Afecțiunile oncologice reprezintă una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial, Organizația Mondială a Sănătății estimând că aproape 10 milioane de persoane din întreaga lume și-au pierdut viața, în 2020, în urma cancerului. Cele mai frecvente tipuri sunt cancerele de sân, pulmonar, de colon și de rect, de prostată, de piele și de stomac.

În ciuda acestor statistici îngrijorătoare, multe cancere pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos și controale medicale periodice, iar dacă au apărut deja tumori maligne, ele pot beneficia de tratamente cu viză curativă, dacă sunt diagnosticate din timp.

Prin urmare, bolile oncologice necesită o atenție deosebită și un timp de reacție cât mai scurt, iar abordarea multidisciplinară este esențială în vederea obținerii celor mai bune rezultate. În acest context, comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board) este o componentă indispensabilă în abordarea și gestionarea optimă a diferitelor tipuri de cancer. Comisia este formată din medici oncologi, chirurgi oncologi, radioterapeuți și imagiști, cărora li se pot adăuga, în funcție de caz, și alți specialiști.

Evaluarea cazului în cadrul Tumor Board aduce o serie de avantaje pentru pacienți, de la stabilirea diagnosticului de certitudine până la planificarea atentă a conduitei terapeutice, personalizată pentru fiecare pacient în parte. Toate acestea contribuie la creșterea șanselor de supraviețuire a pacienților oncologici și la îmbunătățirea calității vieții acestora.

La Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru medical privat din România specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului, pacienții oncologici au acces la cele mai noi tehnologii, precum și la o paletă variată de servicii moderne și integrate de diagnostic și tratament oferite de o echipă de medici dedicați, cu stagii de pregătire în centre internaționale de referință și cu o vastă experiență în domeniu. Dotările de ultimă oră ce se regăsesc în Centrul Oncologic SANADOR și în Spitalul Clinic SANADOR fac posibilă tratarea celor mai complexe cazuri. P

La SANADOR, pacienții cu afecțiuni maligne beneficiază de expertiza comisiei oncologice multidisciplinare. O echipă medicală de top discută toate aspectele legate de diagnostic și stabilește cea mai bună strategie terapeutică, pe baza celor mai recente ghiduri și protocoale, ținând cont de particularitățile fiecărui caz în parte.

Leave a Reply