Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 demisiile miniștrilor USR-PLUS din Guvernul Cîțu și a criticat aplauzele parlamentarilor USR PLUS, care au însoțit anunțul făcut de Dan Barna, scrie republica.ro

„M-au înfiorat aceste aplauze înainte ca vorbitorul Barna să deschidă gura. Toți parlamentarii USR PLUS au aplaudat. Ce aplaudau? Acești miniștri USR PLUS părăsesc guvernul și declanșează criza politică. Guvernul trebuie să fie votat în Parlament, ceea ce echivalează cu o moțiune de cenzură. Ce aplaudați, măi, oamenilor, ce aplaudați? Aplaudați faptul sumbru, trist, că ieșiți din Guvern și urmează o criză politică când numărul internărilor la ATI crește de la o zi la alta, facturile cresc?”, a comentat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a criticat din nou decizia USR PLUS de a depune o moțiune de cenzură alături de AUR.

„Au reușit să se discrediteze prin punerea semnăturilor lor alături de cele ale AUR. au reușit să se discrediteze în ochii votanților lor civilizați, europeni și de bun simț”, a declarat el.

„Au legitimat, au validat acest partid antieuropean, periculos pentru România. Până acum el era izolat, l-au validat în mod gratuit, în mod stupid, pentru că tot au ajuns să-și depună demisiile, ceea ce trebuiau să facă de la început. Dacă ar fi consecvenți, ar trebui să meargă la anticipate”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul este de părere că președintele Iohannis îl va susține în continuare pe Florin Cîțu: „Miza politică s-a mărit cu fiecare zi a acestui bâlci sterp și stupid. Vă dați seama că ar urca în stele USR PLUS, (n.r. dacă nu l-ar susține), va trebui să-l susțină pe Cîțu. Vom avea un Guvern minoritar, cu un premier puternic compromis, cu un partid puternic compromis. Dacă ar avea loc alegeri, defuncta coaliție nu ar mai avea majoritate”.

Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, „normal, dacă mai e ceva normal după acest grotesc, este să avem alegeri anticipate”.

Leave a Reply