Scenariu-bombă prezentat, marți, la Sinteza zilei, de Mihai Gâdea: Actualul edil al Capitalei, Gabriela Firea, s-ar putea retrage din cursa pentru un nou mandat la Primăria Generală lasându-i locul lui Victor Ponta.

“Întotdeauna pentru partidele politice, pentru ceea ce urma să se întâmple la alegerile generale, dar și la prezidențiale, a contat cine câștigă Primăria Capitalei. Ne apropiem de alegeri locale, sunt mâine-poimâine, dacă nu vor fi amânate, iar miza pentru Primăria Capitalei este uriașă.

PNL-ul și Guvernul fac tot ceea ce le stă în putință pentru a-și susține candidatul și, spune primarul general al Capitalei, fac totul pentru a-i pune piedici, gen nedeschiderea Spitalului Colentina și alte lucruri. Ei bine, PNL-ul are o miză uriașă: ar trebui să câștige Primăria Capitalei pentru că altfel ar avea o problemă în fața electoratului și pentru alegerile generale.

În momentul acesta, Gabriela Firea, susținută de PSD vrea să câștige al doilea mandat. Însă, surpriză: se întâmplă două lucruri importante: 1. Victor Ponta, cel care are priză la electoratul PSD, lasă să se înțeleagă public și pe surse se spune că de fapt va candida la Primăria Capitalei.

S-a lansat o serie întreagă de scenarii cum că, de fapt, Gabriela Firea se va retrage din această competiție într-o înțelegere cu Victor Ponta, iar Victor Ponta va candida la Primăria Capitalei. Ieri s-a mai întâmplat un lucru, unul ce nu cred că este deloc puțin important. În București sunt mai multe sectoare. Cel mai mare este Sectorul 3, ceea ce înseamnă că aduce cel mai mare număr de voturi. În Sectorul 3 primar este domnul Robert Negoiță. Domnia sa, după toate datele, va câștiga alegerile cu un scor mare – sunt anumite sondaje care îl dau la 60%. Ieri, a anunțat că iese din Partidul Social Democrat și nu va candida la aceste alegeri sun sigla PSD”, a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii.

Gabriela Firea: Mă retrag din cursa pentru primărie, dacă vreun candidat de centru-stânga va avea în sondaje un rezultat mai bun decât al meu

Pusă în fața acestui scenariu, Gabriela Firea a anunțat că se va retrage din cursa pentru un nou mandat la Primăria Generală, dacă unul dintre candidații de centru-stânga va avea un scor mai bun în sondaje.

“În acestă seară, în fața dvs., anunț că nu mai candidez la Primăria Capitalei, dacă pe flancul de centru și centru-stanga, domnii de care vorbim în aceasta seară au un procentaj mai mare decât mine (…)

Dar, din toate studiile pe care le avem până în acest moment, realizate cu toate casele de sondare a opiniei publice, eu și președintele României, Klaus Iohannis, de patru ani de zile, suntem pe rând, ori numărul unu ori numărul doi în încrederea populației, deci în încrederea populației – nu avea ce să se schimbe în ultima săptămână. (…)

Dacă se va face o evaluare serioasă, nu sondaje de care scoate PNL-ul pe piață din vârful pixului fără niciun fundament științific, și împreună găsesc un candidat mai potrivit, eu nu am niciun fel de problemă. Sunt un om de echipă și așa rămân, un om de echipă,  și credeți-mă că am dovedit în această viață că nu am un orgoliu atât de mare încât să pun persoana mea deasupra interesului țării și al echipei”, a spus Gabriela Firea.

De ce nu mai candidează Robert Negoiță din partea PSD

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, pe o pagină de socializare, că nu va mai candida din partea social-democraţilor pentru un nou mandat la alegerile locale din această toamnă. Printre motive, edilul vorbeşte de “numeroase dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD”, mai ales în ultimii cinci ani, punctând şi că “epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie” pentru PSD.

În expunerea sa de motive pentru care nu va mai candida la sectorul 3, Negoiţă aminteşte şi de cei care au ascultat “cu sfințenie comanda Stăpânului”, făcând referire aici la fostul preşedinte al formaţiunii, Liviu Dragnea. Printre aceştia, edilul o numeşte pe Viorica Dăncilă, fost premier al României.

“O nouă rușine, fără precedent în istoria partidului. După acest fiasco, previzibil pentru orice om de bun simț, PSD-ul arată că este o structură mult prea slăbită de aceste `căpușe` care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute”, adaugă Robert Negoiţă.

Cât despre actualul preşedinte al formaţiunii, Marcel Ciolacu, edilul de la Sectorul 3 îi transmite să nu se supere pe el pentru decizia pe care a luat-o, dar “pur și simplu nu mă mai regăsesc alături de oamenii despre care am făcut vorbire, nu pot veni să fac echipă cu astfel de oameni (inclusiv echipa de la București)”, mai spune Negoiţă.
Mesajul lui Robert Negoiță

“După aproape 20 de ani de când am început aventura politică, dedicându-mi toate energiile și priceperea unui partid de a cărei ideologie m-am simțit întotdeauna cel mai apropiat, a venit astăzi momentul să închei acest capitol.

Anunț public, astăzi, că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă.

Despre motivele acestei decizii previzibile am tot vorbit, dar o să le punctez încă o dată pe scurt: în ultimii cinci ani, am trăit numeroase dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD.

Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, în care politica pumnului în gură a consfințit dictatura absolută a unui individ ce a adus și promovat în conducerea PSD-ului multe nulități, a căror singură calitate a fost aceea de a lătra la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda `Stăpânului`.

Aceste personaje au reușit, ulterior dispariției `jupânului` Dragnea, performanța istorică de a propune și susține un personaj ca Viorica Dăncilă ca reprezentant PSD în cursa pentru cea mai înaltă funcție publică din România, cea de președinte al țării. O nouă rușine, fără precedent în istoria partidului.

După acest fiasco, previzibil pentru orice om de bun simț, PSD-ul arată că este o structură mult prea slăbită de aceste `căpușe` care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute.

Acești paraziți se știu foarte bine. Despre ei am vorbit și în trecut, dar, din nefericire, ei par că înving trecerea timpului și rămân să sugă sângele acestui partid, cred eu, până la moartea organismului gazdă…

Ar fi nedrept să nu vorbesc, în încheiere, și despre actualul președinte al partidului, Marcel Ciolacu. Nu am uitat, Marcel, că ai fost printre puținii care au avut curajul ca, în cea mai neagră perioadă a dictaturii Dragnea, să-și pună semnătura pe documentul prin care ceream excluderea din partid a `Stăpânului`. Nu am uitat momentele, multe la număr, în care ai dat dovadă de caracter și diplomație și sunt convins sută la sută de bunele tale intenții în ceea ce privește viitorul PSD.

Din nefericire, în acest moment, nu cred că-ți dai seama de forța și de perenitatea acestor căpușe însetate de sânge, putere și întuneric, ce parazitează partidul. Îți apreciez dorința de a încerca reformarea acestui partid și vocația de Don Quijote. Dar îmi rezerv dreptul ca, în acest moment, să nu îți fiu Sancho Panza în această luptă, cred eu, cu morile de vânt.
Nu te supăra pe mine, pur și simplu nu mă mai regăsesc alături de oamenii despre care am făcut vorbire în rândurile de mai sus, nu pot veni să fac echipă cu astfel de oameni (inclusiv echipa de la București). Ar însemna să renunț la tot ceea ce am susținut și la toată lupta pe care am dus-o în ultimii ani.

Asta nu înseamnă că, deși drumurile noastre se despart, nu-ți doresc succes, iar posibila ta victorie și implicit o reformare a partidului, va fi și pentru mine o reparație morală a ultimilor ani petrecuți în PSD”, a scris primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pe pagina sa de Facebook.

Ce a vorbit Victor Ponta cu Gabriela Firea după ce s-a spus că va candida pentru Primăria Capitalei

Victor Ponta dezvăluit marți că a discutat cu Gabriela Firea și a asigurat-o că nu a negociat cu PSD să primească 40 de locuri eligibile la viitoarele alegeri parlamentare.

În contextul zvonurilor că Victor Ponta ar candida pentru Primăria Capitalei, liderul Pro România a spus că pericolul pentru Gabriela Firea vine din interiorul PSD.

”I-am și spus doamnei Firea. Cu doamna Firea am avut o relație civilizată și o să am în continuare. Nu o să mă auziți să zic ceva despre ea sau despre soț. Sper că nu se simte trădată de mine, ci de propriii colegi. Ei îi dăunează ce fac cei din PSD, cei care ar trebui să o sprijine nu o sprijină. Ea se referă a ce i s-a mai întâmplat în PSD.

Nu am avut nicio discuție (n.r. despre locuri eligibile la parlamentare). Nu am cerut și nici nu mi s-a oferit. M-am văzut cu domnul Ciolacu în fiecare zi, dar nu am avut nicio negociere.

Ea se bazează pe cei din partid, iar ei se înjunghie între ei. Eu cred că noi avem un candidat mai bun decât mine.

Eu mi-aș dori ca Robert Negoiță să candideze la Primăria Capitalei. Mi-aș dori să candideze din partea Pro România, dar nu cred. Am vorbit cu el și nu cred că va candida, anul acesta, la Primăria Capitalei.”, a precizat Victor Ponta, la România TV.

1 COMMENT

Leave a Reply