Un exceptional articol in The Atlantic semnat de Anne Applebaum sintetizeaza cu date concrete ceea ce stiam si se vorbea demult : cultele neo-protestante crestine din SUA au fost puternic penetrate de agenti de influenta ai Rusiei. De aici, pana spre varful Partidului Republican, nu a fost decat un pas. De mai bine de 5 ani se face simtita aceasta nefasta influenta exact in hard-core-ul anticomunist din perioada Razboiului Rece.

Crestinismul practicant a fost una din cele mai puternice arme impotriva comunismului ateu. Azi, manipularea bine tintita a intelligence-ului rusesc a reusit sa intoarca pe dos aceasta realitate.

Putin nu e un idiot. Rusia e condusa de un ofiter KGB care utilizeaza cel mai bine metodele pe care le-a invatat la Liubianka : inflitrarea, racolarea, influentarea deciziilor adversarului. In SUA, aceste culte neo-protestante sunt puternice, bogate, influente politici in special in zona republicana.

Tot ce se intampla acum, cu puternica destabilizare a spatiului occidental si tensiunile mari intre aliati (tensiuni ce vin in cea mai mare proportie de la Washington), cu generozitatea strategica socanta a lui Donald Trump fata de Rusia si cu multe alte evolutii – toate sunt excelent explicate de Anne Applebaum.

Un rezumat scurt gasiti pe www.truestoryproject.ro 

Articolul integral, aici :

https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2019/12/false-romance-russia/603433/

 

https://truestoryproject.ro/falsul-romantism-al-rusiei/

 

https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2019/12/false-romance-russia/603433/

 

Leave a Reply