Marius Pieleanu a prezentat, miercuri, la Punctul de întâlnire, radiografia politică a momentului.

Potrivit sociologului, partidul lui Victor Ponta va lua procente de la PSD, iar Crin Antonescu se va afla în fruntea listei PNL.

“Nu avem date de duminică până astăzi, dar până pe 6 octombrie, când a fost prima zi de referendum, lucrurile stăteau în felul următor:
PSD – 36%PNL – 25%

ALDE – 10%

USR – 9%

MRÎ – 9%

UDMR – 5%

ProRomânia – 4%”, a arătat Marius Pieleanu.

Marius Pieleanu a precizat că scorurile partidelor sunt valabile in cazul unei participari la vot de 47%. In cazul unei prezente mai mici, scorurile se schimba, PSD fiind mai favorizat.

În privința scorului de 25% pe care l-ar obține PNL, Pieleanu a afirmat că acesta ar putea fi atins dacă Crin Antonescu se va afla în capul listei de europarlamentari.

https://www.antena3.ro/politica/radiografia-politica-a-momentului-previziune-soc-despre-crin-antonescu-490310.html

 

9 COMMENTS

 1. Imi plac nespus de mult emisiuni le in care invitati sunt dl. Chirieac, dl. Pieleanu sau dl. Ciuvica, intr-un mod elegant si constructiv se incing spiritele.
  M-am cam lamurit si cu intentia de vot a romanilor, vom trai si vom vedea atunci ce va fi.

 2. Alegeri 2016 Senat:
  PSD+ALDE+PRU = 45,68+6,01+2,95 = 54,64%
  PNL+USR+PMP = 20,42+8,92+5,65 = 34,99%

  Actualul sondaj:
  PSD+ALDE+PRU = 36+10+4 = 50%
  PNL+USR+Ciolos+Basescu = 25+9+9+Basescu = 43%+Basescu

  Bineinteles, UDMR = 6% (gheata la mal)

  Deci, domnule Pieleanu, vedeti cum e cu vasele comunicante ca nu ies. Mai revizuiti.

 3. Are rost sa va mai aduc aminte de previziunile lui Pieleanu cu 2 zile inaintea alegerilor prezidentiale din 2014?

  Sau mai recent previziunile despre prezenta la referendum de 32-35% cu marja de eroare de 2-3%?

  Ma intreb de ce se mai obosesc unii cu sondajele astea.

 4. Nu mai luati in serios sondajele, in ziua alegerilor e decizia definitiva a fiecaruia! Doar atunci mai poate fi schimbata optiunea alegatorului! Asa “am procedat” cu cunostintele mele cand a fost votat Mircea Diaconu! Niciunii nu aveau intentia de a-l vota si s-a vazut scorul uimitor!

 5. E foarte posibil ca Pieleanu sa se însele—după cum a spus chiar d-sa, nu exista instrumente de măsurat ipocrizia—dar un lucru e sigur: demonizarea partidelor sau a personalităților politice duce exact la rezultatul opus celui așteptat. S-a văzut, si se vede in cazul lui Trump—comparația se sustine daca avem in vedere gradul de incultura a populației americane, la fel de ridicat ca al nostru, in materie de istorie politica, si îmi asum caracterizarea—si se va vedea in cazul lui Ciolos ale cărui rezultate umflate cu pompa vor bruia, dar nu mai mult de atâta, tabloul electoral 2019. Omul a schimbat deja direcția, ataca PSD mai rar si cu mai putina inflacarare, basca, începe sa umble printre “mojici” (vezi covrigareasa de la Iași)fara garda tehnocrata (Mr Ace, Brice si Carice de ex.) ca sa le stie păsurile; rămâne de văzut daca-l poate struni careva pe Johannis, sa mai tacă naibii din gură cand vine vorba de “adversar” dar, in general, ar trebui o revizuire a mijloacelor de luptă in vederea alegerilor de anul viitor daca “opozitia” vrea sa câștige ceva locuri in plus in PE sau sa-si impună, iar, vreun candidat dezastruos la președinție.

 6. Sondajele lui Pieleanu trebuie citite asa: %5 in minus la PSD si ALDE, %5 in plus la adversarii lor. Concluzia e ca PSD+ALDE sunt la sub 40% impreuna.

Leave a Reply