De ce să alegi un spital privat pentru operația de hernie abdominală?

 

Hernia abdominală înseamnă exteriorizarea unui organ printr-un punct slab al peretelui abdominal, care produce o umflătură ce poate crește în dimensiuni mai ales atunci când persoana afectată strănută sau tușește. În unele cazuri, hernia poate cauza durere și complicații severe, precum blocarea sacului herniar în exterior, care poate produce ocluzie intestinală, punând în pericol viața pacientului.

Pentru a preveni aceste probleme, este recomandat tratamentul chirurgical, indiferent de localizarea herniei abdominale. Există mai multe tipuri de hernie, în funcție de zona în care s-a produs exteriorizarea conținutului din cavitatea abdominală. Astfel, zonele predispuse la hernii sunt ombilicul (hernie ombilicală), porțiunea dintre stern și ombilic (hernie epigastrică), canalul femural (hernie femurală) și canalul inghinal. Hernia inghinală este cea mai frecventă hernie, reprezentând aproximativ trei sferturi din totalul herniilor abdominale.

În prezent, operația pentru hernie abdominală se poate realiza minim invaziv, iar pentru a obține cele mai bune rezultate pe termen lung este recomandată intervenția chirurgicală la un spital privat, care deține echipamente medicale de ultimă generație.

O operație de hernie are ca scop fixarea organelor interne și întărirea peretelui abdominal cu o plasă chirurgicală. Intervenția se realiza înainte prin chirurgie deschisă, dar în prezent metodele standard au devenit chirurgia laparoscopică și o variantă mai avansată a acesteia, chirurgia robotică. Metodele minim invazive au avantaje considerabile pentru pacient: recuperare rapidă, risc minim de complicații și durată scurtă de spitalizare. P

Tehnologia avansată și condițiile superioare de confort și siguranță asigurate de un spital privat fac diferența în tratamentul herniei abdominale. Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, are în dotare cel mai performant robot chirurgical disponibil în acest moment în lume, da Vinci Xi, cu ajutorul căruia chirurgii pot repara hernii abdominale prin incizii mici, cu o precizie mult superioară chirurgiei clasice. În plus, sistemul robotic performant permite tratamentul bilateral al herniei, în același timp operator.

Echipa medicală de la Spitalul Clinic SANADOR include chirurgi experimentați, foarte bine pregătiți, care utilizează sistemul robotic la potențialul său maxim. Intervențiile chirurgicale se desfășoară într-unul dintre cele mai avansate blocuri operatorii din țară, iar pacienții primesc asistență medicală avansată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Acreditarea ca secție ATI de categoria I, cu nivel maxim de competență, atestă calitatea deosebită a serviciilor medicale de aici. Spitalul Clinic SANADOR ia toate măsurile necesare pentru asigurarea asepsiei, astfel încât pacienții au garanția unui tratament chirurgical în deplină siguranță.

Leave a Reply