In urma unor ample dezbateri si a protestelor initiate de organizatiile profesionale – UNJR si AMR – CSAT a verificat si comunica : nu sunt acoperiti in justitie. De acum incolo, acest subiect extrem de sensibil va fi marcat de garantia presedintelui Klaus Iohannis, presedinte al CSAT, ca nu sunt magistrati acoperiti. Orice proba contrarie va afecta imaginea presedintelui. Desi e practic imposibil sa gasesti un serviciu de informatii – oriunde in lume, nu doar la noi – care sa recunoasca faptul ca un procuror sau un judecator este agent acoperit al structurii informative si actioneaza profesional la comanda acesteia. Inca mai avem de tras multe dupa regimul Basescu, cel care a nenorocit democratia romaneasca si spiritul Constitutiei.

————————————

Iata comunicatul de azi al Administratiei Prezidentiale :

Din dispoziţia Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, în anul 2015, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a verificat, în conformitate cu prevederile art. 7, alin. (3) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, prin instituţiile abilitate, la solicitările Consiliului Superior al Magistraturii şi ale Ministrului Justiţiei, veridicitatea declaraţiilor judecătorilor, procurorilor, magistraţilor-asistenţi, personalului de specialitate juridică asimilat acestora şi personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, în sensul că cei în cauză nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii.

În urma verificărilor efectuate de către instituţiile abilitate, s-a constatat că judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi, personalul de specialitate juridică asimilat acestora şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii.

Rezultatele verificărilor au fost comunicate atât Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi Ministerului Justiţiei, în funcţie de instituţia care a solicitat efectuarea acestora.

21 COMMENTS

 1. Nu se poateee ! Sa se fi inselat Badea,Ciuvica,Ciutacu si ceilalti bagatori de texte otravite ?

  • Orice om cu mintea acasa.E comunicat oficial pana la proba contrarie data tot de un organism oficial si de calibru apropiat nu exista comentarii.Sigur ca diversi “intelepti ai neamului” (Cristoiu,Curea,Chilian,Ciutacu etc ) vor aparea pe la TV sa spuna ca e o gluma ca realitatea e alta,bla bla…Treaba lor nu-i prost cine abereaza e ala care crede si da mai departe.Ei spun pt ca pentru asta sunt platiti sau din dorinta de a mai iesi un pic si cat mai urgent din anonimat ca mor de foame(Curea,Chilian) iar raspandacii de partid preiau si dau mai departe dar oamenii cu scaun la cap nu pot accepta astfel de petarde.Poate si eu traiesc cu senzatia ca e prea de tot sa nu fie chiar niciunul dar e parerea mea si de multe ori pe acestea le pastrez pt mine mai ales acum din momentul in care a venit acest comunicat.

  • E acelasi sistem folosit in rapoartele comisiei de control al SRI din Parlament. SRI-ul zice ca nu face rele, si comisia vine si zice ca daca asa a zis SRI-ul, inseamna ca asa e.
   Ma bucur ca s-a dat acest comunicat, pentru ca acum stim ca Iohannis ne minte pe fata. Pana acum o mai dadea la’ntors, dar acum e la vedere.

 2. Iohannis continua sa evite clarificarea problemei implicarii serviciilor in Justitie, in pofida solicitarilor formulate de asociatiile profesionale ale magistratilor: „CSAT a dat hotarari prin care implica SRI in actul de justitie, insa aceste hotarari nu sunt publice”

  Publicarea acestor hotarari a fost ceruta si de MEDEL, organizatie europeana a judecatorilor, care a afirmat ca ‘toate legile, regulamentele, protocoalele

 3. pe ‘luju.ro” se afla un articol care contrazice declaratia lui KWJ; SRI PUS IN
  GARDA PREMEDITAT – In loc sa faca ancheta pe bune, generalul Ion
  Alexandru seful Sectiei militare din DNA a trimis un denunt privind
  coruptia unor ofiteri SRI, direct la SRI. In denunt, se dezvaluie
  afaceri ale unor cadre SRI, dar si informatii despre procurori care ar
  fi ofiteri acoperiti: “Procurorul Tudose Liviu a fost ofiter acoperit
  SRI recrutat de Paltanea… Din greseala procurorul Negulescu Mircea m-a
  sunat si a inceput sa-mi spuna ce trebuia sa-i spuna ofiterului de
  legatura”…..

 4. Trec peste faptul ca nu poti pune nicio baza pe sustinerea din text, atita vreme cit ea nu poate fi verificata in niciun fel, niciodata. E pe principiul “crede si nu cerceta!”.
  As vrea insa sa semnalez un lucru ce poate fi extrem de grav, in ciuda faptului ca a trecut, se pare, neobservat.
  Autorul textului o “comite”, dupa parerea mea, la greu:
  “Din dispoziţia Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, în anul 2015, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a verificat …”
  Ce avem noi aici? O dispozitie data de Iohannis CSAT-ului. Superb! Si care este baza legala in temeiul careia se petrece asta? Calitatea de presedinte nu confera nimanui, automat, dreptul de a da dispozitii! Din cite stiu, hotaririle CSAT se iau (sau, ma rog, asa ar trebui…) prin vot. Sa intelegem ca Iohannis da dispozitie membrilor CSAT ce si cum sa voteze? Ca daca tot e presedinte… e si comandant. Adica un fel de stapin, cum ar veni, nu?
  Si-atunci, la ce ne mai trebuie CSAT? Problematica abordata de acesta poate fi rezolvata de iohanis, prin dispozitii.
  Ce dracu, democratia asta mai rau ne incurca!

 5. Revin fiindca abia acum am citit comunicatul pina la capat, si ma doare burta de atita ris.
  (As fi extrem de interesat sa stiu cine a scris aceasta mini capodopera de comunicat, pentru care ar trebui felicitat cu caldura si, in secunda 2, dat afara din functia pe care nu stiu cum si ce a facut ca s-o ocupe)
  Iata perla pentru care insusi d-l Giga ar crapa de invidie:
  “În urma verificărilor efectuate de către instituţiile abilitate, s-a constatat …”. Oooooooops!! Nu se poate! Comicul e de-a dreptul grotesc. Pai ia sa vedem, cam care sa fi fost “institutiile abilitate” sa efectueze verificari in cestiune. Sa fi fost asociatia filatelistilor din Tirgu-Carbunesti? Sa fi fost Liga lui Mitica? Poate AVGSPR?
  Domnule Tudor, ajutati-ma ca m-am incurcat de tot!

 6. La cat se zvoneste ca e locul in magistraturs nici nu le trebuie acoperiti, magistratii coopereaza din obligatie cu secu. Mai intra cativa pe bune si cu aia e mai greu ca ei obisnuiesc sa lucreze corect si atunci apar televiziunile si ii fac nabuni pe respectivii magistrati.

 7. :))))))))))))))))))) cine-i prost să recunoască? Dar au destui ”escroci”!
  Trag un semnal de alarmă cu ceea ce se întîmplă în provincie.
  Azi am întîlnit un caz incerdibil şi nu e singurul întîlnit anul trecut! O familie cu 3 copii şi 2 părinţi, mor pe rînd fără să facă acte copiilor şi nici ca moştenitori nu pot fi din cauză că la momentul cumpărării locuinţei copii fiind majori, au fost obligaţi prin lege să completeze o declaraţie că nu au pretenţii la casă pentru a putea cumpăra părinţii. Ulterior 2 din 3 copii au plecat la muncă în afară trimiţînd bani pentru familia principală. Între timp au murit părinţii şi un copil rămînînd 2 copii, unul acasă care a fabricat acte doar pe numele lui cu ajutorul notarului, judecătorului şi angajatul primăriei, celălalt muncind şi neştiind de acte. Cînd a venit acasă după ceva timp, s-a trezit că nu are drept de moştenire. Deci, în drum. Fusese la primărie şi i se spuse:”tu cine mai eşti şi ce vrei”? S-au judecat şi cum se judecă în ţara asta ”doar în avantajul escrocilor”, a pierdut totul. Asta se întîmplă şi cu persoanele singure, angajatul primăriei face acte cu un nemernic din familie sau un escroc şi copilul care munceşte în străinătate habar nu are încît abia după înmormîntarea persoanei i se spune că actele le-a făcut părintele înainte de a muri unui mandatar! E cea mai periculoasă lege de care profită mulţi şi chiar dacă se face plîngere penală, nimeni nu face dreptate! Nimeni nu opreşte această mizerie de lege!
  Vom auzi de omoruri tot din cauza politicienilor care fac legi aiurea!

 8. Astea sunt aiureli ! Parca ei spun ! Sa fim seriosi, e la mintea cocosului ca nu vom sti niciodata adevarul, nu-ti trebuie multa inteligenta ca sa-ti dai seama.

 9. Intr-adevar, raspunsul CSAT nu are mai multa semnificatie decat acela al comisiei parlamentare care a “controlat” activitatea SRI anul trecut si-a gasit-o imaculata. Totusi exercitiul trebuia facut tocmai pentru a demonstra inutilitatea oricarui demers institutional intru a afla adevarul despre “cine conduce tzara” la 26 de ani dupa demolarea regimului comunist. Si-aici raspunsul e clar: o organizatie secreta care se legitimeaza prin secretul “de stat” si apararea acestuia cu orice pret de orice dusman. Sigur, exista si capete patrate care dezvaluie, din micime de gandire, unul sau altul din mecanismele organizatiei, de pilda generalul Dumbrava, sau securisti din scoala sovietica precum ex-presedintele Basescu, care se fudulesc cu pozitia de detinator de secrete si arata, pe fatza, “cheile” care intorc mecanismul. In general, insa, mecanismul se autoregleaza: cate un general isi da duhul in mod intempestiv (vezi recentul caz al generalului rus mort de moarte buna pe frontul oriental), altul iese la pensie grasa (vezi seful lui Basescu), niste magistrati dubiosi sunt promovati in posturi decorative (vezi Morar la CSM), niste dosare se “declasifica” la tanc pentru a nu mai atinge pe nimeni. Supape exista, important e sa fie actionate la timp si, in mod vadit, timpul acela n-a venit inca; mica dezvaluire a acoperitilor din justitie a fost insa probata prin raspunsul CSAT. In rem cazul e rezolvat, justitia e infiltrata la varf, nu mai e vorba de anecdote piparate cu Coldea instalat cu picioarele pe biroul sefei DNA, sau pietre lepadate de pe constiinta clovnilor din presa, in direct, la televizor, ca singure probe ale infiltrarii. Sigur, Johannis s-a compromis girand raspunsul CSAT dar asta-i treaba istoricilor, sa consemneze fapta si s-o clasifice la capitolul compromisuri politice. In cotidian, compromisurile se numesc acte de “intelepciune”, ne-a spus-o dl Dragnea la Punctul de Intalnire, cu tremolo in voce si ochii plecati, feciorelnic, spre masa de sticla din platou. Asteptam mazilirea judecatoarelor care au solicitat raspunsul CSAT, nu de alta, doar ca sa stim cat de intinsa e aria infiltrarii.

 10. asta e un comunicat pentru prosti si tinerii frumosi si liberi de pe net adica acelasi lucru. si de fapt cine a verificat? institutiile abilitate? care din ele? daca sunt intesate de “acoperiti” inseamna ca s-au verificat acoperitii intre ei/ sau sri-ul si-a verificat oamenii? pai la cat camp tactic au nu cred ca le-a luat mai mult de 1 minut pana au facut raportul si l-au semnat! si apropo unde scrie ca csat-ul se ocupa de asa ceva? pe mutulica nu cred ca l-a interesat prea mult lucrul asta ca e ocupat cu procesul de la brasov doar nu vrea sa-si piarda susrsa de venit. de “marele” politician adormit , arogant si prost de bubuie, mihalache, ce sa mai zic? asta e atat de narcisit incat nici nu stie cum sa mai doarma ca sa nu-si deranjee freza si sa dea urat pe “sticla”.

 11. “catelus cu parul cret
  fura rata din cotet
  dar se jura ca nu fura
  chiar de e cu rata-n gura!”
  (extras din ADN-ul poporului roman)

 12. CSAT =
  .
  Președintele României
  Primul ministru al Guvernului României (cu ațe de la ONG-uri)
  Ministrul Apărării Naționale (acoperit)
  Ministrul Afacerilor Interne (activ)
  Ministrul Justiției (ONG-ist)
  Ministrul economiei (acoperit)
  Ministrul Finanțelor Publice (??)
  Directorul SRI (no comment)
  Ministrul Afacerilor Externe (securist bătrân)
  Directorul SIE (securist trădător)
  Șeful Statului Major General
  Consilierul prezidențial pe Apărare Națională (neclar)
  Am uitat pe careva?…
  .
  Câtă minte ne trebuie pentru ca să așteptăm ca această gașcă să se dea SINGURĂ în fapt?

Leave a Reply