere si, deci, nu avea cum sa vinda Romania. In mod sigur, nu era ” reprezentant pe afaceri externe al României”, cum spui tu. Trezeste-te!

 6. Dar numai antiterorist? Aici au de muncă că au dormit destul în anii democraţiei distrugătoare în cei 25 de ani de zile!
  http://www.cotidianul.ro/caracatita-verde-isi-extinde-tentaculele-in-centrul-romaniei-i-272921/
  Încă ceva: sînt destui oameni care scriu bine, dar puţini care amintesc de istoria ţării noastre, cît şi ploconeala ciolănarilor perverşi tocmai din antichitate, nici că au voinţa de a se schimba!
  RECOMAND PENTRU CITIT : FOARTE BUN MATERIAL!
  http://www.cotidianul.ro/serviciile-secrete-ca-parte-a-istoriei-272922/

Leave a Reply