Franţa va mobiliza 10.000 de militari începând de marţi seara pentru a asigura securitatea “punctelor sensibile de pe teritoriul” ţării, după atentatele de la Paris, a anunţat luni ministrul Apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de AFP.

Armata franceza in strada

Prin acest gest, autoritatile franceze recunosc faptul ca situatia e grava pe intreg teritoriul tarii in legatura cu amenintarile fundamentalistilor islamici.

Pe de alta parte, guvernul francez vrea sa dea un sentiment de siguranta cetatenilor afectati emotional de recentele atentate. Prezenta militarilor inarmati descurajeaza pe de o parte pe acei atentatori care ar dori sa-si puna rapid planul in aplicare, dar ofera si omului de rand imaginea unui efort national pentru combaterea amenintarilor.

 

15 COMMENTS

 1. Franta nu va mai fi niciodata Franta cu 10.000 militari in strada.Erau suficienti 10 sefi ai autoritatilor de forta cu un IQ macar cat cel al atentatorilor si evenimentele nici n-ar mai fi avut loc….Asadar Franta isi arata doar muschii,mintea-i este in continuare la plimbare !

  • Franta isi scoate armata in strada pentru a impresiona si a ascunde incompetenta. Pentru ca din punct de vedere politic si administrativ au esuat. Tot ce pot face acum e sa se plimbe la brat prin piete si sa faca parada militara.
   Cele 6-7 milioane de musulmani din Frata nu exista pentru ei, nu recunosc existenta minoritatilor si nu au reguli ca tara civilizata si evoluata in a respecta si tolera libertatea oamenilor de a crede.
   Se vorbeste de toleranta si civilizatie. Ce toleranta au avut caricaturistii pentru credinta religioasa? Zero. Se vorbeste de libertatea presei. Care ziaristi au vorbit liberi de pornografiile pe care acesti caricaturisti le produceau? N-am auzit decat pe Cristoiu, Marius Pieleanu si senatoarea C Anghel. Restul tra la la libertatea presei. Ce faceau aia acolo nu e presa. Au sfarsit in mod tragic si nedorit, dar nu sunt fara vina. Daca vrem sa indreptam lucruri recunoastem tot adevarul.
   Deci atunci cand armata iese in strada e un esec al diplomatiei, al oamenilor politici. Mekel, Hollande si toti plimbaretii prin piata nu sunt altceva decat niste incompetenti. Prin piata ma plimb eu ca cetatean obisnuit, nu sefii de stat care au parghiile puterii cu care pot schimba lucruri. Trebuiau sa isi dea toti demisia.

   • Daca caricaturile ar defini o anume toleranta nu s-ar mai numi asa.Lipsa de intoleranta a lor se poate contracara cu aceeasi moneda de exemplu cu un saptamanal sau mai multe de caricaturi in care protagonistii sa fie exact liderii europeni sau ai altor supraputeri de pe Planeta.Ori liderii spirituali ai altor religii….Nu e solutia ideala dar decat sa declansezi un act terorist este oricum mai buna…Bataia sa fie intre caricaturisti,in redactiile lor sau daca se trece peste o anumita limita in salile de tribunal.Nu rezolv nimic presarand teroare… Dimpotriva,violenta scapata de sub control cu greu mai poate fi oprita !

 2. Parisul nu va mai fi orasul luminilor ci al soldatilor.
  Care a fost castigul celor de la Charlie hebdo, care desi avertizati, au continuat sa-si bata joc de religia a 10% din populatia Frantei? In loc sa fie de ras, au ajuns de plans. Daca exista libertate de expresie, nu trebuie sa existe si libertatea de a crede, sau nu in ce vrei?
  Autoritatile franceze ar fi trebuit sa acorde purtatorilor de kalasnikov tot atata atentie cat a acordat tiganilor romani, urcati in avioane si expulzati din tara. Macar ei sunt inofensivi, doar fura, sau/si cersesc.

 3. …ha, ha, ha!…pentru linistirea naivilor!!!. dar nu asa se face,in schimb, acopera tot raul ce va urma!!! pozitioneaza aici si dincolo sar in aer sau sunt atacati, sa fim seriosi! prea mult material am pus aici pe blog ca sa mai cred ceva de la ei(marile puteri), este realitate!

 4. Franța e o mare națiune! Parcă Franța avea doctrina militară a “descurajării totale”. Teroriști, nu vă puneți cu Franța!

 5. nu vi se pare ciudat ca in zilele cu multi manifestanti pe strada miscarea terorista nu s-a afisat ? realizati cred ca nu misca fara sa se stie din start ;ce i-a impiedicat pe “fanatici” sa actioneze ieri cand era practic la cheremul lor daca ne luam dupa reactia autoritatilor franceze ar fi fost greu sa identifici intre 4 milioane de manifestanti p-aia care vor sa instituie teroarea ; teroristii cred ca sunt cateii stapanilor care cand vad ca turma se rasfira mai jerfesc din cand in cand cate o oaie sa fie exemplu si sa fie recunoscatoare stapanului

 6. Franta cu 10000 de soldati pe strada nu este democratie este stat autoritar poate asta a fost planul “teroristilor”

 7. Altă metodă care a început să se practice: amprenta pe locaţia sau în zona care va fi atacată(folosesc spray-ul colorat negru), apoi dau drumul la înegistrări sau atenţionări rapide, nu are nicio legătură cu paza armatei, doar infiltraţii pot descoperi totul, nu prin ascultarea telefoanelor(), vezi ce s-a întîmplat în Geneva, apoi s-au împrăştiate pe unde au avut proiectul de sus dictat şi ordonat(citeşte printre rînduri Radu, ştii exact ce vreau să spun).

 8. ☀ ☀ ☀
  Noi poporul ,
  suveran şi conştient de marea noastră putere
  şi încredințati că vocea noastră este legea cea supremă , care-i deasupra oricărei alte legi
  şi peste orice impuneri şi condiționări străine nouă ,
  noi :
  desfidem şi scuipăm în față “justiția” criminală băseskară , mongolă , hitleristă şi moşieră . dedimpreună cu “judekățile” trucate , mincinoase . “judekăți” de călăi şi sekurişti .

  şi spunem răspicat , ca să se ştie :
  libertate lui Dan Voiculescu , prietenul poporului . LIBERTATE !!!

 9. Eu, care am vazut soldati inarmati patruland pe strazile Parisului inca din decembrie 2014, nu vad unde e noutatea… Poate in faptul ca situatia se extinde asupra intregului teritoriu al Frantei.

  Coreland informatia asta cu decizia SUA de a trimite trupe si/sau tancuri si vehicule bilndate in Romania, Polonia sau tarile baltice si cu intalnirile avute azi de presedintele Romaniei cu reprezentantii partidelor politice in vederea maririi bugetului alocat fortelor armate romane, poti banui ca aceste tari au cunostinta de existenta unui pericol iminent pe care se pregatesc sa-l infrunte.

 10. daca scot evreii banii lor din Franta zicem adieu si Republicii lor falimentare, si euroiului si la UE.
  ce ca la problem, monser!
  parerea mea e ca scot banii, dar incet, organizat, sa nu se prinda meltenii. A se urmari USD, GBP, CAD. Doar de asta vara USD s-a apreciat 10-12% fata de EUR… restul sunt povesti de tv…

 11. Franta scoate….sa scoata.
  asta nu da impresia de liniste si pace din contra da impresia de teama de frica. lumea va iesi din casa cu teama lumea va trai cu teama…poate asta si doresc. la fel ca Bush ii sperie apoi ies la furaciune prin orientul mijlociu. Le-a scaut PIB-ul rau si acum cauta motive sa mai fure ceva.
  cum iti explici ca dupa atentat a crescut cererea de arme in intreaga ue? mai toate tarile mebre ue cumpara arme si munitie!!! pentru? va fi razboi si nu stim noi sau smecherii aia de vand arme fac cate o gluma a la Charlie si asa vand si ei de inceput de an ceva boabe si puscoace!!!
  mie imi pare doar o aschie din teapa lui Vlad .

Leave a Reply