Senatorul PSD Eugen Teodorovici a declarat marţi că va continua să susţină măsura de eliminare a accizei pe carburant şi că nu găseşte ‘argumente logice’ pentru un nou mecanism privind plata TVA.

Întrebat dacă va susţine în continuare eliminarea accizei pe carburant, în ciuda deciziei Consiliului Executiv Naţional al PSD, Teodorovici a spus că aceasta este abordarea sa şi nu sunt argumente pentru a îşi schimba opinia.

‘Aceasta este abordarea mea, modul în care mi-am desfăşurat activitatea în Guvern, în Parlament şi (…) nu am argumente logice să susţin un mecanism nou vizavi de split TVA. Este poate o alternativă taxarea inversă care se practică la nivel european, care (…) elimină problema de colectare. Sunt soluţii care pot fi discutate şi aplicate’, a susţinut Teodorovici, la finalul şedinţei de grup a senatorilor PSD.

El a precizat că în şedinţa de grup nu s-a discutat despre schimbarea sa din funcţia de preşedinte al Comisiei de buget-finanţe a Senatului, ci s-a stabilit că proiectul de ordonanţă privind plata defalcată a TVA va fi votat de Parlament în forma propusă de Guvern, potrivit Agerpres.

 

Leave a Reply