Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit marți depre introducerea unui impozit pe gospodării, în locul cotei unice, anunțată de surse din Ministerul Finanțelor, potrivit Jurnalul.ro.

”Este sistemul american”, a spus Lia Olguța Vasilescu, precizând că oamenii vor putea să-și deducă cheltuielile făcute, precum cele cu meditațiile pentru copii, de exemplu.

”E foarte simplu. E sistemul american, dacă vreți. Dacă vor citi programul de guvernare, vor înțelege. Ca să scoți din economia neagră toți banii posibili. De unde încasăm, ca să mărim salariile? Păi, o să fiscalizăm totul. Dacă dumneavoastră veți avea posibilitatea să duceți copilul la școala de balet, ați putea să deduceți cheltuiala. O să cereți chitanță. Veți ajunge la un moment dat să cereți de peste tot facturi și bonuri. Vă duceți copilul la meditație şi cereți chitanța”, a explicat ministrul Muncii.

33 COMMENTS

 1. Mă amuză doamna pe zi ce trece – “e sistemul american, DACĂ VREŢI” …… şi dacă nu vreți e sistemul românesc: nu ştim de unde o să plătim tâmpeniile care ne trec prin căpșor astfel încât vom pune biruri pe tot ce mişcă, o să aruncăm în aer deficitul bugetar şi la o adică vom tipări la greu bani şi cu asta basta. Vivat Teleormanul – locul unde jupânul României şi-a dat măsura capacităţii sale.

  • Le platim din ceea ce s-a recuperat din executarile silite rezultate din lupta anticoruptie, ba Lache, dar nu stiai tu! Acum stii, poti sa te duci sa te culci si sa dormi linistit, fara sa te mai zvarcolesti in chinuri de-atata grija!

   P.S. Mars

  • Cand a luat Basescu Damigeana 20 de miliarde de euro de la FMI in 2009 atunci nu mai dormeati agitat, nu va mai zvarcoleati in somn de grija, fir-ati ai… era sa zic eu ce de derbedei expirati ce sunteti! I-a luat fara consultare parlamentara cum prevedea Constitutia, si fara referendum ca sa intrebe populatia daca e de acord sau nu sa o indatoreze! I-a luat pe cont propriu si pe persoana fizica, la negociere directa intre el si camatarii de la FMI! Atunci vi se spargea pu… nga, nu va mai tavaleati de grija si de disperare, derbedeilor!

   P.S. Sifonarilor gargaragii “de dreapta”, va zvarcoliti in chinuri ai dreac! Dati in emoragie cerebrala, nu alta!

   • Deci sa înțeleg ca dacă Basescu a făcut tâmpenii atunci este perfect justificat ca și ciuma roșie sa facă exact același lucru. Care este atunci diferența între voi edentatii votanti de psd și cei pe care îi criticați?

    • Pai cand facea Bășescu Damigeana securisme si golanii pe banda rulanta atunci nu mai aveati nicio problema, in asta consta diferenta.

    • Nu are rost să te bagi în seamă cu țucălarul ăsta pesedist , are și el 2-3 lozinci pentru care partidul îi dă în fiecare seară câte-o zeamă de măcriș.

     • Mars ma subnutritilor cu foamea-n gat, ca atunci cand v-a taiat Basescu Damigeana salariile si pensiile cu 25% si v-a facut TVA-u maxim n-ati mai ragait niciunu’ nimic, atunci va convenea, fir-ati ai… sa fiti de tomberonezi “de dreapta” expirati ce sunteti!

      P.S. Sifonarilor gargaragii de ocazie…

 2. Ha, ha, ha! Iata, dle Tudor, pe cine sustineti! Il mai invitati pe dragnea la planseta, sa ne arate el cum cresc salariile, pe hartie…ha, ha, ha. Sa vezi taxe si impozite noi! De unde luam bani de salarii? De la fraieri! Sa va vad dle Tudor cum contribuiti la plata salariilor bugetarilor! Ha, ha, ha…

  • Banii se vor da din ceea ce s-a recuperat din executarile silite rezultate din lupta anticoruptie, ba Lache, dar nu stiai tu! Acum stii, poti sa te duci sa te culci si sa dormi linistit, fara sa te mai zvarcolesti in chinuri de-atata grija! Da-ti-as numai cucuie-n cap sa-ti dau, mamare Carmen basista expirata “de dreapta” din Cluj.

   P.S. Mars

  • Cand a luat Basescu Damigeana 20 de miliarde de euro de la FMI in 2009 atunci nu mai dormeati agitat, nu va mai zvarcoleati in somn de grija, fir-ati ai… era sa zic eu ce de derbedei expirati ce sunteti! Atunci vi se spargea pu… nga, nu va mai tavaleati de grija si de disperare, derbedeilor! Sunteti mari luptatori “de dreapta” voi ma, iti dai seama!

   P.S. Sifonarilor gargaragii “de dreapta”, va zvarcoliti in chinuri ai dreac! Dati in emoragie cerebrala, nu alta!

 3. OMG, a ajuns Olguta sa faca politica fiscala in Romania. Singurul scop este impozitarea progresiva, haiducia fiscala. Intai incep cu 0% si 10%, apoi oamenii se obisnuiesc cu ideea si apoi ii lovesc pe cei cu salarii mari, chiaburii, dusmanii PSD-ului, cei care isi produc singuri banii.
  Daca aplici sistemul american la romani, adica daca le dai tot brutul si ii lasi pe ei sa isi plateasca taxele, sa vezi atunci colectare la buget.

  A ajuns tara pe mana unor maneliste, vai de steaua noastra. Eu personal imi caut deja de lucru in afara. Platesc in fiecare luna 2500 EUR taxe statului pentru care primesc doar suturi si dispret. Ei bine, in curand o sa platesc altui stat, mai bun. Chiar crede PSD-ul ca oamenii inteligenti din tara asta o sa stea capra sa le suporte lor pomenile la nesfarsit?

  • Nasule, iti dai seama ca de-aia o sa se darame tara asta, ca s-a carat un gargaragiu expirat “de dreapta” ca tine care oricum habar n-are de capul lui si pe ce lume e!

   Nasule, nu ai aflat tu inca, dar banii se vor da din ceea ce s-a recuperat din executarile silite rezultate din lupta anticoruptie, ba Lache, dar nu stiai tu! Acum stii, poti sa te duci sa te culci si sa dormi linistit, fara sa te mai zvarcolesti in chinuri de-atata grija!

   Cand a luat Basescu Damigeana 20 de miliarde de euro de la FMI in 2009 atunci nu mai dormeati agitat, nu va mai zvarcoleati in somn de grija, fir-ati ai… era sa zic eu ce de derbedei expirati ce sunteti! Atunci vi se spargea pu… nga, nu va mai tavaleati de grija si de disperare, derbedeilor!

   P.S. Sifonarilor gargaragii “de dreapta”, va zvarcoliti in chinuri ai dreac! Dati in emoragie cerebrala, nu alta!

 4. Eh, daca ar fi propus Boc ceva asemanator, altul era tonul dumneavoastra. De suprapopularea apartului bugetar nimic-nimic?

 5. Liuta nu are voce proprie. Dragnea e in spatele tuturor deciziilor.
  Deci se impoziteaza iar munca , adica se blocheaza iar dezvoltarea sa duca bani la cei care nu produc , sunt lenesi sau ineficienti. Demografic mergem in jos dar numarul angajatilor la stat e constant.
  Intr-un an suntem in groapa. Felicitari a3,rtv si psd. Ati reusit ce v ati propus.

  • Care sunt aia care nu produc,haiducule? Pe tine nu te-a educat la scoala tot un bugetar,maica-ta si taica-tu nu sunt sau nu au fost bugetari? De unde ideea ca bugetarii nu produc nimic? Noroc cu tine si cu cei asemenea tie care produc,sunt vrednici si eficienti ca altfel ce ne-am face fara voi?

   • Sunt autoeducat, nu am ramas cu prea multe de la scoala. Ce produc bugetarii : analfabeti functionali, birocratie si haos, coruptie. Nici doctorii nu se descurca prea bine in spitalele pline de viermi si slab dotate. Sistemul bugetar nu sustine economia de piata si societatea, e supraplatiata fata de servicii si fata de privati.
    Fara economie de piata nu exista bugetari.

    • Te-ai educat singur din p…ărți! Dacă nu existau școli unde d…oamne iartă-mă te duceai, dacă nu existau milițienii îți lua gâtul primul ciocolatiu de care te loveai, dacă nu exista armată eram, în cel mai fericit caz, o țară sub ocupație, dacă nu existau medici, nu beneficiai de niciun vaccin și puțin probabil să ajungi la vârsta asta, dacă nu exista fiscul cine colecta impozitele ca să-ți facă statul șosele și poduri.
     Mai dute-n părerea mea cu economia ta de piață, astea sunt doar noțiuni teoretice, statutul actual, de colonie, al încăi România ne-a transformat pe toți din cetățeni ai României în sclavi ai tărilor din centrul Europei.
     Vrem să fie ca-n Germania și la noi, păi atunci și principiile ”economiei de piață” să fie ca-n Germania. Împărțirea între capital și muncă să fie ca-n Germania, nu pe învers. Hai pa, că deja mi-a crescut tensiunea!

  • E, lasa ma, ca ati mers cu guvernul Basescu-Boc-Urdea “Buna pentru Romania!” si cu guvernul tehnocrat “guvernul meu” in sus de v-ati spart, si astia de acum nu vor sa mai continue urcarea si de-aia vi se face rau de la stomac, voua tuturor gargaragiilor astora “de dreapta” subnutriti cu foamea-n gat! De-aia nu mai puteti voi de grija, dormiti zvarcolit ai dreac cu pielea voastra!

   Cand a luat Basescu Damigeana 20 de miliarde de euro de la FMI in 2009 atunci nu mai dormeati agitat, nu va mai zvarcoleati in somn de grija, fir-ati ai… era sa zic eu ce de derbedei expirati ce sunteti! Atunci vi se spargea pu… nga, nu va mai tavaleati de grija si de disperare, derbedeilor!

   P.S. Sifonarilor gargaragii “de dreapta”, va zvarcoliti in chinuri ai dreac! Dati in emoragie cerebrala, nu alta!

   Respekt deosebit

  • Mars ma subnutritilor cu foamea-n gat, ca atunci cand v-a taiat Basescu Damigeana salariile si pensiile cu 25% si v-a facut TVA-u maxim n-ati mai ragait niciunu’ nimic, atunci va convenea, fir-ati ai… sa fiti de tomberonezi “de dreapta” expirati ce sunteti! Sifonarilor gargaragii de ocazie…

 6. Vrajeala asta cu “cine nu a citit programul PSD” e prost sau nu stie din partea balerinei Olguta !

  Citez : “Incepând cu 2018, odată cu introducerea impozitului diferențiat pe venitul global (IVG),
  de 0%, respectiv 10%, anual, pentru fiecare gospodărie din România se va completa o
  declarație de venit global de către consultanții fiscali, în numele membrilor acelei
  gospodării. Această declarație de IVG va avea ca bază de plecare declarația de patrimoniu,
  care se va depune o singură dată, în același condiții precum declarația de venit global.
  Arondarea populației la consultanții fiscali precumși funcționarea acestora se va face
  prin Hotărâre de Guvern în urma dezbaterilor publice. Pe lângă rolul de a completa și
  depune declarațiile de mai sus, consultantul fiscal va prelua și sarcina de a plăti toate
  taxele și impozitele datorate de către persoanele fizice aflate în portofoliu său, către
  administrațiile și instituțiile publice centrale și locale. Această masură va duce la eliminarea ghișeelor pentru persoane fizice din țară, din cadrul tuturor instituțiilor publice din România. Selectarea și pregătirea celor care doresc să devină consultanți fiscali se va face etapizat, până cel tîrziula 1 decembrie 2018, atunci când pe modelul din SUA, FIECARE român va beneficia
  de suportul unui astfel de CONSULTANT.”

  Atat. Nimic despre cum, de ce, cat ! Apoi cuvantul gospodarie mai apare doar cu mentiunea ca “400.000 de gospodării care nu au acces la infrastructură de internet”.

  Astia isi bat joc de noi ?

  • Nasule, n-ai aflat tu inca, dar banii se vor da din ceea ce s-a recuperat din executarile silite rezultate din lupta anticoruptie, ba Lache, dar nu stiai tu! Acum stii, poti sa te duci sa te culci si sa dormi linistit, fara sa te mai zvarcolesti in chinuri de-atata grija!

   Cand a luat Basescu Damigeana 20 de miliarde de euro de la FMI in 2009 atunci nu mai dormeati agitat, nu va mai zvarcoleati in somn de grija, fir-ati ai… era sa zic eu ce de derbedei expirati ce sunteti! Atunci vi se spargea pu… nga, nu va mai tavaleati de grija si de disperare, derbedeilor!

   P.S. Sifonarilor gargaragii “de dreapta”, va zvarcoliti in chinuri ai dreac! Dati in emoragie cerebrala, nu alta! Da-ti-as numai cucuie-n cap sa-ti dau de subnutrit cu foamea-n gat “de dreapta” ce esti!

 7. Cand te gandesti ca aveam o parere buna despre doamna ex-primar.Si eu care ma gandeam la sistemul patagonez de sud. Doamna ministru vedeti ca nu mai avem nici fabrica de cuie, nici cuie nu mai producem.
  Ce odihniti mai sunt si astia “impozitul pe gospodarie” si unde-i metodologia de aplicare ? Din putul carui creieras a iesit si asta ?

 8. Mai bine reparati gafa monumentala cu acordarea gratuitatii permanente pe calea ferata studentilor. Te pomenesti ca si asta era in programul de guvernare ?

 9. Haloooo! Ăştia sunt întregi la căpuţ? Plătim impozite şi taxe statului şi nu beneficiem de niciun bonus, mai mult, te obligă să investeşti deşi proprietatea e un moft dat pe mâna americano-britanic ‘bursa internaţională’!
  Cum rămâne cu taxa pe habitat(terenul de sub bloc sau sub casa proprietate pe care o plăteşte orice proprietar, la bloc 20-30+ proprietari plătesc acelaşi teren în afară de impozitul pe proprietate?
  Iar fac legi pe care le pun în braţele primăriilor care deja siluiesc proprietarii(nu şi pe ţigarom cu utilităţile) spălându-se pe mâini că au micşorat impozitele şi taxele! Doar aberaţii şi minciuni! Ei politicienii spun una şi în primării e cu totul altceva!
  Altă aberaţie: eşti obligat să plăteşti taxa pentru cimitirul local odată cu impozitul(altfel nu îţi încasează impozitul pe proprietate), deşi, tu/familia ta nu au nicio legătură cu cimitirul!

 10. Foarte bine. Dar daca vreti sa fiscalizati tot, la schimb noi vrem sa depolitizati tot, mai ales in sistemul de educatie si de sanatate, si sa introduceti criteriile de performanta in locul celor de numire pe linie de partid. Ce ziceti Olguto, te bagi?

  • Ai prins-o p-asta cu „criteriile de performanță” și nu-i mai dai drumul! Dacă ești așa diștept în creer de ce nu propui tu niște criterii d-astea. Șopârla asta cu criteteriile au vârât-o în Codul Muncii corporatiștii ca să poată să concedieze orice angajat când vrea mușchii lor dar tu ai halit-o repede. Cu ce este mai performant un muncitor de la bandă din Germania cu unul de la bandă din România ca să se justifice salarii de 8 ori mai mari în Germania față de România? Nu aștept răspuns pentru că nu există o justificare logică ci doar propagandă pentru cretini.

   • @Pixelu albastru
    Nu exista justificare logica pentru ca o persoana sa fie angajata pe criterii de performanta?! Hai ca e tare asta. Revolutionati fundamentele lumii civilizate.

    Nu trebuie sa propun eu nici un criteriu, ele sunt stabilite de angajator. Cu conditia sa o faca pe bune, adica sa nu fie o chestie politizata.

    Altfel cum vine asta, adica voi sa fiscalizati tot, sa mulgeti sectorul privat cat mai mult, dar apoi sa spargeti banii cum vreti voi, cu numiri pe baza de nepotism sau clica de partid?

 11. Unii ori nu ati inteles , ori sunteti de rea credinta, uite ce am inteles noi astia “edentati”: prin ” o sa fiscalizam totul ” se intelege ca se va reduce plata ” la negru ” la tot ce se poate. Exemplu celebru sunt” meditatiile din care se fac bani pentru 6 case”, de ce sa nu se poate da chitante si sa fie deductibile sau orice alte tipuri de servicii. Pe cine deranjeaza aceste plati la vedere…?!

  • Bravo! Singurul comentariu obiectiv. De ce să pună statul biciul pe întreprinzătorul particular, să-și declare corect veniturile, când poate foarte simplu să dea bonificații beneficiarului de produse și servicii care-l forțează pe întreprinzător să-și fiscalizeze corect veniturile. Ideea nu este rea dar modalitatea în care o prezintă guvernanții mai mult creează confuzie. Transparent, guvernanții ar trebui să prezinte public un draft de lege și să aștepte reacții din partea celor interesați. Nu înțeleg de ce atâta secretomanie și încercări de explicații fără ca opinia publică să fie în temă. Valabil pentru orice draft de lege, în special pentru legea salarizării unice în sistemul bugetar.

 12. Radu Tudor impreuna cu PSD ul sunt comunisti. In emisiunea de ieri , nu era deranjat ca la privat se castiga mai putin si propunerea psdistului de la antena 3 , radu tudor, era sa-i indemne pe niste privati sa mareasca salariile, daca se putea fortat. dragi romani, omorati-i pa astia, altfel nu ne mai salvam. moartea psdului si al antenistilor salveaza mii de alte vieti.

  • N-am văzut emisiunea dar să-l faci pe cel mai vehement filoamerican comunist ține de boli mintale sau mai rău, de propagandă. Și ce-i rău în faptul că îndeamnă angajatorii să se mulțumească cu profit mai mic în detrimentul salariilor? Corporatist împuțit!

 13. maine 14 aprilie se fac 100 zile de guvern Grindeanu. RT a spus ca dupa 100 de zile de guvernare va face el o analiza. Astept cu interes 🙂

Leave a Reply