Cum reușesc greșiții naturii să schimbe natura lucrurilor

Prost înțeles, ministrul Învățămîntului a fost degeaba înjurat cînd a propus să se desființeze manualele alternative, pentru ca elevii să devină prizonierii fericiți ai unui singur manual.

El, sărmanul, știind că Guvernul e falit, visa editarea unui singur exemplar, care să fie numai al său, spre a se simți dimineața, la răsfoirea primelor pagini, elev în clasa întîi, ca mai spre seară, la părăsirea cabinetului, să calce a popă cu bacalaureatul la zi.

Așa cum băbuțelor sosite la sfîntul maslu Biserica nu le impune căratul cărților de rugăciune în papornițe atîta vreme cît Preafericitul grăiește singur din ceaslov, Liviu Pop, răstignit pe Manualul Unic, îi va scuti pe elevi de povara ghiozdanului cu manuale alternative fiindcă, așa cum se zice în popor, învățătura multă te strică la cap.

Prost înțeles a fost și Donald Trump cînd a propus înălțarea unui zid impenetrabil între Mexic și SUA. Sub pretextul stăvilirii fomiștilor mexicani, vizionarul Trump a conceput în realitate un mecanism cu bătaie lungă, ce va împiedica golirea Statelor Unite de cetățenii cu drept de vot.

Sătui de mecla aducătoare de nenorociri a acestui greșit al naturii în urma căruia înflorește ura, iar sîngele mustește în lăcașurile proiectate să aducă fericire, înseninare și distracție, americanilor li se va face dor de ducă și de preeria mexicană amirosind a cimbrișor sălbatic, așa cum odinioară, cînd tanti Merkel era pionieră redegistă, nouă ni se făcea dor de Refege.

Atunci se vor izbi bizonii cu frunțile de zidul rușinos al lui Donald Trump, cum se izbesc profesorii români de Ministerul Învățămîntului.

1 COMMENT

  1. A vorbit si marea eminenta de la Cetate, nu ca gura pacatosului adevar ar grai insa, a ajuns sa scoata numai idei din putul (gandirii) de la Cetate. Mai bine intra in marea lupta politica, cu certitudine ar fi fost o voce distincta, pertinenta si respectata, cu multa cultura si cu ceva „bagaje” in spate, acum mi se pare ceva caduc.

Leave a Reply