Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, vineri, cererea de extrădare a hackerului Marcel Lehel Lazăr, alias Guccifer, în Statele Unite ale Americii.

ÎCCJ a admis contestația Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara față de decizia instanței inferioare și a dispus arestarea în vederea predării a lui Marcel Lehel Lazăr, care a violat corespondența electronică a mai multor personalități americane, cel mai mediatizat caz fiind al lui Colin Powell.

Decizia este definitivă.

Guccifer a devenit notoriu după ce a spart contul de AOL al lui Dorothy Bush Koch, sora fostului președinte american George W. Bush, contul de AOL al lui Colin Powell și a accesat corespondența Lisei Murkowski, un senator american și ofical al ONU.

Guccifer a ghicit parolele tuturor victimelor sale, după ce a aflat informații persoanale despre ele.

În 2014 a fost condamnat pentru activitățile sale în Statele Unite.

9 COMMENTS

  • O lozincă ieftină să-i lasăm să ne ia oamenii. O să înfunde puşcăria, nu o să-l ia nici dracu’ la el în companie.

 1. Cererea de extrădare a hackerului Marcel Lehel Lazăr, alias Guccifer, în Statele Unite ale Americii e urgentată pentru campania electorală pentru a manipula naivii să voteze!
  Ce-ar fi să-l oprească pe un loc de muncă plătit regeşte?
  Mă gîndesc că e isteţ românul şi mai ales că nu se găsesc hackeri oriunde: îcă o palmă dată României privind apărarea geniilor care devin infractori din multor cauza obiective!
  La ce să mai aşteptăm alungarea din ţară sau evacuarea forţată de pe pămîntul strămoşesc, mai ine o luăm uşor, uşor, liniştiţi peste graniţă!

 2. Rau imi pare ca il lasam americanilor…Ei nu ar fi facu treaba asta daca se trata de Romania…Ar trebui sa ne aparam oamenii

 3. Guccifer va avea un viitor stralucit in America. Nu trebuie sa se indoiasca nimeni de asta.

 4. Hai sa comparam doua cazuri:
  1. In 2004 Teo Peter este omorat in Bucuresti de un soldat american beat ce conducea o masina cat un tanc. Ce se intampla? Soldatul este scos imediat din tara si in SUA are parte de un simulacru de proces prin care este achitat.
  2. Un tanar din Romania, istet dar se pare si cu ceva probleme, sparge conturile de email al unor personalitati din Romania si SUA, este condamnat in Romania si isi ispaseste pedeapsa. Dupa care americanii cer extradarea lui si justitia “independenta” in slugarnicia ei accepta.
  Aceste lucruri se pot intampla numai in Romania unde autoritatile sunt pres in fata mai marilor lumii.
  PS
  Nu cred ca trebui sa ne mai miram ca americanii sustin infectia din justitia romana.

 5. Il dam pe spargatorul asta de conturi de email la schimb cu uicigasul lui Teo Peter, nu? Ca sa fie balanta cat mai echilibrata…

 6. Domnu’ Tudor, o fi bine asta? Se lasă cu antecedente şi ‘retroacţiuni’. Să nu naştem monştrii de pe urma asta fiindcă vechea prostie cu “lasă, lasă, îl vor recruta firmele americane” nu mai e valabilă din 2010/11. E o prostie şi atât, ca să nu se agite lumea că statul român vinde români.

  Cu stimă.

 7. O singură întrebare se ridică: Este acest hacker cetățean american?
  Dacă da, extrădarea e ok.
  Dacă nu, nu!

Leave a Reply