Elogiu crimei si al razboiului – blasfemia pe care rusii au facut-o intr-o catedrala.

Corul concertistic din Sankt-Petersburg a interpretat la Catedrala Sfântului Isaac o corală pe versurile „Despre salariul militarilor” al căror subiect este bombardamentul nuclear împotriva SUA, versurile aparținând unui cantautor din Rusia, transmite Current Time.

Cântarea începe așa:

Pe un submarin cu un motoraș nuclear

Și cu zeci de bombe sub suta de megatoni

Am traversat Atlanticul, iar la îndemnul țintașului

„Îndreaptă”, am strigat, „Petrov spre Wahington!”  

„Acest repertoriu în interpretarea unui colectiv renumit, provoacă nedumerirea. Consider că cei de la cor au dat-o-n bară cu un asemenea repertoriu. Ne pare rău că acest incident a avut loc în Petersburg, mai cu seamă în Catedrala Sfântului Isaac ” a declarat responsabila de relațiile cu presa Mitropoliei din Sankt-Petersburg Natalia Rodomova pentru Interfax.

Protodiaconul Andrei Kuraev a declarat că această cântare a fost compusă în anii 1980 ca o glumă, însă acum, „într-o interpretare superserioasă, aceasta nu este percepută deloc ca o glumă”, a spus Kuraev.

Catedrala Sfântului Isaac a fost principalul lăcaș sfânt al Imperiului Rus, în interior fiind prezente porțile regești pe care sunt reprezentați Hristos, Maica Domnului și sfinți ai Bisericii Ortodoxe Creștine.  


https://deschide.md/ro/stiri/externe/45066/VIDEO-Un-cor-a-c%C3%A2ntat-la-Catedrala-Sf-Isaac-din-Petersburg-cum-ru%C8%99ii-vor-ataca-SUA-cu-bombe-nucleare.htm

4 COMMENTS

  1. In Catedrala Sf Isac nu se slujeste. Este un muzeu, pe care biserica ortodoxa rusa il vrea inapoi de la ministerul culturii. Asa ca nu e nicio blasfemie…

  2. Dacă biserica nu mai e consacrata, spectacolele care se țin in cladirea respectiva nu mai pot insulta locul decât prin prostul gust al creatiilor prezentate in incinta, prost gust care pare sa insoteasca și cântarea patriotica amintita. Dacă e consacrata, însă, ne putem întreba in ce măsura biserica rusa (clerul) considera sacra persoana conducătorului actual al “tuturor Rusiilor”, toarsu’ Putin kaghebistu’ și cântările care ii proslavesc politica expansionista; tind sa cred, însă, ca toarsu Puțin, voind sa sa se facă țar încă de mic (de când era in post la Dresda și l-a lăsat Gorby șomer) a reușit sa devină sacru pentru înaltele fete pravoslavnice și, deci, gustul cazărmii din care s-a ivit noul țar a devenit caracteristica creatiilor care îl proslavesc pe Maria-Sa. Oricum ar fi, o creație de tipul cantecelului cu refrenul : trimite vere bomba la Washington! insulta Creația și e o blasfemie in sine.

Leave a Reply