Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi transmisă Ministerului Justiţiei în cursul zilei de luni, potrivit CSM.
Propunerea pentru reînvestirea în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi a fost înaintată CSM de către ministrul Justiţiei în data de 29 februarie.
Potrivit reglementărilor legale în vigoare privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură data.

22 COMMENTS

  • Daca Kiovesi nu face si nu strecoara printre altele si dosare politice impotriva antibasistilor,iar in acelasi timp nu ii ocoleste pe marii basisti hoti si corupti,cum se face ca toti basistii O ADORA SI O APLAUDA si au devenit tocmai ei,ai mai justitiari? TOCMAI EI,SPAIMA BUZUNARELOR.

  • Din veacuri a luptat aceasta tara
   Si fii ei de veacuri au luptat
   Aceasta minunata primavara
   Pe care o traim imbelsugat!
   Partidul, Ceuasescu, Romania !

   Si eu care am crezut ca nu se poate mai rau…

   De aceea multumim din inima tovarasei Codruta si mult iubitului Coldea pentru aceasta minunata Romanie !
   Cum sa indrazneasca cineva sa-si mai depuna candidatura cand avem pe cea mai luminoasa eroina in fruntea DNA.

 1. Mentalitatea le-a ramas la fel ca in anii PCR-isti…! Daca este ordin, cu placere, traiti’ fericiti, incolonati!Pica sau nu pica Base…?

 2. Felicitari doamnei Kovesi! A schimbat soarta Romaniei! A oprit furtul generalizat din tara! A decapitat capi importanti ai mafiei romanesti!

 3. Victorie!!! Protejarea hotilor basisti este asigurata inca trei ani.Hai cu mushamaua,hai cu prescriptia ca si in cazul “Flota”!!!

 4. Unanimitate? Mai Las o sangre, nici unu nu are Alta opinie? Iti Dai seama pana unde au astea morcovul bagat in cur, pana n gat!

 5. Well, nu era nici o îndoială ca madam Koveși ar fi primit avizul CSM; singurul lucru îndoielnic din toata afacerea reinvestirii sale consta in acțiunile ministrului Pruna care declara sus si tare, sa audă “propteaua” externa, ca singurul ei scop in viața e sa-i asigure respectivei muieri-procuror încă 3 ani de domnie. Procurorul general? Forget it, aia e o funcție decorativa, se descurca Johannis si singur după ce i se înmânează bilețelul de către galonații de serviciu; iar peste 3 ani, daca nu s-a revizuit încă tâmpenia de Constituție care prevede o singura reînnoire a mandatului la șefia DNA, vine Ciolos cu o ordonanța de urgentă si-o tintuieste pe veci (asta-i calitatea principala a urgentei, ca devine imediat veșnica) pe Koveși in post, de-i ia mama naibii pe toți cei care striga “Săriți, dictatura procurorilor!” oridecateori pontifica individa de la TV-ul ei de casa. Iar daca, prin absurd, nici Ciolos, nici Johannis nu mai apuca al doilea mandat, oricând poate sa sara Ghiulbenghian din cutie sa-i mai tragă niste denunturi, împreuna cu masonii de ocazie si evreii de circumstanța, ca pe vremea stalinismului, pentru a arata ca nimeni altcineva decât comisarul-șef Koveși nu poate rezolva “delicatele” probleme ale tranziției de la democrație la si mai multă democratie. Si a propos de denunțuri: după ce că nu spun nimic concret, mai sunt si livrate cu o obrăznicie atât de fățișă încât spectacolul e de neprivit, nu știu cum rezista jurnaliștii A3 la tentația, absolut normala, de a trata duo-ul Petre-Ghiulbenghian după merit, recte, cu un picior in dos. E adevărat, însă, ca nu exista prilej mai bun de a demonta o făcătură securistica decât acela de a o lasa sa se expună in toata goliciunea ei in fata publicului spectator, deci bravo A3 pentru curajul de a deschide haznaua ultimilor 26 de ani in fata publicului!

 6. E drept ca Kovesi a schimbat soarta ROM-maneliei, dar de cele mai multe ori in rau. Rusine, nu felicitari !

 7. Ciurda de asa zisi magistrati, de la aceasta institutie CSM, voteaza mai rau ca cei de pe vremea lui nea Nicu, cand nu era chiar unanimitate. Imi vine rau sa aud in 2016, despre unanimitate, indiferent de domeniu. Asa ceva pot face si ultimii tampiti, iar acesti robotei se situeaza in urma lor .

 8. Trebuie sa ne dam seama ca avem in fata un adevarat geniu criminalistic, d-le Radu Tudor ! D-na Kovesi candideaza singura si…castiga !!! Asta este ceva cu totul iesit din comun ! O mare “realizare” !!!

 9. Daca madama kovesi va fi numita inca 3 ani, tinerii frumosi pot sa stea linistiti. Coruptia va ucide in continuare.

Leave a Reply