Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice (MFP), a anunţat, marţi seara, că se discută o restructurare a ministerelor, inclusiv a structurilor din subordinea acestora, iar o decizie va fi luată după finalizarea bugetului pentru anul viitor.

„Cele două zone nu se afectează: mă refer la partea de investiţii şi la salariile cuvenite celor care trebuie să rămână în administraţie. Care trebuie acesta poate fi înlocuit, ca număr, cu suficient de mare încât să meargă în administraţie”, a spus Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR1.

Întrebat, ministrul Finanţelor a răspuns că este obligatorie o reformă a administraţiei publice. „Cred că este de bun simţ să te gândeşti, pentru că ne dorim, cu toţii, o administraţie, şi locală şi centrală, eficientă. Asta înseamnă ce? Să ai oameni, nu foarte mulţi, exact câţi trebuie, mai bine plătiţi sunt deja. Legea există, ca să fim mai eficienţi. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”, a detaliat Teodorovici.

Mai exact, când discută bugetul pentru anul viitor, MFP poartă discuţii bilaterale cu fiecare minister, conform oficialului citat. „În principal, avem o listă cu cele mai mari zone unde se cheltuie banii publici – transporturi, sănătate şi alte ministere care au foarte multe economii în subordine – energia, economia. (…) Din păcate, ani de zile s-au încărcat aceste structuri. (Este momentul) să spunem «Stop». Nu doar Stop, ci şi în sens invers”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a menţionat că nu va fi doar o evaluare a ministerului şi a structurii proprii, ci şi una a structurilor din subordine.

„Noi trebuie să prezentăm bugetul în noiembrie anul acesta. Până în noiembrie, discuţia se încheie. Au avut ieri (n.red. – luni) ministerele termen să ne trimită bugetele pe 2019, în baza unor limite pe care noi le-am impus pe anul viitor şi vine discuţia bilaterală. (…) Stăm o zi, o noapte, două nopţi, nu contează, trei zile”, a explicat Teodorovici citat de zf.ro

 

5 COMMENTS

  1. iata un bun comunicator al PSD! Asta nu numa ca poate sa vorbeasca, dar o face clar si pe intelesul tuturor:
    “Care trebuie acesta poate fi înlocuit, ca număr, cu suficient de mare încât să meargă în administraţie”, a spus Eugen Teodorovici

  2. Fundul sacului scrie pe Guvernul asta si n-au facut nimc decat au umflat conturile specialilor si bugetarilor. Ii asteapta CE, Corina Cretu la Bruxelles cu banii pregatiti pt investitiile majore si ei spun pas. Dupa aia plang ca UE ne asupreste si ca le dicteaza ce sa faca. OK, faceti ca voi adica nimic dar nu uitati ca nu sunteti doar voi in Romania, mai sunt vreo 20 de milioane de suflete. Dar sa nu va plictisesc cu date din astea poate sunteti foarte ocupati cu munca.

  3. Upsss! Sa vedem si noi daca se tine de cuvant privind “hoarda” angajata pe salarii mari in destule domenii! Stop birocratiei, a fost pe gura politicienilor pana au gost votati, apoi…pas!

  4. Sper sa nu cumva sa il dea afara pe domnul ala de la Targu Jiu …
    Cine il mai spala pe picioare daca nu mai e la primarie

Leave a Reply