Situaţia din PSD riscă să dinamiteze tot mediul politic din România şi lucrurile nu par să se liniştească prea curând. Subiectul a fost dezbătut în ediţia de duminică a emisiunii “Punctul de Întâlnire”, la Antena 3. 

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a explicat că o adevărată oporunitate pentru România, cum este noul cod fiscal, poate deveni o situaţie periculoasă pentru toată ţara.
“Eu cred că, din păcate, o oportunitate s-ar putea transforma într-o situaţie periculoasă pentru noi. Faptul că acest Cod Fiscal, la care am lucrat toţi luni de zile şi care a fost discutat cu mediul de afaceri într-o reprezentare foarte largă, s-a tras concluzia că acest cod fiscal poate face din România o ţară extrem de atractivă pentru ţările străine. În acest context politic, economic, chiar militar. Ceea ce înseamnă dezvoltare durabilă pentru România, un trai mai bun pentru fiecare cetăţean.”
“Acum, respingerea acestui cod este un semnal foarte rău. Se creează părerea că în România există o instabilitate politică, care poate duce la una economică. Ceea ce va fi foart rău. De trei ani de zile, cu o guvernare bună, cu rezultate concrete, simţite, să fim în situaţia în care în loc să păstrăm acest parcurs, trebuie să începem să dăm explicaţii de ce se respinge codul.”
De asemenea, Dragnea şi-a exprimat speranţa că analiştii de pe lângă preşedintele Klaus Iohannis au greşit analiza referitoare la cod fiscal.
“Eu sper că cei care au făcut analiza au făcut-o greşit. Nu se poate compara România cu Grecia. Noul cod poate aduce o creştere în România şi o dezvoltare a afacerilor. Nu am vorbit cu vreun S.R.L. mic pe tema asta. Eu sper ca Iohannis să nu sacrifice economia ţării pentru interese politice. Ale sale sau ale PNL-ului. Noi nu credeam că preşedintele Iohannis va respinge codul fiscal. Recunosc, sunt surprins, nu mă aşteptam să se întâmple asta.”

http://www.antena3.ro/politica/punctul-de-intalnire-razboiul-iohannis-ponta-poate-afecta-economia-302723.html

15 COMMENTS

 1. Bravo bă panaramelor mizerabile! Blocaţi ţara şi închideţi totul de parcă este proprietatea voastră? nu vă e deajuns cît aţi hăcuit ţara şi propriul popor? Poate vi se pune-n gît codul penal că codul fiscal l-aţi lins! o mai mare scîrbă de voi ca în zilele astea nu cred că are cineva!

 2. Este culmea ca tot raul sa fie pus in cârca lui Johannis…sper sa dispara ponta cat mai repede posibil! De basescu si-a batut joc acum isi bate joc de Johannis! Demisia ponta!

   • voi basiti tot timpul! obsesia de Basescu duce la basit :))))) Daca asta este adevarul : ponta nu poate lucra in echipa cu nimeni, se considera lider suprem! Lideri supremi au fost Hitler, Stalin, Ceausescu, Kim Jong Un, etc..adica dictatori! Voi cu mintiutele spalate de basit nu concepeti ca oamenii sa aiba opinii diferite ca puneti imediat parafa de basist…mai obsedati de Basescu SUNTETI NUMAI VOI BASITII, care nu concepeti viata fara Basescu, in toate problemele gasiti o analogie cu Basescu, sunteti obsesivi si bolnavi!

 3. Era vorba ca raporturile presedinte-premier vor fi “institutionale” . Institutional Presedintele inainte de a promulga o legte o poate examina si daca crede ca ceva ar trebui reexaminat si ameliorat o poate trimite inapoi la parlament pentru reexaminare. PUNCT. Este o relatie intre presedinte si Parlament potrivit constitutiei. In aceasta chestiune premierul nu este parte. Cu razboiul “mai incet pe scari”.

  • CORECT,IOHANNIS ESTE IN RAZBOI CU CETATENII ROMANIEI CARORA NU VREA SA LE FIE REDUSE TVA-UL,ACCIZELE SI TAXELE.

  • CORECT,IOHANNIS ESTE IN RAZBOI CU CETATENII ROMANIEI CARORA NU VREA SA LE FIE REDUSE TVA-UL,ACCIZELE SI TAXELE.O LICHEA.IOHANNIS TREBUIE DEMIS.

  • Hai sa-ti explic, ca vad ca ai dificultati: Iohannis a comis o uriasa prostie, care costa Romania, retrimitind Codul in Parlament.
   Ce va face Parlamentul? O sa mai voteze o data in favoarea Codului (daca PNL-ul nu e o masa amorfa si inepta de spalati pe creier, care s-ar rasuci cu 180 de grade fiindca asa doreste Dominus Maximus) si vom avea ACELASI rezultat final, in afara de intirzierea cu pricina. Daca Iohannis a facut-o dupa mintea lui, atunci nu-i de mirare: niciun moment n-am avut senzatia ca-l da inteligenta afara din casa! Daca l-a sfatuit cineva, asa cum spun unii, lucrurile sint cu mult mai grave!
   Pe scurt, ca sa fixam ideile: Ponta reduce TVA = bani in plus in portofelul romanilor. Iohannis retrimite Codul in Parlament = bani lipsa in portofelul romanilor.
   Capisci?
   P.S. Nu stiu ce vrei sa insinuezi cu Dr. ala, dar sigur nu impresionezi decit prin subtirimea ideilor!

 4. Din pacate la ora stabilita n-am fost prezent la “Punctul de Intalnire”, alaturi de Dvs. si invitatul, dl. Dragnea. Normal orice neintelegere politica majora afecteaza bunul mers al economiei romanesti si a cetatenilor acesteia.

  • Da ce bozgorache Ponta este Dumnezeu ca sa invie peste noapte tot ce a-ti omorat voi in doua decenii de feseneala-taraneala si baseala?

Leave a Reply