Deputatul USR Emanuel Ungureanu declară la RFI că va merge marți la DNA, pentru a depune noi probe în dosarul Unifarm. Premierul Ludovic Orban a fost invitat luni după-amiază în Parlament, pentru a da explicații, după ce DNA a anunțat anchetarea directorului general al Unifarm.

Emanuel Ungureanu spune că va prezenta DNA-ului noi probe în dosarul Unifarm: ”Românii au înțeles foarte bine că din păcate, unii au făcut bani în pandemie. Mâine o să merg la DNA cu noi probe în cazul Unifarm și în cazul altor încrengături politico-interlopo-mafiote, care duc din păcate chiar în anturajul premierului”.

Solicitat să aducă dovezi în sprijinul acuzațiilor sale, deputatul USR a răspuns: ”Voi aduce indicii foarte clare și voi cere audierea unor martori. Dacă ați urmărit ancheta Rise Project, veți vedea că acești oameni au documentat foarte-foarte atent legăturile dintre oameni din anturajul premierului, care nu știu dacă este responsabil de numele lui care a fost folosit în anumite mesaje care sunt în spațiul public. Sunt dovezi care duc foarte aproape de domnul Orban. Vor trebui să-l audieze procurorii și să stabilească în ce măsură intervențiile pe care le-a făcut el pentru acel transport de măști din Turcia la vicepreședintele turc au fost, cum să spun, știind că acele firme au înțelegeri oculte și a fost o înțelegere de tip consorțiu, ca anumită firmă să câștige licitația sau a fost atras el într-o capcană de oameni în care a avut încredere”.


Parlamentarii încep investigațiile în cazul achizițiilor făcute de Guvern în perioada stării de urgență. Aleșii din Comisia de anchetă vor cere în primă fază documentele și vor începe și audierile. Scandalul achizițiilor făcute de Unifarm a explodat în Parlament.

Primii vor da explicații reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, dar în fața comisiei este foarte posibil să ajungă și membri ai Guvernului.

Ieri, scandalul achizițiilor făcute de Unifarm a explodat în Parlament, iar Ludovic Orban a trebuit să răspundă acuzațiilor extrem de grave venite din partea opoziției, acuzații legate de intervențiile prin intermediul cărora nu s-au reziliat contractele măștilor de o calitate proastă.

”Azi, în Parlament, Ludovic Orban n-a răspuns la vreuna dintre întrebările concrete legate de implicarea sa în scandalul Unifarm. Cu un tupeu și o nesimțire nelimitate, ne-a spus doar cât de cinstit este el și partidul său. Ca să dovedească asta, cum s-a terminat dezbaterea, Unifarm a secretizat toate contractele de achiziții din pandemie!

Unifarm a secretizat toate contractele de achiziții din pandemie!

Fix ce face Orban la centru este replicat de liberali oriunde în țară. Am aflat ce avere grandioasă are pacientul de lux al pandemiei, Flutur de la Suceava – bugetar de-o viață. Sau economistericul de serviciu Cîțu, ajuns stăpân peste un versant întreg de munte cu prețul desființării unei întregi direcții din Ministerul de Finanțe. Presa a publicat cum firma șefului consilierilor PNL din Iași a câștigat 17 (!!!) contracte pentru furnizare de măști către primării. Unica preocupare a guvernării este hrănirea marelui stomac liberal.

De aceea, nu ne vom opri aici. Îl vom chema pe Orban în fața comisiei de anchetă PANDE-MITA și-l vom trimite în șomaj prin moțiunea de cenzură. Fiindcă în epoca COVID-19, Orban&Co au devenit VIDOCRAȚIA care sufocă România”, transmite PSD.

Iata cuvantul premierului Ludovic Orban :

Ludovic Orban a mai fost acuzat in trecut de catre DNA, iar Justitia l-a achitat definitiv, respingand toate acuzatiile procurorilor.

 

2 COMMENTS

  1. De ce.M.de Finante administreaza un fond special romano-german ? Din cate tari sunt in UE doar fondul asta il administreaza? Sa ne explice dnul Orban…

Leave a Reply