Sebastian Ghita, patronul Romania tv, deputat, membru in Comisia parlamentara de control a SRI, este invinuit de fapte grave la DNA si se cere arestarea lui.

Iata comunicatul DNA :

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, Direcția Națională Anticorupție a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cererea și referatul întocmit în cauză, în vederea sesizării ministrului Justiției pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și a arestării preventive a deputatului GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

– două (2) infracțiuni de dare de mită,
– două (2) infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,
– șantaj,
– cumpărare de influență,
– conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Cererea procurorilor anticorupție are în vedere faptul că, potrivit ordonanței prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspect, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2013-2014, în timp ce pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești se afla în curs de urmărire penală o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, mai multe persoane vizate au obținut informații confidențiale pe mai multe căi, printre cei implicați în furnizarea ilegală de informații nedestinate publicității fiind și Ghiță Sebastian Aurelian – deputat în Parlamentul României.

Informațiile confidențiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice și juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, măsurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz și ale ofițerilor de poliție delegați să efectueze urmărire penală.

Concret, folosindu-se de influența pe care o avea și pe care o exercita efectiv pentru menținerea și promovarea în funcții publice, suspectul Ghiță Sebastian Aurelian a capacitat un magistrat și o persoană din conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Prahova (I.P.J.) Prahova să-i furnizeze informații confidențiale din dosarul aflat în curs de urmărire penală pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.
Faptele ar fi fost comise în contextul în care, pe de o parte, deputatul Ghiță Sebastian Aurelian avea interesul să protejeze două persoane implicate în activitatea infracțională ce făcea obiectul anchetei, iar pe de altă parte, avea personal interese de natură financiară la mai mulți agenți economici supuși anchetei.
În schimbul informațiilor nedestinate publicității pe care le-a obținut, suspectul Ghiță Sebastian Aurelian a promis, pe de o parte, persoanei din conducerea I.P.J. Prahova că o va sprijini să își mențină funcția, dar și să obțină alte funcții de conducere. Pe de altă parte, a acordat magistratului sprijin în vederea obținerii unor funcții de conducere sau execuție în cadrul unor instituții publice centrale.

Într-un alt context, în cursul lunii martie 2011, pentru a înceta difuzarea unor reportaje denigratoare la adresa unei anumite societăți comerciale, prin intermediul unui post de televiziune a cărui activitate o controla prin intermediul SC Asesoft International SA, suspectul Ghiță Sebastian Aurelian l-a constrâns pe reprezentantul acelei societăți comerciale să încheie, în mod fictiv, un contract de prestări servicii. Scopul încheierii contractului era ca SC ASESOFT INTERNAȚIONAL SA să dobândească, în mod injust, un folos patrimonial, respectiv suma de 500 000 euro, reprezentând valoarea contractului menționat. Din acea sumă, SC ASESOFT INTERNAȚIONAL SA a primit, în două tranșe,în perioada iunie – septembrie 2011, suma totală de 610. 202, 96 lei.
La data de 22 iulie 2012, Ghiță Sebastian Aurelian a condus pe drumurile publice un autoturismul marca Mercedes, fiind depistat pe raza localității Bărcănești, județul Prahova, în condițiile în care exercitarea dreptului de a conduce era suspendată pentru perioada 22.03.2012-18.08.2012.

La aceeași dată, Ghiță Sebastian Aurelian i-a solicitat unei persoane cu funcție de conducere din I.P.J. Prahova să intervină pe lângă lucrătorii de poliție rutieră din cadrul Biroului DN1, astfel încât aceștia să nu dispună măsurile legale, respectiv constatarea comiterii unei contravenții (depășirea limitei legale de viteză pe raza localității) și a unei infracțiuni la regimul circulației (în perioada 22.03.2012-18.08.2012 Ghiță Sebastian Aurelian având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule), respectiv întocmirea dosarului penal, intervenție care s-a și realizat.

În schimb, Ghiță Sebastian Aurelian a oferit sprijin, astfel încât persoana respectivă să își mențină funcția de conducere pe care o exercita la I.P.J. Prahova.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală.

Prezenta cerere intră sub incidența prevederilor Codului de Procedură Penală și ale Constituției României, prin urmare, persoana față de care s-a solicitat sesizarea pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive, beneficiază de prezumția de nevinovăție.

http://www.stiripesurse.ro/reac-ia-lui-sebastian-ghi-a-dupa-mi-carea-dna-resping-acuza-iile-sunt-denun-uri-mincinoase_987545.html

15 COMMENTS

 1. Sper să puneţi emisiunea La ordinea zilei înregistrată pe site. Nu funcţionează live online de la ora 19.00

 2. Am citit că a fost arestat Onţanu.
  Şi ce?
  Nu ştiţi metoda consacrată?
  Plimbare cu cătuşe sau nu prin faţa camerelor de luat vederi, arestat sau nu o mică perioadă, judecata continuă şi în cel mult un an de zile: liber ca pasărea cerului fără cazier şi obiceiul multora, plasat direct pe liste la alegeri !
  Asta se întîmplă în ţară şi nu se face rabat de la aceste acţiuni doar dacă e ceva moft, ură personală sau în ultimul rînd, ceva prea grav pentru a fi pedepsit cu detenţie în bulău. Sunt destule cazuri şi din cîte se aude, vor cere despăgubiri pentru perioada ”declarat vinovat” privind imaginea pătată, dar şi recuperarea veniturilor pe perioada arestării!
  În ce ţară trăim ?

 3. Este interesanta vacanta avuta in Dubai alaturi de Ponta dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale …atunci l-a informat ponta ca nu il mai poate proteja deloc. A facut parte acest Ghita cum bine ziceati din mafia condusa si sustinuta de ponta.

  • Dar de mafia condusa de Basescu si ocolita de Kiovesi,ce parere ai? Si GHITA asta se invartea candva pe acolo,Sau de Gorghiu pe langa Pinalti,Orban pe langa Iordache,etc…Da de Boculetz si Blaga pe langa Stelu,Pescariu si Ariton ce zici?

   • N are mici o parere, scrie doar CE I zic superiorii, toti ne am prins de chestia asta. Nu stiu de CE Mai arunca bani PE spinatea ei jegoasa de gaozara. N are cum Sa fie o persoana asa Talibana doar daca are ceva de castigat financiar. Poti Sa I zici doar “mars” Si stat!

  • Stimată doamnă,
   procurorii acuză – dl Sebastian Ghiță este suspectat de fapte de corupție, nu este corupt pentru că judecătorii ( cei care înfăptuiesc justiția conform Constituției) nu s-au pronunțat încă. Dosarul deputatului Ghiță se află decât la DNA ( DNA nu este instanță de judecată). Încercați să nu mai jubilați atunci când procurorii cer ridicarea imunității pentru presupuse fapte de corupție comise în urmă cu 2 – 3 ani. Deputatul Sebastian Ghiță poate merge în Dubai fară să primească acordul societății civile. Nici domnul Iohannis nu simte nevoia să-și justifice vacanțele.
   Am rugămintea să citiți cu atenție comunicatul emis de DNA ( în comunicat se menționează “prezumția de nevinovăție”). DNA nu anchetează corupți, anchetează doar suspecți de corupție ( atenție la detalii). Statul de drept ne obligă să respectăm prezumția de nevinovăție.

   • Tu ii explici jegoasei ca Si cum ar fi proasta, Dar ar avea vointa Sa intelega, ea nu e decat japita in uniforms! Poti Sa I zici doar ” mars”, cainii Si sopdatii inteleg bine cuvantul asta!

 4. Să fim serioşi. I-aţi văzut moaca care reflectă cel puţin un secret(ca băsescu) puternic: prea mulţi sunt la mîna mea ca să mă tem.
  E o paradă, publicitate intensă pentru oricare trebuie agăţat. Nu prea cred că va fi pedepsit real.

 5. Un nou atac politic lansat de Kiovesi la adresa Parlamentului tarii fara sa prezinte motivele cerute de LEGE pentru arestarea PREVENTIVA.

 6. Domnu’ Tudor iar a aparut @Carmen si e defazata, traieste in trecut.
  Am sa dau un raspuns inteligent la aceasta intrebare retorica. Ca asa trebuie.
  Oare n-a vrut in ruptul capului sa cotizeze unde trebuie ?

 7. Ia gândiți-vă puțin. Arestați au fost: Vântu, Sârbu, Diaconescu, Voiculescu, și acum urmează se pare, Ghiță. Ce patron de televiziune cu rating mare și formator de opinie din România a scăpat? Corupți pana peste cap toți, sau fără comandă, atunci când s-a cerut? Și mai ales,cui folosește asta?

Leave a Reply