Plenul CSM a decis luni ca procurorul general al Romaniei a încălcat codul deontologic al magistraților când a folosit formularea „inculpați de rang înalt”, decizia fiind luată cu 9 voturi pentru și 8 impotriva, potrivit unor surse judiciare. Magistratii Consiliului au admis astfel contestația Inspecției Judiciare față de decizia Secției pentru procurori care a stabilit că Augustin Lazăr nu a încălcat codul.

„Este foarte simplu. Inculpați de rang înalt sunt cei care sunt de competența Direcției Naționale Anticorupție. Dacă vă uitați în lege, așa scrie acolo: DNA e făcută pentru a combate un anume gen de criminalitate, corupția, dar nu la un nivel scăzut, ci la nivel de mijloc și înalt. Cel mai adesea, la nivel înalt. Prin urmare, inculpații DNA sunt inculpați de rang înalt”, si-a explicat afirmatia, luni, Augustin Lazăr.

8 COMMENTS

 1. …pai nu l-as jigni pe Dragnea sa il numesc gainar cand el este inclupat de rang inalt, chiar infractor dovedit, condamnat?

  • doar dl Dragnea este infractor. a fost condamnat in dosarul Referendumului.
   ceilalti care sunt anchetati de procurorii DNA au fost achitati de ICCJ (ex. Greblă, Tăriceanu, etc).
   dl A. Lazăr (Procuror General) este obligat să-și cenzureze discursul.

  • Vin-o cu exemple clare din dosarele lui, sa vedem daca este chiar asa! Le-ai citit?! NU! Vorbesti despre o persoana condamnata intr-un sistem juridic abuziv, ilegal, bazat pe fapte fabricate si inscenari pe banda rulanta. Cazuri sint multe si cunoscute!
   Altfel iti este clar citi adepti, printre romanii stradali, aveau procesele din anii 50? Ce ai de spus despre acei oameni? Sau inselat sau nu?
   Intr-un stat din vest n-ar fi avut niciodata probleme! Eu as face exact ce cereti voi, o tara ca afara, acum, nu miine! Cred ca miine v-ati tavali pe jos, in tipete, de necaz ca n-ati stiut ce cereti, pt ca voi existati numai din ura si razbunari, ambele aberante! Culmea este ca mai si vreti s-o duceti bine cind tot ceea ce stiti este sa contestati orice si pe oricine si doar distrugeti.

 2. D-te taticu’ unde vezi cu ochii ca mintea e deteriorata rau!Lasa pe altul care intelege ca prezumtia de nevinovatie e esentiala si nu vopseli cameleonice cu protocoale,pana si aia,securistii,ti-au facut treaba de incompetent ce esti!Hai,valea,deontologu’ lu’ peste!

 3. CSM evident prin judecatorii ei sunt pesedisti, sefa CSM primeste prin sotul ei sume exorbitante din contractile cu statul asigurat de Teldrum, Sectia de judecatori CSM ne spune ca infractorii in Romania au devenit oameni cinstiti, prea fericiti, icoane! Rusine celor care au votat impotriva domnului Lazar , un stalp al corectitudinii si al verticalitatii in fata preacondamnatului dragnea si a infractorului tariceanu! Rusine Inspectiei Judiciare care face jocul gretos aceluiasi cerc infractionaldragnea-tudorel-tariceanu!

 4. Augustin Lazar a încălcat legea, legea morala, și bunul simt pe deasupra, ceea ce nu e de mirare având in vedere criteriile de selecție: prostie, incompetenta, obedienta, pe care orice candidat la un post cheie trebuie sa le îndeplinească in epoca Basescu. Odata cu instalarea lui Johannis la Cotroceni a apărut un al patrulea criteriu, acela al inferiorității personajelor din posturi cheie fata de președinte, noul ales al poporului fiind promovat de noua securitate exact pe aceleași principii și impunând astfel un nivel și mai scăzut de inteligenta, competentă și inițiativa candidatilor la aceste posturi. Si-așa s-a ales Lazar 1 (termenul lui Johannis) pentru postul de procuror general, o caricatura de magistrat pe care Johannis a acceptat-o cu ambele mâini și care nu s-ar fi devoalat in toată splendoarea nimicniciei sale dacă nu ar fi apărut un ministru al justiției, un magistrat de cariera format și ales pe criterii complet opuse, deci insensibil la complexul de superioritate al președintelui și cu atât mai puțin dispus sa tolereze caricaturile de magistrați aflate subordinea lui. Dacă, așa cum se prevede, Johannis va reveni pentru alți cinci ani la Cotroceni, vom asista la o infuzie de numiri pe aceleași criterii; Doamne apara și pazeste!

Leave a Reply