Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au votat luni ca toate proiectele de lege din Parlament care se referă la sistemul de alegeri să meargă la Comisia Specială pentru legile electorale, termenul pentru un raport fiind de 3 luni. Surse din PSD au spus STIRIPESURSE.RO că mutarea este sah-mat la PNL. „PNL a luat țeapă”, spune sursele citate. Legile privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin nu vor mai putea sa intre la vot final, asa cum doreau liberalii, USR-istii si PMP-istii, pentru ca luni au fost desesizate comisiile parlamentare si procesul se reia in comisia speciala pentru legile electorale, au explicat surse din PSD pentru STIRIPESURSE.RO. Miza este uriasa: PSD are cei mai multi primari si alegerile intr-un singur tur, adica sistemul actual, avantajeaza actualii titulari.

Singura varianta posibila ramane ca Guvernul sa-si angajeze raspunderea in Parlament sau sa dea OUG pentru schimbarea sistemului electoral astfel incat primarii sa fie alesi in doua tururi si sefii de CJ sa fie alesi indirect de consilierii judeteni. PSD va ataca la CCR o asemenea mutare a Guvernului si ia in calcul sa depuna si o motiune de cenzura daca Guvernul face acest pas.

4 COMMENTS

  1. Cred ca “lovitura” asta data PNL-ului nu prea e lovitura,e mai mult teapa data PSD-ului lovitura vine pentru PSD la alegeri locale ,PSD-ul pierde tot cum toata reorganizara sa , discrepanta mare dintre primarii liberali si cei democrati o sa faca diferenta , nu mai merge cu mangleala cu care PSD-UL si-a pacalit alegatorii ,tre’ sa inteleaga romani nu mai sunt prosti lor !

  2. Nu te pricepi ! Joacă la Unibet sau ceva asemănător , s-ar putea să ai mai mari șanse de câștig !!

Leave a Reply