Ministrul agriculturii Daniel Constantin, fost presedinte PC, da o replica dura vicepremierului Gabriel Oprea in legatura cu afirmatia facuta de acesta privind motivul ruperii USL.

“Încă din 2011, eu am contribuit la formarea, şi nu la ruperea
USL !

Am încercat în toată activitatea mea politică să evit polemicile, să încerc să-mi construiesc cariera pe fapte şi nu pe declaraţii spectaculoase, care să aducă acuze sau injurii.

Nici acum nu vreau să creez polemici, dar simt nevoia să fac câteva precizări pentru că nu aş vrea ca românii să creadă că eu am stat la baza “ruperii” celui mai important proiect politic de după 1989.
Nu am ținut niciodată la titluri sau la funcții. Dovada este că am renunțat de trei ori la funcția de viceprim-ministru :

1. În Decembrie 2012 – pentru ca Partidul Conservator să fie reprezentat de doi miniștri in guvern (eu si Maria Grapini).

2.În Decembrie 2014 – pentru ca Partidul Conservator să primească un portofoliu mai important – Educația, pentru Sorin Campeanu.

Şi, cel mai important ,

3. În Februarie 2014 – pentru ca Proiectul USL să meargă mai departe. Pentru cine a uitat, rog citiți declarațiile mele si ale premierului Ponta de atunci !

http://m.citynews.ro/…/daniel-constantin-la-cluj-renunt-la-…

http://m.gandul.info/…/victor-ponta-fac-inca-un-apel-catre-…

http://www.obiectiv.info/ponta-daniel-constantin-a-renuntat…

Am fost unul dintre cei mai mari susţinători ai proiectului USL şi am încercat să aplanez de multe ori tensiunile ce au apărut între cei doi Copreședinți !

Nu aş fi acceptat NICIODATĂ ca acest proiect sa dispară din cauza mea ! Așa cum cred ca nici Klaus Iohannis nu este cauza pentru care s-a rupt USL-ul. Nesiguranţa care l-a cuprins pe Crin Antonescu vis-a- vis de susţinerea PSD-ului pentru funcţia de președinte este cea care a determinat acest lucru !

Daniel Constantin”

8 COMMENTS

  1. V-ati impacat cu Daniel Constantin? Nu mai e baiatu’ rau de la PC?
    Oricum, nu din cauza lui s-a rupt USL. Martalogu’ ala schimonosit de la U.M.P.R. si-a luat lumea in cap rau de tot. Cat despre Rares Bogdan, cred ca ceea ce face el se numeste delir. Stiintific, patologic…

  2. foarte putin vizibile aceste activitati indicate ,mie nu mi se pare ca ,,ala mic” (citez din clasici in viata ) a stralucit prin ceva ,dar ma rog fiecare se impauneaza cu ce poate ,ca si domnul cu ,,interesul national”.el a contribuit;la formarea USL si Dragnea la ruperea lui .Dragnea acum tine la pret sa se vada ca e maret sau ma rog asa crede el ,probabil i se pare ca PSD-ul se duce de rapa daca nu candideaza el .nu cred ca-i vine sa creada ca a fost condamnat .

  3. Poate mulţi au uitat acea perioadă urîtă în care ieşea Geoană ca un papagal cerînd funcţia de preşedinte cacandidat al psd şi nici nu era vorba ca el să reprezinte USL-ul! Erau doi: Crin şi Ponta care trebuiau să meargă în tandem USL. Era cuplu ideal pentru a fi votat din primul tur USL! S-a trezit ”izmănarul” care impune să i se spună general că îi e ruşine cu identitatea lui! Da. E adevărat că usl-ul îşi făcea de cap în ţară şi săreau unii la gîtul celorlalţi încît nu s-a mai putut. Vezi şi hotărîrea care se luase(USL) privind mizeria de la Pungeşti şi ulterior aruncate în capul lui Ponta pentru că se rupse USL-ul, complicitatea prin înţelegere a fost din start(USL) de asta liberalo-pedelisto-băsist a concesionat terenul punîndu-i pe cetăţenii din zonă în fapt! Aţi văzut toţi cu ochii voştrii cum se perindau pnl-pdl-pmp prin zonă pt. voturi şi pînă la urmă cum a rămas? Politicienii mincinoşi şi zona curăţată de aşazis-a afacere de viitor negru. Nimeni nu a dezvăluit aşa ceva pentru că au nevoie unii de alţii(vezi mizeria după alegeri:600 milogi în scaune şi funcţii mulţi intraţi pe uşa din spate). Cine-i vinovat de scîrboşenia împlinită? PSD-ul că e la guvernare! Sub nicio formă PNL-ul care avea altă structură politică.

  4. Iesirea PC din alianta cu PNL si trecerea in tabara PSD a contribuit la ruperea USL. Daca ar fi un singur motiv acela ar fi dorinta de putere totala a PSD ce s-a saturat sa o imparta cu PNL.

    • Bai vezi ca te vrajesc aia la partid.Singurul si adevaratul motiv al ruperii USL-ului a fost foamea de parandarat a penelistilor.De zeci de ori peneleii vostri i-au reprosat lui Ponta si inainte, si dupa ruptura, ca nu a vrut sa dea drumul la “investitii” si ca da banul la populatie.Aici s-a facut ruptura,pentru ca Ponta dand bani la populatie a incurajat consumul si astfel sectorul privat in general si nu doar al afaceristilor de carton,clientela de partid.Da la mintea voastra nici de o punga “de bostan cu sare” nu cred ca sunteti in stare sa produceti. Nu stiu din ce drac o-ti trai.

Leave a Reply