Laura Codruţa Kovesi a obţinut 12 voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, care a votat marţi seara candidatul pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European. Pe locul doi a fost Francois Bohnert – 11 voturi, iar Andres Ritter a primit un vot.

Votul este unul consultativ.

Comisia LIBE urmează să dea miercuri un vot, la ora 12.00, ora României.

Parlamentul European şi Consiliul UE vor numi de comun acord procurorul-şef european, iar Conferinţa Preşedinţilor ar urma să fie informată despre rezultatul audierii înainte de viitoarea sa reuniune de la 7 martie 2019.

11 COMMENTS

 1. Este clar, serviciile au mai multa putere decat politicienii. Romania, Germania si Rusia vor avea mult de castigat daca este pusa Kovesi pentru ca este o “papusa” a papusarilor din aceste servicii secrete.

  In plus se va intampla un lucru, se va produce o bresa in parlamentul european iar Uniunea Europeana va deveni istorie pe acelasi model al Uniunii Sovietice.

  O copie la indigo, Uniunea Sovietica fiind desfintata Putin a decis sa desfiinteze Uniunea Europeana. Jocuri de culise cu actori invizibili.

 2. poate înțelegem odată pentru totdeauna ce presiuni externe au fost în anul 2013 pentru ca doamna Kovesi să fie numită Procuror șef DNA.

 3. Well, eu as zice ca votul de astăzi in CONT este ultimul efort de a-și arata importanta din partea grupusculelor care se orientează spre unul sau altul din polii actuali de putere. Cât despre prestația coanei Kovesi nu e mare lucru de comentat: i se vedea coaching-ul american de la o posta, in forma cea mai pura, bazată pe principiul “bad publicity is still publicity”, care face din miorlaiala și inadecvare o arma, mai ales când ești femeie. Europa va trebui sa se obișnuiască cu oameni formați la școala americană care vin, din ce in ce mai des, sa ia joburile autohtonilor, educați și capabili, dar formați in stil “clasic”; desigur, genul acesta de bulshitting—aprox: mănânci rahat, numele dat de americani discursului auto-victimizator si auto-triumfalist tipic candidatilor slab pregătiți profesional—nu trece la nivelurile înalte de management sau la cele academice dar in politica merge și firmele de coaching intampina studenții la ceremonia de acordare a diplomelor oferindu-se sa-i “vândă” cât mai scump. In cazul lui Kovesi e pacat de banii cheltuiți pe Coaching: femeia e deosebit de obtuză, nu rezista la presiune (se înfurie pana la lacrimi), n-are replica și minte ca un găinar de duzina (neaga fapte evidente). Iarăși, no offense pt antrenori (coaches), când materialul e atât de prost ca in cazul coanei Luluta faci ce poți sa astupi
  găurile. Si, No offense pt dl Chirieac: nici dacă madam Kovesi ar candida pt district attorney (procuror-șef) in Nebraska, sa zicem, n-ar lua voturile necesare fiindcă acolo bullshittingul total nu tine nici in politica dacă nu ești din Dinastia Bush, de exemplu. Deci, așteptăm urmarea.

 4. de ce pariez ca fix Kovesi va fi numita:

  1) ca sa faci fix ce vrei, asa democratic ca la UERSS, pui pe o oarecare functie sluga cea mai sluga si cu cele mai multe schelete in dulap. Combinatia de prostie si santajabilitate da roade intotdeauna, se stie inca de la KGB.
  Kovesi ia aici punctaj maxim.

  2) daca ai avut un spion/sluga intr-o colonie, cind spionul e deconspirat si cu streangul aproape de git, ca sa nu vorbeasca si ca sa il/o protejezi, il/o aduci la tine acasa si-i dai o functie oarecare, un salariu bun. (nu va trece mult si, fara a fi clar cine, se va “vota” ca opresorii astia europeni saiaba imunitate, adica sa nu mai poata fi judecati in tara lor pentru faotele facute acolo ci sa fie judecati la stapinii lor acasa de catre cei pe care i-a servit; model Lagarde… a praduit 400 milionae de euro, a luat mustrare…)
  Si la rubrica asta Kovesi ia punctajul maxim, pe baza de Legiune de Onoare si de EADS.

  3) au investit prea mult in Kovesi ca sa o dea la rebuturi. Mai sunt alegeri, chiar si dupa guvernatorul german, poate mai e nevoie de sa dea declaratii, sa salveze tara (model Ciolos), sa bage vreun conducator roman care nu respecta ordinele franco-germane – dupa cum intotdeauna e nevoie de cite o Ana Pauker.
  Avind in vedere ca si-a macelarit rivalele (Udrea, Bica, etc… chiar si Macovei…) cu talent de Borgia, Kovesi ia si aici punctaj maxim.

  Deci, the winner is….

 5. Nu e nicio surpriza, comisia a votat cum trebuie, cum i s-a indicat.
  Sunteti suparat ca unii au indoieli in ceea ce priveste UE. Orice ati spune UE, in ultima perioada, a umilit Romania nepermis de mult, asa ca nu mai ridicati in slavi aceasta institutie. Din pacate Romania este foarte fragilizata din cauza tradarilor repetate a celor care au activat si activeaza in cadrul UE si-n interiorul tarii si nu-si permite sa ridice glasul sau sa renunte la serviciile acesteia.

Leave a Reply