PSD este creditat cu 31% din voturi la alegerile europarlamentare, PNL cu 21%, AUR cu 19%, iar Alianţa Forţa Dreptei-PMP-USR cu 14%, indică datele unui sondaj Avagarde la comanda PSD.

Marcel Ciolacu este politicianul cu cea mai mare cotă de încredere, 26%, urmat de Diana Şoşoacă şi de George Simion, fiecare cu 23%.

Preşedintele Klaus Iohannis are 16% cotă de încredere, dar are cel mai mare procent de persoane care declară că mai degrabă nu au încredere în el. Și asta nu pare să-l deranjeze absolut deloc.

Lipsind în continuare din toate dezbaterile publice importante și lasând societatea să alunece spre un procent extrem de periculos de anti-occidentalism și nostalgie ceaușistă extrem de toxică. 

Conform sondajului Avangarde, Marcel Ciolacu este politicianul în care românii au cea mai mare încredere, cu o cotă de 26%, dar în care 66% spun că nu au încredere. El este urmat de Diana Şoşoacă, cu 23% cotă de încredere, dar în care 70% dintre cei chestionaţi spun că nu au încredere. Şoşoacă este la acelaşi nivel de încredeere cu George Simion, în care 71% spun că mai degrabă nu au încredere.

Sondaj Avangarde - Intenţii de vot la europarlamentare: PSD - 31%, PNL-21%, AUR-19%, Alianţa Forţa Dreptei-PMP-USR - 14% / Ciolacu, politicianul cu cea mai mare cotă de încredere
Nicolae Ciucă are o cotă de încredere de 20%, iar 71% dintre cei chestionaţi spun că mai degrabă bu au încredere în el, Klaus Iohannis are 16% cotă de încredere, dar şi cel mai mare procent de persoane cre spun că nu au încredere în el, 79%, din acest punct de vedere, fiind la acelaşi nivel cu liderul Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban. Pe ultimul loc în topul încrederii se află liderul USR Cătălin Drulă, cu 11%, scrie news.ro.
Concluziile mele în urma rezultatelor sondajului :
În lipsa oricărei strategii electorale a PSD și PNL, cu o comunicare slabă, improvizată și lipsită de coerență, polul politic anti-occidental se apropie cu mare viteză de 30%.
Atât Șoșoacă cât și Simion sunt pe creștere.
Contextul e următorul :
– dialogul PSD-PNL e înghețat. Atacurile televizate vor continua irațional

– mai mulți lideri PSD și PNL din rândul 2,3 plus consilierii (Popescu la PSD, Borza la PNL) stimulează o atmosferă ostilă între cele 2 partide

– cursa furtului reciproc de primari continuă, cu inconștiență

– nici relația Nicu&Marcel nu mai e deloc ce-a fost

– proiectul comun de țară PSD-PNL este suspendat până pe 9 iunie
Ar mai fi multe de spus, dar mă opresc aici.
Dar coaliția de guvernământ se îndreaptă spre harakiri.

Leave a Reply