Păstrarea unei stări adecvate de sănătate a viitoarei mame și a fătului este esențială pe parcursul celor nouă luni de sarcină. Îngrijirea și urmărirea medicală din perioada prenatală, de dinainte de naștere, contribuie la obținerea unei sarcini sănătoase. Monitorizarea constantă, conform planului de urmărire stabilit de fiecare medic obstetrician, are un rol important în buna evoluție a celor 40 de săptămâni de sarcină și a dezvoltării optime a fătului.

Pentru a preveni apariția unor situații nedorite, pe parcursul celor trei trimestre de sarcină este recomandată efectuarea de analize medicale și investigații imagistice, cu rol în evaluarea periodică a stării de sănătate a viitoarei mame și a dezvoltării corespunzătoare a fătului. Toate aceste investigații din timpul sarcinii pot fi efectuate cu ușurință în cadrul unor servicii de maternitate integrate.

Medicul poate solicita în primul trimestru de sarcină o serie de analize uzuale de sânge și de urină, dar și prelevarea unor probe din secrețiile vaginale, pentru a se asigura de starea de sănătate a gravidei și pentru a identifica posibile probleme care ar putea afecta dezvoltarea fătului. O primă ecografie de morfologie fetală, în vederea depistării unor anomalii cromozomiale ale fătului, se realizează spre finalul trimestrului. Ecografia este urmată de dublu test, care evaluează riscul crescut pentru astfel de anomalii la făt. P

Cea mai importantă ecografie de morfologie fetală se realizează în al doilea trimestru de sarcină. Este o investigație imagistică mai laborioasă prin care se evaluează stadiul de dezvoltare a fătului. De asemenea, are un rol esențial în depistarea malformațiilor minore și majore ale fătului. Ulterior, în funcție de informațiile obținute, medicul poate recomanda unele investigații suplimentare, precum amniocenteza și analiza citogenetică din lichidul amniotic.

Investigațiile din timpul sarcinii au un rol esențial în prevenirea și tratarea timpurie a unor eventuale complicații care ar putea pune în pericol viața viitoarei mame sau a fătului. Maternitatea SANADOR vine în întâmpinarea viitoarelor mame cu servicii de maternitate integrate, dar și cu dotări și echipamente de ultimă generație. De asemenea, spațiul modern creat special oferă viitoarelor mame și nou-născuților confort și siguranță.

Departamentul de terapie intensivă nou-născuți din Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu aparatură performantă, medicație specifică și echipe medicale cu o vastă experiență astfel încât nou-născuții care au nevoie de o îngrijire specială să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde. Descoperă pachetele promoționale de naștere de la Maternitatea SANADOR!

Leave a Reply