Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că veniturile încasate la buget în plus reprezintă motivul principal pentru care rectificarea bugetară este pozitivă, respingând criticile liberalilor pe această temă.

“Rectificarea este pozitivă, este făcută la vedere. Dacă unii au probleme cu aritmetica, este problema lor, dar pe fond sunt mai multe… Nu am înțeles foarte bine: faptul că este o creștere economică este o greșeală? Veniturile încasate efectiv arată la ora asta că sunt venituri în plus și ăsta este motivul principal pentru care se face o rectificare pozitivă. În general, când sunt bani în plus se face o rectificare pozitivă. Rar sunt Guverne la care plus cu plus dă minus, la noi nu este cazul”, a spus Dragnea, întrebat despre faptul că liberalii susțin că rectificarea bugetară este negativă, scrie Agerpres.

“PNL a analizat în ședința de Birou Executiv rectificarea bugetară și avem de comunicat următorul punct de vedere: toate minciunile liderilor PSD s-au văzut la această rectificare. Rectificarea pe bugetul de stat este negativă la venituri cu 1,3 miliarde de lei. Este paradoxal că într-o perioadă în care creșterea economică este mai mare decât creșterea economică prognozată, la elaborarea bugetului veniturile statului au scăzut, iar rectificarea este așa cum am anunțat noi public — rectificare negativă. chiar dacă pe bugetul consolidat rectificarea se bazează pe venituri nefiscale”, a afirmat Orban.

Leave a Reply