Situatia din Germania devine destul de complicata dupa ce un milion de refugiati au fost primiti in tara. Atacurile si agresiunile sexuale din Koln si Hamburg, comportamentul agresiv al unora dintre imigranti a starnit intoleranta asupra tuturor celor veniti din Orientul Mijlociu. Aparitia unor “militia populare” de dreapta intr-o tara cu trecutul Germaniei ar trebui sa reprezinte un urias semnal de alarma pentru toata Europa. Din pacate, liderii UE par complet depasiti de criza imigrantilor si inca sa balbaie in privinta unor masuri concrete si solide pentru rezolvarea situatiei.

———————————-

După agresiunile de la Köln, în Germania iau naştere tot mai multe “miliţii populare”. Din punct de vedere legal, unele dintre ele merg pe gheaţă subţire. Totuşi, astfel de grupări nu sunt ilegale din start, scrie dw.de.

Inițiativele variază. De la ajutorul vecinătăţii până la formarea unor grupări de dreapta, care nu se tem de violență. Acestea nu se numesc niciodată miliţii populare, poate şi pentru că acest termen are o rezonanţă marţială și ar putea determina intervenţia rapidă a autorităților. În cele din urmă, poliția este responsabilă de securitatea internă, astfel încât să nu poţi face pe şeriful.

Însă atacurile de la Köln par să fi creat un nou tip de amenințare. Unele dintre aceste miliţii populare, de pildă la Düsseldorf, se referă în mod explicit tocmai la aceste noi ameninţări. Aici, mii de oameni au aderat, pe Facebook, la grupul “Unul pentru toți, toți pentru unul … Ai grijă, Düsseldorf!”. Potrivit propriilor informaţii, grupul vrea să aibă grijă de “femeile noastre”, în situaţiile care ar putea fi periculoase pentru ele. La sfârșit de săptămână sau cu ocazia unor evenimente publice, “apărătorii” vor să însoţească femeile. Organizatorul grupului, Tofigh Hamid a declarat pentru postul de televiziune SAT 1: “Eu nu sunt de acord că oamenii pot fi intimidaţi”. Nimeni nu iubeşte violenţa sau xenofobia, spune bărbatul.

Derapaj spre dreapta

Acest lucru nu se poate spune despre toate aceste grupări. Președintele saxon al Protecţiei Constituţiei, serviciul intern de informaţii, Gordian Meyer-Plath a vorbit recent în “Leipziger Volkszeitung” despre o adevărată proliferare a milițiilor populare, dintre care unele au fost fondate sau sprijinite de extrema dreaptă sau de populişti de dreapta. Sociologul Matthias Quent crede că, în contextul dat, există posibilitatea ca unii cetățeni, activi în miliţii populare infiltrate de extrema dreaptă, care n-au avut anterior nicio legătură cu aceasta, să fie atraşi fără voie în această zonă.

Protecţia Constituţiei se arată foarte îngrijorată cu precădere de “Miliţia Populară FTL/360” din oraşul saxon Freital, nu o dată subiectul presei centrale pe fondul masivelor demonstraţii antirefugiaţi pe care le-a organizat în ultima vreme. Gruparea a luat fiinţă după ce, în autobuzul 360 (de unde şi numele grupării) doi marocani au insultat şi lovit mai mulţi elevi. Începând de atunci, “miliţia” patrulează în autobuze “pentru a apăra ordinea publică”. Pe de altă parte, în Mecklenburg – Pomerania Inferioară, din “Miliţia Populară Güstrow” face parte reprezentantul NPD (Partidul Naţional-Democrat, de extrema dreaptă), Nils Matischent. La Schwanenwede, în Saxonia Inferioară, “Pazinicii Vecinătăţii” au mărşăluit prin faţa unui centru pentru refugiaţi.

De ce atrag aceste grupări cetăţeneşti atenţia extremiștilor de dreapta, a explicat şeful Protecţiei Constituţiei din Turingia, Stephan Kramer. În opinia lui, extremiştii instrumentalizează o ameninţare existentă sau nu, dar pe care cetăţenii o resimt ca atare, nu doar pentru a pune sub semnul întrebării capacitatea statului de a acționa, ci şi pentru a determina lumea să-l disprețuiască. Miliţiile populare alină inclusiv dorul extremiștilor de dreapta de uniforme, apariţii cu accente militare și excludere a minorităților”.

Nu orice astfel de grupare este ilegală

Jörg Radek, președintele adjunct al Sindicatului Poliției, spune în mod clar: “Este și rămâne sarcina poliției de a asigura ordinea în locuri publice”. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a subliniat: “Trebuie prevenită în mod categoric, fie şi numai în cazuri punctuale, formarea de structuri paralele”. Numai că o atare “structură paralelă”, recte miliţie populară nu este din start ilegală. Dacă nişte vecini aleg să păzească vecinătatea pentru a preveni spargerile de locuinţe, acest lucru nu contravine niciunei legi în vigoare, câtă vreme nu se înarmează şi nu folosesc forța. De asemenea, ei nu au voie să percheziţioneze niciun presupus făptaş, nici măcar când acţiunile acestuia sunt suspecte. Doar în cazul în care este prins în flagrant, oamenii au voie să-l imobilizeze până la sosirea poliţiştilor. Acest drept îl are orice cetăţean.

Președintele Protecţiei Constituţiei din Turingia nu crede că există vreun temei pentru punerea sub monitorizare a miliţiilor cetăţeneşti. O atare decizie trebuie luată în funcţie de activitatea pe care o desfăşoară fiecare grupare în parte. De alftel, fenomenul a fost comentat acum câteva zile şi de criminologul Christian Pfeiffer. În cotidianul “Neue Presse”, el a declarat că “miliţiile locale nu fac niciun rău, dar în niciun caz nu contribuie la creșterea siguranței”.

Pe de altă parte, astfel de grupări se fâsâie şi pierd mult din amploarea iniţială, măcar pentru faptul că “persoanele care lucrează nu au timp pentru astfel de lucruri”. Gruparea de “justițiari” din Düsseldorf pare să confirme această evaluare. Peste 10.000 de protectori de femei au aderat la grupul înfiinţat pe Facebook. La patrularea de sâmbătă au venit însă doar câteva zeci.

10 COMMENTS

 1. Este un pericol si totodata o normalitate intr-o tara cu 1 mil. de refugiati, multi dintre ei galagiosi.
  Autoritatile trebuie sa ia masuri ferme ca lucrurile sa nu degenereze sau poate chiar asta se urmareste ?

  • Asta e rezultatul politicii lui Merkel de a invita in Germania si Europa milioane de migranti, musulmani si alte soiuri. De asemenea asta dovedeste falimentul Schengenului pentru care Romania nu era pregatita dupa ce a bagat milioane de euro in granite. (milioane care au intrat in buzunarele firmelor vest europene). Adica Romania nu era pregatita pentru falimentul lor…Asisderea in Romania sunt bagati la puscarii politicieni pentru “trafic de influenta” cunoscut in tarile democratice vestice drept lobby si fiind perfect legal. In vest politicienii au dreptul sa faca afaceri fara probleme in schimb in Romania asta e calificata drept ” abuz in serviciu” si sanctionata prin puscarie. Iata cate diferente in Europa asta unita!!!In fapt o mare gogorita fiind stiut faptul ca deciziile se luau inaintea summiturilor europene de catre partidul CDU-PPE al lui Merkel si communicate membrilor summiturilor care dadeau din cap si ridicau din maini ca papusile Barbie. O mare teapa aceasta asa zisa Europa Unita!! un imperiu german sub toate aspectele. Singura speranta sunt statele sudice Portugalia, Spania, Grecia care au votat in corpore regimuri de stanga si chiar comuniste ca sa scape de saracie si somajul promovate de Merkel. Numai ca Romania ca de obicei sta lipita de papucii lui Merkel, care Doamne Ajuta ! a inceput sa se clatine, in loc sa se orienteze spre grupul tarilor fost socialiste care incearca sa obtina si ele ceva: Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria toate formeaza un grup numai Romania e ca de obicei in ofsaid merge cu pierzatoarea…intreb si eu: ce a castigat vreodata Romania de la Germania? Nimic.

 2. sfarsitul de an 2015 si inceputul lui 2016 au reprezentat pentu germania si nu numai o perioada extrem de tulbure pe care oficialitatile au incercat sa o tina ascunsa. agresiunile sexuale din numeroase orase au dus la recrudescenta acestor miscari civile, incropirirea de militii populare si demonstratii ale extremei drepte. in fata acestui val de agresiuni sexuale, in fata valului de refugiati musulmani, in fata intolerantei religioase dar mai ales a importului de “obiceiuri” sexuale raspandite in lumea musulmana mai ales dupa “primavara araba” din egipt, civilizatia occidentala se confrunta cu o mare provocare. iar raportul ministeruluide interne german privind posibilitatea unei amenintari teroriste in orice moment nu face decat sa dea gir acestor miscari – militii populare. ca seamanasau nu cu inceputul miscarii hitleriste de la sfarsitul anilor 20 si inceputul anilor 30 pana au ajuns la putere se poate interpreta. cert e un lucru germania din “motorul” economic dar si politic al ue tinde sa devina principala problema pentru intreaga ue si asta se datoreaza politicii ambigue din ultimul timp legata de imensul val de refugiati. daca ne uitam la recentul eveniment de la granita romaniei cu acel grup de 60 de refugiati intrati clandestin pe teritoriul tarii incepem sa ne punem si noi intrebari mai ales in ceea ce priveste componenta ciudata a acelui grup si anume numai tineri intre 20 si 40 de ani. dupa o zi plina de reportaje pe la televiziuni s-a asternut o ciudata tacere despre acest grup. oare nu mai intereseaza pe nimeni subiectul sau iarna “grea” si codul portocaliu a taiat interesul televiziunilor.ciudat.

 3. Germanii incep sa se trezeasca . Si cand se vor infuria de-a binelea sa ne fereasca Dumnezeu .Au traditie in asi apara rasa ariana .

 4. Si ce ati vrea sa faca? Sa fie papa lapte ca romanasii nostrii? Foarte bine fac! La noi unii nu depun plangere când sunt furati, sa nu mai vb de spirit civic si atitudine, vezi exemplul inchiderii spitalelor.
  Cand ai o societate care nu e bazata pe ceafa de porc, manea si biamve, oamenii mai iau și atitudine.

 5. eu nu cred ca degeaba fix intr-o tara cu o traditie foarte puternica in a-si apara rasa ariana s-a directionat acest aflux de refugiati, sincer.
  din cate vad, toata lumea cu putere militara evidenta din afara europei (SUA, Israel) are tendinta sa destabilizeze Europa, ba mai mult: sa trimita musulmani in Europa.
  de ce cred asat?: pt ca mi-e greu sa cred ca organizatii precum Al-Qaida ori Daesh au ceva fix numai cu Europa in ultimul tim, sunt muclex FIX cu statul Israel (aflat la foarte indemana) si nici nu simpatizeaza cu “fratii intr asuprire” din Palestina. este f dubioasa aceasta canalizare a lor spre europa.
  Daca stau sa coroborez cu informatia ca marile industrii ale Germaniei si SUA par sa se prabuseasca din cauza pretului f mic pe baril. imi dau seama ca cineva, din bun simt logic, macar, doreste o crestere a pretului per baril. ce sa vezi? Germania vrea taxe pe petrol, de azi, pt ca are refugiati (pe care ea i-a chemat)/ ce sa vezi? uite ca USA se face ca bombardeaza Daesh ca poate mai expoerta astia niste “terorism” tot spre Europa, ca nah… de ce sa nu aiba o Europa slabita, o Arabia doar cu cetateni israelieni si o Europa cu moschei? ca in fond, islamistu e important pt ca sta pe petrol. daca ar sta pe nimic, ca-n europa si prietenii ar sta pe petrol, ar fi bine pt toata lumea saxona, nu?? 🙂

 6. Pericol ca ce? Ca se trezesc nemtii la realitate si constientizeaza ca statul nu-si apara cetatenii, nu-si face datoria? Cate atacuri, agresiuni, violuri etc ale migrantilor au fost trecute sub tacere, nu de ieri de azi, abia acum ies la iveala fel si fel de marturii, halucinante de altfel, ale diverselor persoane din politie. Si nu e doar Germania in aceasta situatie. Suedia a ajuns pe locul 2 in lume la violuri, coincidenta, exact dupa ce si-a deschis larg portile sa-i primeasca pe “sarmanii” refugiati. Si a naibii coincidenta, acolo de asemenea au fost trecute sub tacere toate ilegalitatile respective. “Nu putem sa-i arestam, ca suntem acuzati de rasism.” Politisti au confirmat ca primeau ordin sa nu retina sau sa fie musamalizate cazurile respective.
  Trebuie oprit imediat fluxul de migranti, iar cei care sunt deja veniti verificati la sange, eventual expulzati. Asta daca nu vrem in 15-20-25 de ani sa ajungem chiriasi in propriile noastre tari! Eventual si sa ne invelim femeile in burka, sa nu cumva sa-i “starnim”.

 7. Politia germana nu a facut fata evenimentelor sfarsitului de an si intr-o tara in care cetatenii au traditie in libertatea democratica,acolo unde statul nu este capabil sa-si apere proprii cetateni sau mai rau,escamoteaza realitatea,democratia este grav afectata de autoritati in primul rand…cetatenii nu mai au ce atingeri sa aduca unei democratii distruse de atitudine unui cancelar incapatanat in a nu-si recunoaste greselile.Ai crede ca Merkel vrea sa le insamanteze cu forta pe nemtoaice,la felul in care au reactionat autoritatile.Este Merkel omul CIA ,cea care va distruge Germania,asa cum o banuiesc proprii ei concetateni? SUA, prin voci autorizate,a declarat ca pentru ea nu exista Europa.exista doar Romania si Franta(Anonymous.Kollektiv/videos/vb.271619909551143/870491866330608/?type=2&theater,vezi minutul 0.48).Desi majoritatea s-ar simti maguliti,pe mine acest interes ma sperie de moarte.Va fi creat pe teritoriu romanesc noul Israel,via SUA? Iata scenarii via Germania domnule Radu Tudor, care pun intr-o alta perspectiva lucrurile,nu in cea vehiculata la noi.

 8. Aceste ”miliții” din Germania ȘI DIN AUSTRIA se înființează LEGAL conform Constituțiilor celor două țări.
  Ca în ORICE țară cu toate țiglele pe casă (vezi de asemenea și Statele Unite), legea acestor două țări prevede că dacă Statul nu mai apără cetățenii aceștia au DREPTUL să se organizeze, să se ÎNARMEZE și SĂ SE APERE. Democrație fără vrăjeli, fără ”Justiție” (parte a Statului) și fără pudibonderii…
  De dreapta, de stânga, din deal sau din vale!

Leave a Reply