Revin cu o intrebare pe care am adresat-o de multe ori in public :

De ce avem un serviciu secret implicat in procesul democratic de vot?

Ce cauta o unitate militara intr-un demers eminamente civil, cel privind alegerile?

In ce tara din Uniunea Europeana, o unitate militara mai este implicata in mecanismul de vot?

De ce sunt atat de multe suspiciuni asupra corectitudinii votului de cand Serviciul de Telecomunicatii Speciale gestioneaza “corectitudinea alegerilor”?

Serviciul de Telecomunicatii Speciale e o structura profesionista a statului roman ce s-a nascut din nevoia fireasca de a gestiona si proteja comunicatiile guvernamentale. Ce cauta STS in gestionarea 112 (cand Departamentul pentru Situatii de Urgenta este la MAI) si in verificarea cartilor de identitate in ziua votului, cata vreme Directia de Evidenta Informatizata a Persoanei se afla tot la MAI?

De ce afla niste procurori despre nereguli doar dupa ce presa dezvaluie niste imagini cu actiuni pline de suspiciuni, in camera in care se tin sacii sigilati cu voturi? Toate institutiile statului ce fac parte din arhitectura de legalitate a votului romanilor – AEP, BEC, MAI, STS – asteapta ca jurnalistii sa le spuna mereu ce e in neregula in parohia lor cand vine vorba despre alegeri?

Ce e asa de greu sa se dea un comunicat din partea BEC, AEP, MAI, STS in care sa ni se spuna ce si cum a fost verificat, cand toate voturile sunt intr-o baza informatizata de date si intr-o ora se poate face orice demers de renumarare, la orice sectie? Au trecut 3 zile.

Inteleg si disperarea unor primari care pierd accesul fondurilor uriase. Dar si foamea celor ce vin numai cu gandul la bani. Si imi pare ca adevarul e pe undeva pe la mijloc in batalia dintre cele 2 tabere.

Doar in privinta suspiciunilor grave, noi, presa, avem argumente justificate sa insistam cu o ancheta serioasa si deplin transparenta.

Din nou presa face dovada unui demers profesionist, dezvaluind ceva extrem de sulfuros. Ceea ce ma ingrijoreaza este reactia inexistenta a unor institutii bine platite sa aiba grija de corectitudinea votului si rezultatelor in alegeri. Daca intr-o chestiune esentiala pentru democratie incepem sa avem probleme de gestiune si reactie, se cheama ca suntem in pericol.

Iar reactia varfurilor statului roman este ingrijorator de politizata, marcata de interese personale si de grup.

 

 

 

4 COMMENTS

 1. STS exista ptr ca trebe sa fie bine ca sa nu fie rau.ptr ca basescu sa poata castiga al doilea mandat(prin frauda) in 2009.ptr ca joshannis sa castige turul 2 in 2014 cu 55% dupa ce in turul unu abia luase putin peste 30. ptr ca PNL sa castige europarlamentarele din 2019 detasat desi toate sondajele anterioare votului il cotau pe locurile 2-3. ptr ca in tara asta nu votul popular conteaza ci ordinele venite de peste mari si tari. ptr toate motivele astea eu de vreo 10 ani imi bag picioarele in el de vot si fac orice altceva in ziua aia.

 2. Norocul cel mare este ca e prima data in ultimii 30 de ani cind se intimpla asa ceva. Prima data, prima data! Sigur, sigur! Sau ma rog, poate n-o fi chiar prima, prima… Si poate n-o fi chiar sigur, sigur … Oare basescu o avea sa ne spuna ceva despre asta? (Stat mafiot, na! Eu stiu ce spun!) Oare Parisul cu votarea in cadenta de AKM? Oare dramoleta cu diaspora infuriata incepe sa scirtiie ca o sandrama care sta sa se dezmembreze?
  Da, domnule Tudor, n-are ce cauta NICIUN MILITAR in procesul electoral. Dar daca lucrul asta convine undeva unde se afla niste butoane? Undeva asta NEFIIND in Romania…

 3. Rușii sunt experți in manipulare si dezinformare informatica atat in SUA cat si in EUROPA. Sunt multe lucruri nevazute insa se vede ca morala clasei politice este putredă. Ce are nevoie tara sunt cursuri de morala pentru toate partidele politice.

  In occident partidele au doar reprezentanti, observatori insa cei care numara si fac inregistrarile votantilor sunt cetățeni fara afiliere sau apartenenta politica.

  In Romania se ocupa partidele de numararea voturilor in acelasi fel cum presedintele actual al tarii este apolitic criticand partidul ce nu-i convine.

  Iar cei care strang voturile si le totalizeaza este un serviciu secret? Pare din timpul cand comunistii aveau trupele los de modificare a proceselor verbale centrale.

  Corect ar fi ca:
  1. Membrii sectiei de votare sa fie cetateni apolitici
  2. Partidele sa aiba observatori in sectiile de votare
  3. Procesele verbale sa fie transmise la sediile partidelor politice de catre observatori iar membrii sectiilor sa trimita procesul verbal la BEC.
  4. BEC si partidele sa faca o analiza paralela a numarului de voturi

  Lucruri simple insa cum exista MULTĂ lipsa de moralitate a actualilor actori politici, nu-i intereseaza dreptatea si justiția.

 4. Cum s-au schimbat Iliescu, Basescu, Ponta, Dragnea si altii, mai nou Oprisan, eu spus sa va puneti in cap sa il schimbati si pe Gadea ca prea va faceti de ras cu “fake news”-urile astea de la OUG13 incoace!

  In prima seara spuneati ca sunt usristi care fura saci de voturi in noapte!

  Acum s-a dovedit ca erau in imagini presedintele sectie 141, procurorul presedintele BES1, un angajat al lui Tudorache, unul de la PPU-SL care se urca pe saci si doi de la USR care erau observatori, iar in sac nu erau voturi ci semnaturi, iar usa era pazita de jandarmi si tot asa!

  A inceput Gadea sa aduca in studio la Antena 3 videochatiste si tot felul de dubiosi promovati de RomaniaTV! Va faceti de ras daca nu schimbati ceva…

Leave a Reply