De ce a coborât NATO în tranșee?

 

Un șanț bine săpat poate fi cel mai mare prieten al tău – sau cel mai mare dușman al tău. De aceea, doi Aliați NATO, Estonia și Franța, s-au antrenat în arta exigentă a deplasării și a luptei prin rețele de tranșee.

Parașutiștii armatei franceze și membrii Ligii de Apărare a Estoniei și-au pus la încercare abilitățile de luptă în apropiere în timpul unui exercițiu de mai multe zile, menit să se introducă în rigorile războiului de tranșee. În noroiul rece și umed, soldații au petrecut ore întregi învățând cum să elibereze rapid colțurile, să îndepărteze apărătorii din buncărele înrădăcinate și să facă poziții de luptă sigure pentru forțele de urmărire.

În timp ce tranșeele ar putea evoca viziuni despre Primul Război Mondial, ele sunt din ce în ce mai frecvente în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Tranșeele oferă avantaje pentru apărători și pericole semnificative pentru forțele de atac. Pentru ca forțele aliate să descurajeze agresiunea – și, dacă este necesar, să apere teritoriul aliat – trebuie să fie pe deplin pregătite să apere sau să neutralizeze în mod eficient rețelele de tranșee.

Antrenamentul a fost condus de soldați din Regimentul 1 de Parașutiști al Armatei Franceze, care au sosit în Estonia la începutul lunii septembrie 2023 pentru a pregăti rezerviștii estonieni în operațiuni militare în zonele urbane.

#NATO

Leave a Reply